Τα κατάφεραν και καθάρισαν: 6 διάσημοι Έλληνες που νίκησαν τον αλκοολισμό

by Αντώνης Βαλμάς

Διάσημοι με πρόβλημα αλκοολισμού: Έλληνες που ξεπέρασαν τον εθισμό τους

Διάσημοι με πρόβλημα αλκοολισμού: Διάσημοι, Έλληνες ηθοποιοί, τραγουδιστές, σεφ αλλά και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης βγήκαν και μίλησαν ανοιχτά για το πρόβλημα που αντιμετώπισαν. Για τον εθισμό τους στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά.

Για τη μάχη που κλήθηκαν να δώσουν και για τη νίκη που πέτυχαν. Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 10% των Ελλήνων είναι εξαρτημένο από το αλκοόλ.

Η λίστα των διάσημων Ελλήνων που ξεπέρασαν το πρόβλημα του αλκοολισμού τους

Μιχάλης Ιατρόπουλος

Ήμουν στα όρια του αλκοολισμού και ευγνωμονώ τη γυναίκα μου που κατόρθωσε με τον τρόπο της να με βοηθήσει μετά από πολλές προσπάθειες. Έπινα πολύ. Kαι δεν μεθούσα. Έπινα ένα μπουκάλι ουίσκι και 20 μπύρες τη μέρα επί 28 χρόνια. Και ό,τι βλακεία έχω κάνει, την έχω κάνει από το αλκοόλ. Ό,τι σαχλαμάρα και όποιο λάθος έχω κάνει, το έχω κάνει πιωμένος. (…)

Διάσημοι με πρόβλημα αλκοολισμού: 6 περιπτώσεις Ελλήνων που το ξεπέρασαν

Πολλές φορές έχω φτάσει στα όρια του θανάτου. Από τη νύχτα όμως και από θέματα υγείας. Τρεις φορές πήγα και ήρθα. Μια στο στρατό που έπαθα δυο εμφράγματα και μια από το αλκοόλ. Πέρασα πολύ μεγάλη κατάθλιψη. Ας είναι καλά η Μαρία που με έκανε να συνέλθω. Κόντεψα να πεθάνω. Τώρα για πρώτη φορά στη ζωή μου, μετά τη γέννηση των παιδιών μου, θέλω να ζήσω. Κατάλαβες; Θέλω να ζήσω. Έχω δοκιμάσει και μαλακά και σκληρά ναρκωτικά. Έχει τελειώσει αυτό το κεφάλαιο πια για μένα”.

Sotis Βολάνης

Για το σοβαρό πρόβλημα με τον εθισμό στο αλκοόλ είχε μιλήσει στην εκπομπή Μίλα το 2014, ο Sotis Βολάνης.

Διάσημοι με πρόβλημα αλκοολισμού: 6 περιπτώσεις Ελλήνων που το ξεπέρασαν

“Τα τελευταία πέντε χρόνια ήμουν εθισμένος στο αλκοόλ. Μου είχε γίνει συνήθεια και δεν είχα καταλάβει πως έφτασα σε αυτό το σημείο. Λόγω της δουλειάς μέχρι τα 35 μου έπινα πορτοκαλάδα. Έχω φύγει από το στάδιο του αλκοολισμού. Θέλω να δώσω μηνύματα στα νέα παιδιά. Έλεγα τι κάνω στον εαυτό μου. ‘Έπινα κάθε μέρα. Κάποια στιγμή όμως το σιχάθηκε η ψυχή μου. Μου έκανε ζημιά”.

Γιώργος Μαργαρίτης

Διάσημοι με πρόβλημα αλκοολισμού: 6 περιπτώσεις Ελλήνων που το ξεπέρασαν

Ο τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης, σε συνέντευξή μίλησε για τις εξαρτήσεις του σε αλκοόλ, τσιγάρο και τζόγο. “Ήταν πολλές οι ώρες και το έριχνες στο ποτό. Σιγά σιγά άρχιζε όλο αυτό να γίνεται βίωμα. Άντε μετά να τα κόψεις αυτά. Μια μέρα είπα κόβω και το τσιγάρο και το ποτό. Μετά το 2002 έκοψα το τσιγάρο. Το ποτό το έκοψα λίγα χρόνια αργότερα”.

Περισσότεροι Έλληνες διάσημοι που νίκησαν το πρόβλημα του αλκοολισμού τους

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος έχει αναφερθεί στο πρόβλημα των εξαρτήσεων πολλές φορές. Ο ίδιος ήταν εξαρτημένος για πολλά χρόνια από τα ναρκωτικά αλλά και από το αλκοόλ.

Διάσημοι με πρόβλημα αλκοολισμού: 6 περιπτώσεις Ελλήνων που το ξεπέρασαν

“Όταν μπλέκεις με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ παύεις να κυριεύσεις εσύ τον εαυτό σου. Μου πήρε δύο χρόνια να ξαναβρώ τον εαυτό μου”.

Γιάννης Μπουτάρης

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έχει ομολογήσει δημόσια ότι κατά τη δεκαετία του 1980 έπασχε από έντονο αλκοολισμό. Και πως από το 1991 και έπειτα που ολοκλήρωσε την αποτοξίνωση δεν έχει πιει ξανά.

Διάσημοι με πρόβλημα αλκοολισμού: 6 περιπτώσεις Ελλήνων που το ξεπέρασαν

Σε συνέντευξη του στον Θανάση Λάλα είχε πει: Ένα από τα προβλήματα που σε οδηγούν στο αλκοόλ είναι ότι δεν μπορείς να πεις “όχι” και τελικά βρίσκεις τον μπελά σου. Ο μόνος τρόπος να αντέξεις είναι να πνιγείς στο αλκοόλ.

Θοδωρής Αθερίδης

Σχεδόν για μία δεκαετία αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού ο γνωστός ηθοποιός. Από τα 25 του μέχρι τα 34, τότε που έγραφε κείμενα για τους Άγαμους Θύτες. Ο ίδιος έχει πει ότι δέχτηκε μεγάλη βοήθεια από τον Θεό στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Κατάφερε από τον Σεπτέμβριο του 1999 έως σήμερα να παραμείνει καθαρός και νηφάλιος.

Διάσημοι με πρόβλημα αλκοολισμού: 6 περιπτώσεις Ελλήνων που το ξεπέρασαν

Η πρώην σύζυγός του, Ελένη Γκασούκα, γνωστή χορογράφος και θεατρική συγγραφέας έχει μιλήσει για το πρόβλημα του αλκοολισμού που αντιμετώπισε ο ίδιος: “Δεν στάθηκα από καλοσύνη στο πρόβλημα του Θοδωρή. Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο δεν οφείλεις, αλλά θέλεις να τον βοηθήσεις. Ο άνθρωπος κρίνεται πάνω στην κρίση”.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν