Συμβουλές καθαριότητας: Εσωτερικό γυαλί φούρνου – Όλα τα βήματα για να το καθαρίσετε έξυπνα χωρίς κόπο

Συμβουλές καθαριότητας: Πως να κάνετε τον φούρνο σας να αστράφτει

Ο φούρνος της κουζίνας είναι ένας μέρος το οποίο δύσκολα καθαρίζεται μιας και οι θερμότητα και τα φαγητά δημιουργούν λεκέδες που δεν φεύγουν με τίποτα. Παρακάτω ακολουθούν όλες οι συμβουλές για να κάνετε και πάλι τον φούρνο σας να λάμψει.

Υπάρχει κάποιος που δεν τα βρήκε δύσκολα με τον καθαρισμό του φούρνου της κουζίνας! Ειδικά αν είστε master chef, ξέρετε ότι η συσσώρευση λίπους και λαδιού δεν συγχωρεί. Από όλες τις αγγαρείες του σπιτιού, χωρίς αμφιβολία, αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες, αλλά με μερικές απλές συμβουλές θα μάθετε πώς να το κάνετε χωρίς πρόβλημα.

Όταν διατηρούμε το γυαλί στο εσωτερικό του φούρνου καθαρό είναι χρήσιμο όχι μόνο επειδή θα έχουμε καλύτερο έλεγχο των φαγητών που μαγειρεύουμε, αλλά πάνω από όλα, η ρύπανση και το λίπος στο γυαλί του φούρνου μπορεί να επηρεάσει την ακρίβεια του μαγειρέματος, καθώς και την ποιότητα και την υγιεινή των τροφίμων.

Περισσότερες συμβουλές καθαριότητας: Τι πρέπει να κάνετε για να καθαρίσετε το γυαλί στο εσωτερικό του φούρνου, όσο καλύτερα γίνεται;

Η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας, οπότε, μετά από κάθε ψήσιμο, είναι χρήσιμη συνήθεια να κάνετε ένα γρήγορο καθαρισμό. Πώς; Αφήστε την πόρτα του φούρνου να κρυώσει εντελώς, περνώντας ένα βρεγμένο πανάκι στο γυαλί για να μαλακώσει το λίπος και με μια μικρή ξύστρα αφαιρέσετε τις υπόλοιπες ακαθαρσίες. Τέλος, ξεπλύνετε με νερό.

Τι πρέπει να κάνετε για να καθαρίσετε το γυαλί στο εσωτερικό του φούρνου, όσο καλύτερα γίνεται;

Για να καθαρίσετε το εσωτερικό γυαλί πολύ καλά θα πρέπει να αφαιρέσετε την πόρτα του φούρνου, να πώς:

  • Ανοίξτε την πόρτα του φούρνου και κλειδώστε τις αρθρώσεις, όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες.
  • Αφαιρέστε τις βίδες και το επάνω μεταλλικό κάλυμμα, τραβώντας το προς τα πάνω (δείτε σχήμα).
  • Τέλος, όπως φαίνεται στα επόμενα σχήματα, βγάλτε το γυαλί από την εσωτερική πόρτα του φούρνου, και στο σημείο αυτό, είναι έτοιμο να το καθαρίσετε.
  • Μετά τον καθαρισμό, θυμηθείτε να τοποθετήσετε ξανά όλα τα μέρη στη σωστή σειρά και να ελευθερώσετε τις αρθρώσεις, όπως φαίνεται παρακάτω.

Related posts

Ο κακός χαμóς σήμερα με την Θεοφανία Παπαθωμά και όσα είπε για την αφρικανική σκόνη

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά νέα για τον αγαπημένο τραγουδιστή – Ανταποκρίθηκε στις οδηγίες των γιατρών

Οι σνομπ του ζωδιακού: Τα τρία ζώδια ως πεθερικά που δεν δέχονται άφραγκο γαμπρό ή νύφη