Συγκινητική ιστορία: Ο συγκινητικός διάλογος μπαμπά και 5χρονης κόρης έξω από την Ογκολογική του Παίδων μετά την μάχη με τον καρκίνο

Ογκολογική Παίδων: Ο συγκινητικός διάλογος για τον παιδικό καρκίνο

Ακολουθεί ένα συγκινητικό κείμενο για τον παιδικό καρκίνο:

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι κύριος λόγος παιδικής θνησιμότητας σε πολλές χώρες. Τουλάχιστον 400.000 παιδιά, από νεογνά έως 19 ετών, διαγιγνώσκονται με καρκίνο κάθε χρόνο ενώ είναι γεγονός ότι αποτελεί μια πολύπλευρη νόσο, που η εμφάνισή της συνεχώς αυξάνεται.

H ιστορία της 5χρονης Ερατούς κόρη του γνωστού δημοσιογράφου και συγγραφέα, Ηλία Μαγκλίνη. Η γενναία Ερατώ το 2020 διαγνώστηκε με λευχαιμία και μετά από πολύμηνη νοσηλεία στο ΤΑΟ της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ», κέρδισε τη μάχη και πλέον μπορεί να απολαμβάνει ανέμελη τη ζωή, χωρίς να είναι κλεισμένη στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Η συνέχεια της συγκινητικής ιστορίας – Ογκολογική Παίδων

Με αφορμή τη σημερινή μηνιαία επίσκεψη για τον καθιερωμένο έλεγχο υγείας της μικρής, ο δημοσιογράφος σε ανάρτησή του στο Facebook μοιράζεται τις σκέψεις της Ερατούς για το πώς βίωσε την μάχη της με τον παιδικό καρκίνο. Η ατάκα της «Απαίσια ήταν» αποτυπώνει με όλη της την αθωότητα και την ωμή ειλικρίνεια όλα όσα ένιωσε αντιμετωπίζοντας κατάματα τον καρκίνο. Το μέλλον όμως είναι μπροστά της, φωτεινό και αισιόδοξο.

«Μπαμπά, θυμάσαι τότε που μείναμε εδώ πολύ καιρό; Που κοιμόμασταν εδώ;»

«Βέβαια».

«Απαίσια ήταν».

«Γελάσαμε όμως και πολύ μεταξύ μας».

«Ναι, μαμά. Γελάσαμε…»

(Σε αυτά τα δωμάτια του ισογείου, στο ΤΑΟ του «Ελπίδα», φάγαμε το 2020: δύο συνεχείς μήνες στο 19, άλλον έναν στο 17 πέρσι τετοιες μερες, και βέβαια πολλά πενθήμερα στο 18, στο 16, στο 12, τρεις νύχτες στο 29, από την πλευρά των ογκολογικών, σύνολο νοσηλείας τέσσερις μήνες από τους οκτώ της βαριάς χημειοθεραπείας. Το παιδί καλά το θυμάται).

Related posts

Εξομολόγηση μητέρας: «Δεν θα ξανακούσω τη φωνή της Γαλάτειάς μου, να μου λέει “μαμά σ’ αγαπώ!”. Έχασα εντελώς την πιστη για τον Θεό»

Παράδειγμα δύναμης και θάρρους: Η μικρή Ηλιάνα που νίκησε τον καρκίνο και ευχήθηκε να μαγειρέψει στο Μaster Chef

Θαυμάσια νέα: Mωράκι που πάλευε με τη λευχαιμία από 3 εβδομάδων νίκησε την μάχη και έγινε καλά

Σ’ ένα χρόνο 6 χειρουργεία: Η 8χρονη Ηλιάνα έδωσε την πιο δύσκολη μάχη, βγήκε νικήτρια και έκανε το όνειρο της πραγματικότητα

Πράξη αγάπης: Η 11χρονη Αλεξία φτιάχνει κομποσχοίνια για να βοηθήσει στην θεραπεία του μικρού Κυριάκου

Η μικρή Ναυσικά κέρδισε την μάχη με τον καρκίνο – Η ιστορία της που προκαλεί ρίγη συγκίνησης

«Με νεφροστομίες και στα δύο νεφρά με πόνους αφόρητους ήταν» – Συγκλονίζει η αδελφή της Τζούλιας Μπάρκα

Σπαρακτικές στιγμές στο νοσοκομείο του Βόλου: Ασθενής με καρκίνο ζήτησε να πάει στο σπίτι του για να πεθάνει

Ο κούκλος γιος του Παναγιώτη Φασουλά είναι ίδιος ο πατέρας του: Η μάχη με τον καρκίνο και η γιορτή των γενεθλίων του