«Τα 10 λεπτά δεν είναι φιλοδώρημα»: Αυτά είναι 10 πράγματα που σκέφτεται ένας ντελιβεράς αλλά δεν μπορεί να τα πει

by Εύα Ζαχαριάδη

Ντελιβεράς: Τι σκέφτεται ένας διανομέας αλλα δεν μπορεί να το πει

Η εργασία του διανομέα κρύβει δυσκολίες που δεν τις καταλαβαίνουμε αμέσως. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να πήγαινεις από πόρτα σε πόρτα και να σου τύχει και κανένας περίεργος πελάτης ή να πρέπει να κάνεις παράδοση και έξω να χιονίζει ή να βρέχει.

Τι σκέφτεται λοιπόν ένας ντελιβεράς, την ώρα που βγάζετε πάνω του τις παραξενιές σας; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

Αναλυτικότερα:

1– «Όταν έρχεσαι να μου ανοίξεις φρόντισε να έχεις τα χρήματα έτοιμα στο χέρι και να μην τα ψάχνεις εκείνη την ώρα σε τσέπες και τσάντες. Έχω πολλές παραγγελίες να παραδώσω και με καθυστερείς».

2– Ντελιβεράς: «Εκνευρίζομαι όταν χτυπάω το κουδούνι και περιμένω 10′ μέχρι να μου ανοίξεις. Ξέρεις ότι θα έρθω επομένως μην μπαίνεις για ντουζ μόλις παραγγείλεις».

3– «Μη μου πιάνεις την κουβέντα επειδή όλη μέρα δεν έχεις δει άνθρωπο ή επειδή θέλεις απεγνωσμένα να πεις κάπου το πρόβλημα σου. Είμαι ντελιβεράς, όχι ψυχολόγος».

4– Ντελιβεράς: «Δουλεύω πάνω από 10 ώρες την ημέρα και ανυπομονώ να πάω σπίτι μου να ξεκουραστώ, μην παραγγέλνεις 10′ πριν κλείσει το κατάστημα και μετά περιμένεις να σου έρθω με το χαμόγελο ως τα αυτιά».

5– «Μην βγάζεις χαρτονόμισμα των 100 ευρώ για να πληρώσεις μια παραγγελία των 4,30€! Δεν έχω να σου χαλάσω και πρέπει να πάρω σβάρνα τα περίπτερα της γειτονιάς χωρίς να βρίσκω πάντα κάποιον να μου χαλάσει. Εάν τύχει όντως να μην έχεις ψιλά ανέφερε το στην παραγγελία σου».

«Τα 10 λεπτά δεν είναι φιλοδώρημα»: Αυτά είναι 10 πράγματα που σκέφτεται ένας ντελιβεράς αλλά δεν μπορεί να τα πει

Ένας ντελιβεράς αποκαλύπτει αυτά που θα ήθελε να ακούσει ένας πελάτης

6– «Εμφανίσου κόσμια και φόρα καμιά μπλούζα -μην ξεχνάμε και το παντελόνι- δεν είμαι υποχρεωμένος να σε βλέπω με το σώβρακο και δεν είσαι μοντέλο της Victoria’s Secret για να μου φτιάξεις τη μέρα»

7– «Μην είσαι αγενής μαζί μου και μην μου κλείνεις την πόρτα στα μούτρα! Κάνω μια ήδη δύσκολη δουλειά και δεν χρειάζομαι τους κακούς σου τρόπους να μου την κάνουν ακόμα πιο δύσκολη».

8– «Δεν μου ανήκει το εστιατόριο, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να σου κάνω καλύτερη τιμή. Μην παζαρεύεις και μην παραπονιέσαι σε εμένα για την ακρίβεια της πίτσας».

9– «Τα 10 λεπτά δεν θεωρούνται φιλοδώρημα. Το ξέρω ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να μου αφήσεις tips αλλά αν θέλεις να μου αφήσεις, τότε πρόσθεσε κάτι παραπάνω. Όλοι οι ντελιβεράδες υπολογίζουμε στα tips και πραγματικά τα έχουμε ανάγκη».

10– «Εάν η είσοδος του σπιτιού σου δεν είναι προφανής ή το κουδούνι δεν γράφει όνομα φρόντισε να ενημερώσεις το κατάστημα! Δεν μου αρέσει να παίζω τον ντετέκτιβ, ειδικά μες τη νύχτα».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo