Συγκινεί η Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Ο γιος μου θα υιοθετήσει 2 παιδιά που έμειναν ορφανά στον σεισμό, έχει πολλά νεογέννητα»

Μαρία Εκμεκτσίογλου: Τα συγκινητικά λόγια για τον γιο της Αλέξανδρο

H Μαρία Εκμεκτσίογλου, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης παραχώρησε μία συνέντευξη στο περιοδικό HELLO! και αναφέρθηκε στην τραγωδία στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό που έχει στερήσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Η Πολίτισσα chef δίνει το δικό της αγώνα μαζί με τους φοιτητές της από το Πανεπιστήμιο όπου διδάσκει φτιάχνοντας τις πρώτες πέντε ημέρες έπειτα από το χτύπημα του εγκέλαδου δύο τόνους ψωμί για τους ανθρώπους στις πληγείσες περιοχές.

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου δεν κρύβει την οργή της για όσους είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή την ανυπολόγιστη καταστροφή, ενώ αποκαλύπτει πως ο γιος της, Αλέξανδρος, ξεκινά τις διαδικασίες προκειμένου να υιοθετήσει δύο παιδιά που έμειναν ορφανά μετά τον σεισμό.

Ολόκληρη η συνέντευξη της Μαρίας Εκμεκτσίογλου

Σε ακούω πολύ φορτισμένη… Πώς είναι το κλίμα εκεί;

Πώς να είμαι; Οι νεκροί ξεπερνούν κατά πολύ τους 40.000, διότι υπάρχει κόσμος που βρίσκεται κάτω από τα χαλάσματα. Οι άνθρωποι δεν έχουν πού να θάψουν τους νεκρούς τους. Σε ομαδικούς τάφους μπαίνουν οι νεκροί. Λέγεται ότι 7.500-9.000 πολυκατοικίες κατέρρευσαν. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό; Δεν θέλω να κάνω εκτίμηση τους πόσους μπορεί να φτάσουν οι νεκροί. Και η σκέψη ακόμη είναι βαριά… Επέστρεψα πριν από το πανεπιστήμιο, όπου μαγειρεύουμε για τους πληγέντες, κι ένιωσα τύψεις που ήπια έναν ζεστό καφέ. Μαύρο σύννεφο πλακώνει τις ψυχές μας…

Με σοκάρουν όσα βλέπω και ακούω. Έβγαλαν ένα κοριτσάκι, ύστερα από 150 ώρες, και του είπαν να τους δώσουν κάτι να πιει και να φάει κι εκείνο είπε: «όχι, δεν πεινάω. Ήταν μια κοπέλα και μου έδινε και ψωμί και νερό». Ποια κοπέλα ήταν αυτή; Άγγελος Κυρίου ήταν, Γιάννη! Και συνέβη ξανά αυτό. Ποιοι τάισαν αυτούς ανθρώπους κι έμειναν 6 μέρες κάτω από τα χαλάσματα; Οι σεισμολόγοι είπαν ότι η δύναμη του σεισμού ήταν τέτοια σαν να έπεσαν 132 ατομικές βόμβες! Έχουμε πολλά ορφανά, νεογέννητα, παιδάκια. Ο γιος μου ο Αλέξανδρος είναι καθ’ οδόν από Θεσσαλονίκη. «Μαμά, αν τα καταφέρω θα υιοθετήσω δυο παιδάκια από αυτά που έμειναν ορφανά και θα φύγω» μου είπε και με συγκίνησε πολύ. Θα προσπαθήσουμε και αν τα καταφέρουμε θα είναι υπέροχο. Είναι πολλά τα νεογέννητα που έμειναν ορφανά.

Related posts

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη

«Είναι ψεύτικο και το βίντεο!»: Τα 4 σημεία που κανείς δεν πρόσεξε πάνω στην Κέιτ κάνουν τις θεωρίες συνομωσίας να φουντώνουν

“Εσύ σε σούπερ μάρκετ;” Μαθεύτηκε η αλήθεια για την χρυσή κληρονόμο Αθηνά Ωνάση, με τι ασχολείται σήμερα