Συγκινητικές στιγμές στον Μαραθώνιο: Παγκόσμια υπόκλιση για τον δρομέα με εγκεφαλική παράλυση που ολοκλήρωσε 42 χλμ για πρώτη φορά

Μαραθώνιος: Γνωρίστε τον Άλεξ Ρόκα Καμπίγιο

Ένας δρομέας που αξίζει να μάθετε είναι ο Άλεξ Ρόκα. Έχει 76% αναπηρία και για πρώτη φορά κατάφερε να ολοκληρώσει ένα μαραθώνιο.

Ο Άλεξ Ρόκα Καμπίγιο είναι ένας Ισπανός δρομέας ο οποίος από την ηλικία των έξι μηνών πάσχει από εγκεφαλική παράλυση λόγω εγκεφαλίτιδας. Μάλιστα, το αριστερό μέρος του σώματός του είναι εντελώς ακίνητο και για να μπορέσει να διευκολύνει λίγο την κίνησή του είχε υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στο αριστερό του πόδι.

Πριν καταφέρει αυτό το φοβερό επίτευγμα του να τερματίσει στον μαραθώνιο, είχε τερματίσει σε έξι ημιμαραθωνίους ενώ νωρίτερα είχε ολοκληρώσει πέντε τρίαθλα, ένα aquathlon και αγώνες ορεινής ποδηλασίας. Αυτό όμως που πέτυχε πριν από δύο μέρες, στις 19 Μαρτίου, ήταν μοναδικό.

Η στιγμή που ο Άλεξ Ρόκα ολοκλήρωσε τον Μαραθώνιο

Τρέχοντας στον μαραθώνιο Zurich Marato Barcelona, στη Βαρκελώνη, και έχοντας την υποστήριξη όλων των δρομέων που έτρεχαν κοντά του καθώς και της ομάδας του αλλά και του κοινού, κατάφερε να τερματίσει σε 5 ώρες, 50 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα για να πετύχει κάποιος που κανείς άλλος δρομέας με τέτοιο ποσοστό αναπηρίας δεν έχει κάνει ποτέ ξανά.

Για να ολοκληρώσει αυτά τα 42.19 χιλιόμετρα και να καταλάβει την 10.754η θέση σε αυτόν τον μαραθώνιο της Βαρκελώνης, ο αθλητής υποβλήθηκε σε ειδική προπόνηση υπό την επίβλεψη ψυχολόγου και διατροφολόγου. Μετά την επιτυχία του, ο Άλεξ Ρόκα έστειλε μήνυμα στη νοηματική γλώσσα: «Όποιος έχει έναν στόχο, με θυσίες, στάση και ομαδική δουλειά μπορεί να τον πετύχει. Αποφάσισα να τρέξω στον Μαραθώνιο της Βαρκελώνης, ώστε οι άνθρωποι που φοβούνται ή δεν μπορούν να πετύχουν αυτόν τον στόχο να με δουν να περνάω τη γραμμή τερματισμού ενός μαραθωνίου και να πουν στον εαυτό τους: Μπορώ να το κάνω αυτό».

Related posts

Μας κάνει περήφανους ο Φώτης Ζησιμόπουλος: Ο αστυνομικός που ξεκίνησε να τρέχει για πλάκα και έγινε δρομέας υπεραποστάσεων

Στέργιος Αράπογλου: Ο σπαρταθλητής θα τρέξει για πάνω από 3000 χιλιόμετρα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Η νίκη στον Μαραθώνιο, το παιδί της και η μάχη με τον καρκίνο

Ένα τσιγάρο για να πάρει μια ανάσα από τον μαραθώνιο: Ο 50χρονος που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

“Αλίκη με παντρεύεσαι;”: Ο δρομέας που τερμάτισε στον Μαραθώνιο και έκανε την πιο ρομαντική έκπληξη στην αγαπημένη του

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Η μεγαλειώδης νίκη της 26χρονης νικήτριας του Μαραθωνίου και η γενναία μάχη με τον καρκίνο

Ο γηραιότερος συμμετέχων στον Μαραθώνιο: Θαυμασμός για τον 91χρονο δρομέα Στέλιο Πρασσά

Συγκλονιστική στιγμή στον Μαραθώνιο: Πήραν αγκαλιά λιπόθυμη αθλήτρια για να φτάσει στον τερματισμό

Ανατροπή στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο: Μεγάλος νικητής ο Χαράλαμπος Πιτσώλης