Τα είπε όλα η Δανάη Μπάρκα: Είπε σε 1 λεπτό όσα δεν τόλμησε κανείς για τον Αμβρόσιο και τα Τέμπη

by Newsroom i-diakopes.gr
Τα είπε όλα η Δανάη Μπάρκα: Είπε σε 1 λεπτό όσα δεν τόλμησε κανείς για τον Αμβρόσιο και τα Τέμπη

Δανάη Μπάρκα: Η άποψη για το σκανδαλώδες άρθρο του Αμβρόσιου για τα Τέμπη

Η τοποθέτηση του Αμβρόσιου για τη τραγωδία στα Τέμπη μέσα από ένα σκοταδιστικό άρθρο, προκάλεσε την οργή του κόσμου. Υπήρξε θύελλα αντιδράσεων ενώ πολλοί ήταν αυτοί που πήραν θέση, ανάμεσα τους και η Δανάη Μπάρκα.

Ο Αμβρόσιος για όσους δεν γνωρίζουνε με ένα άρθρο του συνδέει την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Για την ακρίβεια ο Αμβρόσιος πιστεύει πως η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη είναι τιμωρία από τον Θεό για το Καρναβάλι, το οποίο είναι έργο του διαβόλου. Για άλλη μια φορά ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος προκαλεί οργή με τις αδιανόητες απόψεις του καθώς έχει απασχολήσει αρκετές φορές την κοινή γνώμη με τις τοποθετήσεις και απόψεις του.

Τα είπε όλα η Δανάη Μπάρκα: Είπε σε 1 λεπτό όσα δεν τόλμησε κανείς για τον Αμβρόσιο και τα Τέμπη

Η Δανάη Μπάρκα για το αδιανόητο παραλήρημα του Αμβρόσιου

Το πρωί της Παρασκευής, μέσα από την εκπομπή της «Πάμε Δανάη» η Δανάη Μπάρκα είπε:

«Επειδή εγώ το έχω ξαναπεί, και επειδή είμαι ένας βαθιά θρήσκος άνθρωπος, κυρίως από τότε που έχασα τον παππού μου και μετά, και εκείνος ήταν πολύ κοντά στην εκκλησία, τις τελευταίες μέρες με αυτό που έχει γίνει με τα Τέμπη, βγαίνει ο καθένας και λέει ό,τι θέλει. Και επειδή βγήκε ένας συγκεκριμένος άνθρωπος, όχι δεν είναι άνθρωπος, βγήκε μία συγκεκριμένη ύπαρξή και συνέδεσε τα Τέμπη με την αγάπη του Θεού με τα καρναβάλια».

Στην πορεία, η παρουσιάστρια είπε: «Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να ντρέπονται, επειδή η αγάπη που έχει ο καθένας μας για τον Θεό και τη δύναμη που έχουμε ανάγκη να παίρνουμε από κάπου. Εγώ το ονομάζω Θεός, κάποιος άλλος το ονομάζει οτιδήποτε. Αλλά τη δύναμη που μπορείνα  παίρνει ο καθένας μας στα δύσκολα και στα τραγικά γεγονότα της ζωής του, είναι ωραίο να την κρατάμε αγνή, ωραία, γνήσια, αυθεντική και αλήθεια, να είναι το καταφύγιό μας. Το να βγαίνουν άνθρωποι που έχουν και ένα βήμα και έχουν διοριστεί από κάποιους να έχουν και έναν τίτλο και να λένε τέτοιες αηδίες, που κατά καιρούς βγαίνουν και λένε, είναι κρίμα να παίρνουν στην πλάτη τους όλο αυτό που μπορεί να σημαίνει θρησκεία και να βγαίνουν να ξεστομίζουν τέτοιες απρέπειες και χυδαιότητες, ειδικά, κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου θρήνου και ενός τραγικού γεγονότος».

«Ας μη μιλήσουμε γενικότερα για την εκκλησία, γιατί είναι άλλο η θρησκεία, η πίστη, ο Θεός, ο Χριστός. Δυστυχώς, στην Ελλάδα έχουμε δει πολλούς τέτοιους ανθρώπους, που εκπροσωπούν την Εκκλησία, να φτάνουν στο σημείο να λένε πολλές χυδαιότητες, να προσέχουμε τι λέμε, και να βουτάμε τη γλώσσα μας στο κεφάλι μας πριν μιλήσουμε, γιατί αυτά είναι πολύ ιερά για τον καθένα μας. Μιλάω φυσικά για τον Αμβρόσιο» είπε τέλος, η Δανάη Μπάρκα.

Δανάη Μπάρκα κατά Αμβροσίου

Προτεινόμενα