Συμβουλές καθαριότητας: Κιτρινίλα και βρωμιά στο καπάκι της λεκάνης; Πιο αστραφτερό από ποτέ με τον πιο εύκολο τρόπο

Καπάκι λεκάνης: Πως να το κάνετε να αστράφτει

Το παρακάτω κόλπο θα σε βοηθήσει για να κάνεις την λεκάνη της τουαλέτας σου λευκή και πεντακάθαρη.

Το καπάκι λεκάνης πολλές φορές γίνεται κίτρινο από την πολυκαιρία ή έχει λεκέδες που δεν φεύγουν. Αν το καπάκι της λεκάνης σας είναι κιτρινισμένο, εμείς σας έχουμε τον τρόπο για να το καθαρίσετε και να ξαναγίνει λευκό!

Αυτοί οι λεκέδες είναι είτε λεκέδες που προκλήθηκαν από κάποια βρωμιά, είτε εξαιτίας της πολυκαιρίας.

Πολλές φορές η λεκάνη και το καπάκι λεκάνης, εμφανίζουν λεκέδες που δεν μπορούν να αφαιρεθούν τόσο εύκολα.

Όπως και να ‘χει είναι γνωστό ότι η λεκάνη της τουαλέτας είναι από τα πιο βρώμικα σημεία μέσα στο σπίτι. Είναι λοιπόν σίγουρα πολύ σημαντικό τόσο για αισθητικούς όσο και για λόγους υγείας, να κρατάμε το καπάκι της λεκάνης πεντακάθαρο και ολόλευκο.

Όμως η καθαριότητα στο καπάκι λεκάνης δεν είναι πάντα τόσο εύκολη υπόθεση και όσων αφορά την τσέπη μας και όσων αφορά τα χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε αλλά και τα αποτελέσματά τους.

Η αλήθεια είναι πως ο καθαρισμός στο καπάκι λεκάνης δεν είναι εύκολη υπόθεση διότι διαθέτει πολλές λεπτομέρειες που είναι εύκολο να μην τις δούμε ή να τις αγνοήσουμε. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να προσέξετε κάθε σημείο αν θέλετε να προχωρήσετε σε έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό για την λεκάνη σας.

Το κόλπο για εύκολο καθαρισμό της λεκάνης

Για αρχή θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αντισηπτικό για να απαλλαγούμε από την εύκολη βρωμιά και τα μικρόβια. Υπάρχουν αντισηπτικά στην αγορά που κάνουν και για καθαρισμό επιφανειών και μπορείτε να προμηθευτείτε αυτά.

Αφού ολοκληρώσουμε την απολύμανση, ανασηκώνουμε το καπάκι λεκάνης και ρίχνουμε ένα προϊόν που σκοτώνει τα μικρόβια στο μπολ της τουαλέτας. Δεν ξεχνάμε να ρίξουμε το προϊόν και στις άκρες και στις εσοχές. Χρησιμοποιούμε στην συνέχεια την βούρτσα της τουαλέτας και απλώνουμε το προϊόν στα μέρη που δεν έφτασε με το χέρι.

Έπειτα ανακατεύουμε το λευκαντικό με μία ίση ποσότητα νερού και ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία του λευκαντικού. Απλώνουμε με προσοχή στο κάθισμα, στο καπάκι και στις πλευρές της λεκάνης αυτό το μείγμα. Είναι σημαντικό να κάνουμε αυτή την δουλειά φορώντα πάντα γάντια.

Στην συνέχεια ξεπλένουμε τις περιοχές από το μείγμα και σκουπίζουμε τις περιοχές με ένα καθαρό και στεγνό πανί. Έτσι, το λευκαντικό – κοινώς χλωρίνη – δε θα έρθει σε επαφή με τα χέρια και το δέρμα μας όταν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε την λεκάνη. Αφήνουμε να περάσει μισή ώρα μετά τον καθαρισμό της λεκάνη με την χλωρίνη. Μετά την μισή ώρα ξεπλένουμε τα υλικά που χρειάστηκε για να καθαρίσουμε την λεκάνη.

Related posts

Πeθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Πετσέτες που μоσχоβολούν: Το «μαγıκό» υλıκό που όλοı έχοuμε στο σπίτι και εξαφανίζει μοúχλα και δuσάρεστες оσμές

«Σπάει» τη σιωπή της η 12χρονη, κάνει αυτές τις αποκαλύψεις και ανατριχιάζει