Τα κατάφερε το αγγελούδι: Αποσωληνώθηκε το 4 μηνών βρέφος που έπεσε θύμα κακοποίησης από τον πατέρα του

Κυπαρισσία: Ευχάριστα τα νέα για το βρέφος

Ευχάριστα είναι τα νέα για την υγεία του 4μηνου βρέφους από την Κυπαρισσία που φέρεται να κακοποιήθηκε από τον πατέρα του και νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ η κατάσταση της υγείας του μικρού κοριτσιού παρουσίασε βελτίωση και σήμερα αποσωληνώθηκε. Αύριο αν όλα πάνε καλά ενδέχεται να βγει από την εντατική και να μεταφερθεί σε απλό θάλαμο.

Κυπαρισσία: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 21χρονος πατέρας του κακοποιημένου βρέφους

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος πατέρας του παιδιού που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Θα καταβάλει εγγύηση 2.000 ευρώ και δύο φορές το μήνα θα πρέπει να παρουσιάζεται στο ΑΤ της περιοχής του. Επιπλέον, δεν θα μπορεί να δει το βρέφος μέχρι την δίκη.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης του 20χρονου, Νίκος Αγγελόπουλος «ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή υποστήριξε την αθωότητά του, ως προς την μη ύπαρξη δόλου να κακοποιήσει το παιδί, αφού ήταν η κακιά στιγμή».

Ακόμη, ο Νίκος Αγγελόπουλος ανέφερε ότι «η σύντροφος του κατηγορημένου και μητέρα του βρέφους είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του 20χρονου».

Κυπαρισσία: Τα ευρήματα των γιατρών

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος φθάνοντας αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, υποβλήθηκε σε διάφορες εξετάσεις, αιματολογικές αλλά και σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου, θώρακος και κοιλίας καθώς και σε οφθαλμολογική εξέταση, όπου σύμφωνα με τους γιατρούς ήταν φανερό πως το παιδί είχε κακοποιηθεί.

Χαρακτηριστικά τα μάτια του είχαν πολλαπλές κηλιδώσεις αιμορραγίες, ενώ από την αξονική, διαπιστώθηκε εκτεταμένο υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο δρέπανο και αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο καθώς και υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιάς μετωπιαίας χώρας. Επίσης διαπιστώθηκε κάταγμα 3ου και 4ου πλευρού στα αριστερά.

Όλα τα παραπάνω ιατρικά ευρήματα, κίνησαν τις υποψίες των ιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας και ενημέρωσαν άμεσα και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Κυπαρισσία: Οι αντιφάσεις του πατέρα

Ο πατέρας, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στους αστυνομικούς, φέρεται να έπεφτε σε αντιφάσεις, καθώς αφενός ανέφερε ότι η επιδείνωση του μωρού προήλθε ξαφνικά, την ώρα που της άλλαζαν την πάνα με την συμβία του, όταν εκείνη έφτασε σπίτι μετά από τη λήξη της βάρδιας της σε καφετέρια όπου εργαζόταν.

Μάλιστα υποστήριζε πως δεν είχε προβεί σε καμία βίαιη πράξη σε βάρος του βρέφους ενώ για να δικαιολογήσει εμφανής μώλωπες στο σώμα του ανέφερε ότι του έπεσε λίγες μέρες νωρίτερα όταν το άλλαζε στον καναπέ. Ωστόσο στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ο ίδιος είναι υπεύθυνος για τον τραυματισμό του, αναφέροντας ότι επειδή εκείνο άρχισε να κλαίει με σπαραγμούς τουλάχιστον για ένα τέταρτο της ώρας, δεν ήξερε τι να κάνει και τελικά το σήκωσε και το έπιασα από τις μασχάλες και τα πλευρά και το ταρακούνησε όλο και γρηγορότερα και δυνατότερα για αρκετή ώρα για να ηρεμήσει.

Τότε ήταν που αντιλήφθηκε ότι έπαθε και κάτι κακό.

Κυπαρισσία: Τι είχει πει στις Αρχές ο 20χρονος

Σε δηλώσεις του στις Αρχές, ο 20χρονος είπε:

«Εγώ είμαι υπεύθυνος για τον τραυματισμό του μωρού. Ενώ βρισκόμουν μόνος με το μωρό και αφού το είχα ταΐσει, εκείνο άρχισε να κλαίει με σπαραγμούς τουλάχιστον για ένα τέταρτο. Δεν ήξερα τι να κάνω, το σήκωσα, το έπιασα από τις μασχάλες και τα πλευρά και το ταρακούνησα όλο και γρηγορότερα και δυνατότερα για αρκετή ώρα μέχρι να ηρεμήσει».

»Τότε κατάλαβα ότι το μωρό έπαθε κάτι κακό από το ταρακούνημα και έψαχνα τη γυναίκα μου στο τηλέφωνο. Δεν της είπα τι είχε συμβεί, της είπα να επιστρέψει γρήγορα σπίτι. Όταν γύρισε η γυναίκα μου, εγώ άλλαζα πάνα στο μωρό, τότε εκείνο έβγαλε μια μεγάλη τσιρίδα και έχασε τις αισθήσεις του. Προσπάθησα να το συνεφέρω και τελικά μαζί με τη γυναίκα μου πήγαμε το μωρό στο νοσοκομείο».

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Νίκος Αγγελόπουλος, είπε ότι πελάτης του «έχει χάσει την γη κάτω από τα πόδια του. Σε ηλικία μόλις 20 ετών αξιώθηκε να αποκτήσει ένα παιδάκι και μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα καλείται να διαχειριστεί την δική του κακή συμπεριφορά, την δική του υπαιτιότητα, μια κρίση στην ζωή του».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο ο πατέρας του βρέφους κλήθηκε να φροντίσει το μωρό μόνο τις τελευταίες 5 ημέρες, καθώς έλειπε η μητέρα. Όπως είπε ο κ. Αγγελόπουλος «ο πατέρας βρέθηκε σε μια κρίση του παιδιού με έντονο κλάμα και διακοπή στην ανάσα του. Πάνω στον πανικό του προσπάθησε να το συνεφέρει, με άγαρμπες χειρονομίες».

Οπως αναφέρει η εκπομπή T-Live η μητέρα συμπαραστέκεται στον πατέρα, υποστηρίζοντας πως ο σοβαρός τραυματισμός της κόρης της οφείλεται σε ατύχημα.

Η γιαγιά του μικρού κοριτσιού μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα της εκπομπής T-Live επιμένοντας και αυτή ότι πρόκειται για ατύχημα: «Το έμαθα το Σάββατο, με ενημέρωσαν για τον τραυματισμό. Η κόρη μου δούλευε, υποθέτω ότι το βρέφος ήταν με τον πατέρα του. Έχω ακούσει πολλά αλλά δεν τα πιστεύω κιόλας. Η κόρη μου είπε ότι ήταν ατύχημα και αυτό πιστεύω και εγώ. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, πιστεύω ότι ήταν ένα μικρό ατύχημα, το οποίο εξελίχθηκε σε μια τραγική κατάσταση.

Εύχομαι το μωρό να είναι καλά, να έρθει το συντομότερο στο σπίτι και τα παιδιά μου να είναι καλά και αγαπημένα. Βοηθάω όσο μπορώ τα παιδιά. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και περιβάλλουμε ένα μικρό παιδάκι.

Βοηθάμε όσο μπορούμε. Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, δεν πιστεύω ότι το έκανε από πρόθεση. Το αγαπούσε το μωρό και το φρόντιζε. Σαν μητέρα πηγαίνει να βλέπει το παιδί. Δεν έχει θυμώσει με τον πατέρα, είναι ακόμη πιο δεμένοι και αγαπημένοι. Εύχομαι να παραμείνουν έτσι για πάντα».

Related posts

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη

«Είναι ψεύτικο και το βίντεο!»: Τα 4 σημεία που κανείς δεν πρόσεξε πάνω στην Κέιτ κάνουν τις θεωρίες συνομωσίας να φουντώνουν

“Εσύ σε σούπερ μάρκετ;” Μαθεύτηκε η αλήθεια για την χρυσή κληρονόμο Αθηνά Ωνάση, με τι ασχολείται σήμερα