Συμβουλές καθαριότητας: Τα λάθη που κάνουμε και βρωμίζουν το μπάνιο μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε

by Τόνια Τζαφέρη
Συμβουλές καθαριότητας: Τα λάθη που κάνουμε και βρωμίζουν το μπάνιο μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Μπάνιο: Συμβουλές για να παραμένει πάντοτε αστραφτερό

Δεν υπάρχει πιο ευχάριστο από το να εισέρχεσαι σε ένα χώρο και να μυρίζει όμορφα, με τα πάντα γύρο να είναι καθαρά και περιποιημένα.

Κανόνες υγιεινής που πρέπει να προσέχουμε ακόμα και όταν διατηρούμε το σπίτι μας καθημερινά καθαρό. Δεν πρόκειται μόνο για ατομική υγιεινή αλλά γενικά για λάθη που κάνουμε ασυναίσθητα όλοι μας.

Συμβουλές καθαριότητας: Τα λάθη που κάνουμε και βρωμίζουν το μπάνιο μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Βλέπεις, όταν η καθημερινότητά μας μοιάζει με μαραθώνιο, πολλά πράγματα μας ξεφεύγουν. Το θέμα όμως είναι να τα αλλάζουμε και να «βάζουμε» μυαλό. Για ποιο πράγμα μιλάμε συγκεκριμένα; Για τα λάθη που κάνουμε μέσα στο μπάνιο μας επτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο.

Κλείσε το καπάκι της τουαλέτας στο μπάνιο σου

Έχουμε διαβάσει παλαιότερα σε έρευνες πως το ποσοστό των ανθρώπων που ξεχνούν να κλείσουν να τα καπάκι της λεκάνης ξεπερνά το 60%. Oops, ανήκεις και εσύ σε αυτό; Και μπορεί να σου φαίνεται σχεδόν ασήμαντο, ωστόσο σκέψου πως, κάθε φορά που ξεχνάς να το κατεβάσεις, τα βακτήρια που υπάρχουν στο βρώμικο νερό της λεκάνης μπορούν να εξαπλωθούν όχι μόνο σε όλο τον υπόλοιπο χώρο της τουαλέτας, αλλά και έξω από αυτόν. Δε σχολιάζω τίποτα παραπάνω καθώς ήδη γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις.

Δε στεγνώνεις αρκετά καλά τις πετσέτες του μπάνιου σου

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάνεις ντους ή σκουπίζεις τα μαλλιά ή τα χέρια σου και επιστρέφεις την πετσέτα στη θέση της, ενώ ακόμα είναι νωπή. Ωστόσο, αυτό αποτελεί μέγιστο σφάλμα, καθώς το περιβάλλον αυτό είναι το καταλληλότερο για την ραγδαία αναπαραγωγή βακτηρίων. Και το χειρότερο; Μερικές φορές οι πετσέτες είναι ακόμη νωπές μέχρι το επόμενο ντους. Φάουλ.

Δεν καθαρίζεις σωστά την κουρτίνα του μπάνιου σου

Η κουρτίνα του μπάνιου συνήθως κολλάει πάνω στην μπανιέρα και έτσι της «παίρνει» άπειρες ώρες μέχρι να στεγνώσει. Ίσως και να μη συμβεί και ποτέ. Το αποτέλεσμα είναι να παράγονται αρκετά μικρόβια. Έχε στο νου σου, λοιπόν, κάθε φορά που τελειώνεις το μπάνιο ή το ντους σου, να τραβάς την κουρτίνα σε όλη την μπανιέρα και να την κρεμάς από την απέξω πλευρά. Με αυτό τον τρόπο θα αερίζεται, θα στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα και φυσικά το κάτω της μέρος δε θα μαυρίζει. Τέλος, μην ξεχνάς να την πλένεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.\

Μη περπατάς ξυπόλυτη στο μπάνιο

Ίσως από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όλες μας. Όσο κι αν φροντίζεις να σκουπίζεις και να σφουγγαρίζεις τακτικά το πάτωμα του μπάνιου σου, αυτό παραμένει αρκετά βρώμικο αφού στην επιφάνειά του είναι εγκατεστημένα εκατομμύρια βακτηρίων. Επομένως, είναι αρκετά επιβλαβές για την υγεία σου να περπατάς ξυπόλητη στο χώρο αυτό. Ιδανική λύση αποτελεί να φοράς ειδικά υποδήματα στο χώρο αυτό, για να μην μεταφέρεις τα μικρόβια και στα υπόλοιπα σημεία του σπιτιού σου.

Προτεινόμενα