Σύρματακι της κουζίνας: Αυτές είναι οι χρήσεις του που λίγοι γνωρίζουν

Σύρματακι της κουζίνας: Οι χρήσεις του που θα σας λύσουν τα χέρια στις δουλειές του σπιτιού

Σε όλοα τα σπίτια υπάρχει ένα συρματάκι για να τρίβουμε τα καμμένα λίπη από τις κατσαρόλες και τα ταψιά. Ωστόσο, πέρα από την κλασική του χρήση μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και με άλλους τρόπους.

Καθαρίστε τις πόρτες σας

Χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα, απορρυπαντικό πιάτων, νερό και ένα συρματάκι μπορείτε να καθαρίσετε τους λεκέδες και τις βρωμιές από τις πόρτες σας. Ανακατέψτε 1 κ.γ. μαγειρική σόδα, λίγο απορρυπαντικό πιάτων και 4 φλ. ζεστό νερό. Με το μείγμα και ένα συρματάκι καθαρίστε τις πόρτες σας εύκολα και γρήγορα.

Καθαρίστε το μπάνιο από άλατα

Καθαρίστε τις βρύσες και τις μεταλλικές λεπτομέρειες του νιπτήρα και της μπανιέρας με ένα συρματάκι και νερό. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συρματάκι σε ανοξείδωτες επιφάνειες γιατί μπορεί να τις καταστρέψετε.

Ακονίστε τα ψαλίδια και τα μαχαίρια σας

Αν δεν έχετε ακονιστήρι τότε απλά χρησιμοποιήστε ένα συρματάκι. Κόβοντας ξανά και ξανά το συρματάκι, τα ψαλίδια και τα μαχαίρια σας θα ακονιστούν εύκολα και γρήγορα.

Oι εναλλακτικές χρήσεις του αλουμινόχαρτου στην κουζίνα

Το αλουμινόχαρτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξουμε ένα αυτοσχέδιο χωνί. Αν θέλουμε πχ. να ρίξουμε ένα σακουλάκι με ρύζι σε ένα μπολ, μπορούμε να φτιάξουμε ένα χωνί με το αλουμινόχαρτο και να το χρησιμοποιήσουμε, ώστε να μην σκορπίσουμε το ρύζι.

Βάλτε σε μια μικρή λεκάνη ζεστό νερό, ξύδι, δύο μπάλες αλουμινόχαρτου και λίγη σόδα. Βάζετε τα ασημικά σας μέσα στο μείγμα, και χωρίς καν να χρειαστεί να τα τρίψετε θα τα δείτε να γυαλίζουν!

Βάζοντας αλουμινόχαρτο κάτω από το πανί της σιδερώστρας, σιδερώνονται ταυτόχρονα και οι δύο πλευρές!

Βρώμικο σίδερο; Λίγο ξύδι και λίγη σόδα σε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο και τρίβουμε την επιφάνεια. Καλό θα είναι το σίδερό μας να είναι ζεστό, για να είναι πιο εύκολο και το καθάρισμα.

Επίσης, μπορείτε να βάλετε αλουμινόχαρτο στους πόλους μιας μπαταρίας, ώστε να θηλυκώσει στην υποδοχή, και να χρησιμοποιήσετε μικρότερη μπαταρία για μια συσκευή– στην περίπτωση που δεν έχετε τη σωστή.

Το αλουμινόχαρτο μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί και για να σας βοηθήσει να βγάλετε την τέλεια selfie. Βάζετε σε μια επιφάνεια αλουμινόχαρτο και φωτίζετε το πρόσωπό σας σωστά!

Η μπανάνα παίρνει την υγρασία της από το κοτσάνι της. Αν την τυλίξετε με αλουμινόχαρτο μπορείτε να την κρατήσετε φρέσκια για τον διπλάσιο χρόνο.

Το αλουμινόχαρτο διατηρεί και τη θερμοκρασία των προϊόντων που αποθηκεύουμε σε διάφορα δοχεία ή τάπερ. Τέλος, το αλουμινόχαρτο είναι φανταστικός ακονιστής του ψαλιδιού σας!

Related posts

Mandisa: Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια – Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Βαρύ πένθος για την Ελένη Βιτάλη: Έφυγε από τη ζωή ο αδερφός της – Τα σπαρακτικά λόγια της

Χωρισμός “βομβα” μετά από 14 χρόνια γάμου στην οικογένεια Γλύξμπουργκ