Συγκλονίζει ο Νίκος Κάπιος: «Έτρωγα μια χούφτα κουκιά με νερό για να χορτάσω, εύχομαι να μην τα ζήσει κανείς αυτά»

Νίκος Κάπιος: «Ηταν εποχή πείνας» συμπλήρωσε ο ηθοποιός

Ο Νίκος Κάπιος μίλησε στην εφημερίδα Espresso και στον Νίκο Νικόλιζα και αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που βίωσε, όταν ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει υποκριτική.

Νίκος Κάπιος: Ολόκληρη η συνέντευξη του ηθοποιού

Οταν ήρθατε στην Αθήνα πού μείνατε;

Σε παγκάκια, σε διάφορα υπόγεια, σε στέγες από κάτω. Οπου έβρισκα απάγκιο. Λαγοκοιμόμουν για πολλούς μήνες. Τέλος πάντων, πολύ δύσκολη ζωή! Ωσπου έπιασα ένα λαχείο!

Στην πραγματικότητα ή σχήμα λόγου είναι;

Αλήθεια, κέρδισα στο λαχείο 4.000 δραχμές. Πολλά λεφτά για την εποχή. Πήρα τα λεφτά και με έναν Μακρονησιώτη ανοίξαμε ένα τυπογραφείο. Σε αυτό το τυπογραφείο τυπώσαμε τα πρώτα ποιήματα του Ρίτσου. Μετά, αφού βγάλαμε κάποια χρήματα, πούλησα το μερίδιό μου στον συνεταίρό μου και γράφτηκα στη δραματική σχολή.

Να υποθέσω, κάνατε αρκετές δουλειές μέχρι να ορθοποδήσετε;

Πολλές. Από ασπριτζής μέχρι που κουβαλούσα προϊόντα στην κεντρική αγορά της Αθήνας. Και να σκεφτείς ότι θα μπορούσα να ζήσω σαν βασιλιάς με την περιουσία του πατέρα μου. Ομως δεν με ενδιέφερε εκείνη η ζωή.

Να υποθέσω πως ήταν δύσκολη εποχή για εσάς εκείνη στα οικονομικά…

Ηταν εποχή πείνας. Θυμάμαι περνούσα από τα μπακάλικα, έπαιρνα μια χούφτα κουκιά και τα έτρωγα με λίγο νερό για να χορτάσω. Μην τα συζητάς. Εύχομαι να μην τα ζήσει κανείς.

Related posts

Μαθεύτηκε όλη η αλήθεια πριν λίγο για τον 31χρονο Αγαθάγγελο που έχασε τη ζωή του σήμερα στον Πειραιά από την κατάρρευση κτίριου

«Θα σας μιλήσει ο ίδιος»: Ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα

Χαμός με όσα είπε ο Αντώνης Ρέμος για τους Αλβανούς της Ελλάδας