Συγκινεί το αγόρι με σύνδρομο TCS: Τον εγκατέλειψαν οι γονείς του, αλλά τον διάλεξε η θετή μαμά του

by Newsroom i-diakopes.gr
Συγκινεί το αγόρι με σύνδρομο TCS: Τον εγκατέλειψαν οι γονείς του, αλλά τον διάλεξε η θετή μαμά του

Το αγόρι με σύνδρομο TCS: Η συγκλονιστική ιστορία του

Ένα αγόρι με σύνδρομο TCS βρέθηκε χωρίς γονείς αφού το εγκατέλειψαν μετά την γέννηση του. Ωστόσο η θετή μαμά του, του έδωσε όλη την αγάπη που θα μπορούσε να πάρει.

Στις 31 Οκτωβρίου του 1985 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήρθε στη ζωή ένα μωρό πολύ διαφορετικό. Η όψη του περίεργη. Η εμφάνιση του δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμεναν οι γονείς του. Προφανώς.

Οι γονείς του σε σοκ. Ήταν το πρώτο τους παιδί. Περίμεναν κάτι άλλο. Δεν είχαν ιδέα γιατί το μωρό τους έμοιαζε έτσι. 36 ώρες μετά τη γέννηση του μωρού τους έφυγαν από το νοσοκομείο. Θα επέστρεφαν να πάρουν το μωρό τους είπαν.

Αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ…

Το αγόρι με σύνδρομο TCS ήταν ένα μικροσκοπικό και εύθραυστο μωρό που χρειαζόταν επειγόντως φροντίδα και αγάπη. Η κοινωνική υπηρεσία της περιοχής άρχισε αμέσως να ψάχνει υποψήφιους ανάδοχους γονείς για τον μικρούλη.

Μια γυναίκα που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, μόλις τον είδε έλαμψε το πρόσωπο της.

«Πότε μπορώ να πάρω αυτό το μωρό στο σπίτι μου;»

Από εκείνη την ημέρα λοιπόν, ο Jono Lancaster, το αγόρι με σύνδρομο TCS βρήκε τη μαμά του. Βρήκε αγάπη, συμπόνοια και στοργή. Βρήκε μια ζεστή αγκαλιά και μια οικογένεια.

Τι είναι όμως το σύνδρομο TCS ή αλλιώς Treacher Collins;

«Γεννήθηκα με μια σπάνια γενετική πάθηση που επηρεάζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου. Δεν έχω ζυγωματικά και έτσι τα μάτια μου πέφτουν προς τα κάτω. Λατρεύω τα μικροσκοπικά αυτιά μου, δεν κρυώνουν ποτέ. Αλλά χρειάζομαι ακουστικά βαρηκοΐας γιατί δεν ακούω».

Έτσι περιγράφει ο ίδιος ο Jono το σύνδρομο TCS από το οποίο πάσχει.

Το σύνδρομο Treacher Collins ή TCS, είναι μια σπάν