Στο CNN η ιστορία της: Ηρθε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ για διακοπές το 1971 και βρήκε τον έρωτα της ζωής της

by Newsroom i-diakopes.gr
Στο CNN η ιστορία της: Ηρθε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ για διακοπές το 1971 και βρήκε τον έρωτα της ζωής της

Στο CNN η ιστορία της: Μια συγκινητική ιστορία αγάπης που γεννήθηκε στην Ελλάδα

Ήταν 1971 όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα για διακοπές. Η ίδια δεν φανταζόνταν ποτέ πως αυτό το ταξίδι ήταν καρμικό και θα καθόριζε την ζωή της για πάντα. Ακολουθεί μια αληθινή ιστορία αγάπης για ένα ζευγάρι που συγκινεί με τα όσα πέρασε.

Το ηλιόλουστο καλοκαίρι του 1971, η Σούρα Κρατς, πρόσφατα απόφοιτος του Ινστιτούτου Τεχνών του Κλίβελαντ, αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ευρώπη για 3 μήνες. Επισκέφθηκε την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, απολαμβάνοντας τους πίνακες ζωγραφικής, την αρχιτεκτονική και τα γλυπτά που είχε περάσει χρόνια μελετώντας στα βιβλία.

Όπως λέει η ίδια στο CNN, είχε ταξιδέψει με έναν φίλο της, γνωρίζοντας στην πορεία κι άλλους ταξιδιώτες και απολαμβάνοντας «την εμπειρία του να είσαι απλά ένας νεαρός χίπις που κάνει ωτοστόπ στην Ευρώπη».

Στο CNN η ιστορία της: Ηρθε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ για διακοπές το 1971 και βρήκε τον έρωτα της ζωής της

Η πρόταση που έμελλε να αλλάξει τη ζωή της
Ένα βράδυ, πίνοντας σε μια παμπ του Λονδίνου, η Σούρα άρχισε να μιλάει με έναν τύπο από την Ελλάδα και ανέφερε ότι η Αθήνα ήταν ο επόμενος προορισμός της. Σε απάντηση, ο άνδρας έγραψε μια διεύθυνση σε ένα κομμάτι χαρτί. «Ψάξε τον φίλο μου Χάρη Σεβαστόπουλο όταν φτάσεις εκεί» είπε. «Θα σου βρει ένα φτηνό ξενοδοχείο».

Η διεύθυνση αποδείχτηκε ότι ήταν ένα μικρό, οικογενειακό εστιατόριο κοντά στο τότε αεροδρόμιο της Αθήνας. Το εστιατόριο βρισκόταν απέναντι από μια αμμώδη παραλία, με γαλαζοπράσινα νερά. Ο Χάρης Σεβαστόπουλος ήταν ο γιος του ιδιοκτήτη του εστιατορίου. Υποδέχτηκε τη Σούρα και τον φίλο της, αποπνέοντας μια φιλική, χαλαρή αυτοπεποίθηση. Όπως είπε στη Σούρα, εκπαιδευόταν για να γίνει αρχιτέκτονας ναυπηγικής, αλλά το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να παίζει μουσική.

Η γνωριμία με τον Χάρη
Όπως είχε υποσχεθεί, ο Χάρης βρήκε στους δύο Αμερικανούς ένα μέρος για να μείνουν. Το ξενοδοχείο ήταν γεμάτο με Έλληνες αξιωματικούς του ναυτικού και όχι και τόσο καλό, αλλά απείχε δευτερόλεπτα από την παραλία.

Η Σούρα πέρασε τις επόμενες εβδομάδες κολυμπώντας, κάνοντας ηλιοθεραπεία και εξερευνώντας την Αθήνα. Δεν συνάντησε ξανά τον Χάρη, ο οποίος είχε αφοσιωθεί στα διαβάσματά του για τις εξετάσεις του. Τότε μια μέρα, την ώρα που ο Χάρης έβγαινε από το εστιατόριο του πατέρα του, είδε την Σούρα, τυλιγμένη στην πετσέτα της, να κατευθύνεται προς την παραλία. «Γεια» της είπε. «Πώς σου φαίνεται η Ελλάδα μέχρι στιγμής;». «Μου αρέσει πολύ» απάντησε η Σούρα. «Ξέρεις κάτι, κάνει τόση ζέστη. Περίμενε να πάω να πάρω το μαγιό μου και να έρθω μαζί σου» πρότεινε ο Χάρης.

Δευτερόλεπτα αργότερα, οι δυο τους έκαναν βουτιές στη θάλασσα, πειράζοντας ο ένας τον άλλον. «Αυτό ήταν. Το ειδύλλιο ξεκίνησε αμέσως» λέει σήμερα ο Χάρης στο CNN.

Τις επόμενες πέντε ημέρες, ο Χάρης και η Σούρα ήταν αχώριστοι. «Απλώς διασκεδάζαμε μαζί» λέει η Σούρα. «Είχαμε την ίδια αίσθηση χιούμορ, οπότε περνούσαμε όμορφα. Διασκεδάζαμε». Και αυτό ακριβώς έκαναν. Μετά από μια γεμάτη μέρα στην παραλία, οι δυο τους έμεναν έξω όλη τη νύχτα χορεύοντας. «Υπήρχαν κλαμπ με μπλουζ και underground μουσική και ήταν υπέροχα. Μαζί με τους φίλους του πηγαίναμε σε αυτά κάθε βράδυ, χορεύαμε και τρελαινόμασταν».

Κι ενώ απολάμβαναν ο ένας την παρέα του άλλου, κανείς τους δεν έβλεπε τη σχέση τους ως κάτι περισσότερο από μια καλοκαιρινή περιπέτεια.

Η ζήλια του Χάρη
Κι αυτό φάνηκε να ισχύει, όταν την επόμενη εβδομάδα, ο Χάρης πήγε διακοπές στα ελληνικά νησιά με έναν φίλο του, ελπίζοντας να γνωρίσει τουρίστριες. Αυτό ήταν κάτι σαν παράδοση για τους δύο φίλους, να παίρνουν το καράβι για κάποιο νησί για λίγες ημέρες κάθε καλοκαίρι. Και παρόλο που είχε γνωρίσει τη Σούρα, ο Χάρης δεν ήθελε να ακυρώσει τα σχέδιά του.

Στο CNN η ιστορία της: Ηρθε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ για διακοπές το 1971 και βρήκε τον έρωτα της ζωής της

«Όταν εκείνος έφυγε, εγώ συνέχισα να βγαίνω με τους φίλους του» λέει η Σούρα. «Και μετά άρχισα να βγαίνω με έναν από τους φίλους του». Όταν όμως ο Χάρης επέστρεψε και είδε την Σούρα στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας αυτού του φίλου, ενοχλήθηκε. Η Σούρα δεν μπορούσε να καταλάβει το γιατί. Ο Χάρης ήταν αυτός που την είχε εγκαταλείψει. Κι εξάλλου, σε λίγες ημέρες θα επέστρεφε στην πατρίδα της.

Ο Χάρης και η Σούρα βγήκαν μαζί το τελευταίο βράδυ της στην Ελλάδα, αλλά κάτι είχε αλλάξει μεταξύ τους. «Δεν ήταν όπως τις πέντε όμορφες μέρες που περάσαμε μαζί» θυμάται σήμερα ο Χάρης. Την επόμενη ημέρα, η Σούρα έφυγε από την Ελλάδα.

Η επιστροφή στις ΗΠΑ – Πώς συνέχισε τη «σχέση» της με τον Χάρη
Πέρασε ένας χρόνος. Η Σούρα άρχισε να εργάζεται στο Κλίβελαντ. Ο Χάρης διχαζόταν ανάμεσα στο να γίνει αρχιτέκτονας ναυπηγικής ή να αναλάβει το εστιατόριο του πατέρα του. Η Σούρα είχε παραμείνει σε επαφή με τον τύπο που τα είχε φτιάξει μετά τον Χάρη, και είχαν ανταλλάξει κάποια γράμματα. Μια μέρα, ο φίλος του Χάρη του ανέφερε για την αλληλογραφία τους.

«Τι κάνει;» ρώτησε ο Χάρης, ο οποίος αναρωτιόταν συχνά για την Αμερικανίδα από το π