«Τα Νούμερα»: Θα συζητείται για καιρό το επικό guest της Νατάσας Μποφίλιου

Νατάσα Μποφίλιου: Η επική εμφάνιση στην επιτυχημένη σειρά της ΕΡΤ1

Η σειρά που υπογράφει ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Σπύρος Κρίμπαλης είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες αυτό τον καιρό. Ειδικά μετά την guest εμφάνιση της Νατάσας Μποφίλιου που αποθεώθηκε από το τηλεοπτικό κοινό.

Κάτι μας λέει ότι αυτή δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα ασχοληθούμε με «Τα Νούμερα». Επίσης, κάτι  μας λέει ότι μπορεί να υπάρχει ERTflix και να παρακολουθούμε εκεί τη σειρά on demand, αλλά τα ραντεβού μας της Παρασκευής θα τα προγραμματίζουμε για μετά τις 23:30. Άλλωστε τα «Νούμερα» είναι μια ιστορία για ανθρώπους που συντονίζονται κάτω μια καλλιτεχνική συνθήκη, κάτω από ένα όραμα -γιατί να μην συμβαίνει λοιπόν το ίδιο με τους τηλεθεατές που θα ξέρουν ότι η Παρασκευή ανήκει, κατά κάποιο τρόπο, στα «Νούμερα»; Άλλωστε χθες έφτασαν το 9% σε τηλεθέαση, διπλασιάζοντας τον μέσο όρο της ΕΡΤ1.

Ασχολούμαστε ξανά με τη σειρά που υπογράφουν ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Σπύρος Κρίμπαλης διότι το guest της Νατάσας Μποφίλιου θα συζητείται για καιρό. Η τραγουδίστρια υποτίθεται ότι θα ήταν η πρώτη καλεσμένη της νέας Μάντρας. Μέχρι όμως να φτάσουμε στο σημείο όπου ανεβαίνει στη σκηνή, έχουν προηγηθεί περιστατικά τα οποία αναδεικνύουν πόσο ακομπλεξάριστη είναι, πόσο δεν φοβάται να τσαλακώνεται.

Πριν μερικές εβδομάδες, η Νατάσα Μποφίλιου είχε μιλήσει στο Provocateur και τόνιζε ότι «αν υπάρχει κάποιος που είναι ήρωας, σε αυτή την εποχή την τόσο αντιηρωική, είναι οι γυναίκες. Σαν γυναίκα και εγώ έχω δώσει τις μάχες που μου αντιστοιχούσαν, και δίνω καθημερινά τη μάχη που μου αντιστοιχεί». Παρακολουθώντας την χθες στη σειρά της ΕΡΤ1, στα όπλα αυτής της μάχης, ας προσθέσουμε το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό.

Νατάσα Μποφίλιου: Το επεισόδιο από «Τα Νούμερα» που θα αφήσει εποχή

Οι σκηνές της ήταν ξεκαρδιστικές και πολιτικά εύστοχες. Οι περισσότερες αναφορές είχαν να κάνουν με τις πολιτικές της θέσεις, δεν έλειψαν όμως και οι αναφορές για το περιεχόμενο των στίχων της. Την πρώτη φορά που τη βλέπουμε, μόλις κλείνει το τηλέφωνο με τον Φοίβο, παίρνει κόκκινη μπογιά και βάφει ένα λευκό καμβά τραγουδώντας την «Μπαλάντα του Κυρ-Μέντιου».

Έπειτα, υποδέχεται τον Φοίβο στο σπίτι της. Η οικονόμος έχει στρατιωτική περιβολή, μιλά σπαστά ελληνικά με ρωσική προφορά και του ζητά να αφήσει στην είσοδο τα «το ρόλοι, το κινητό σας και οποιοδήποτε άλλο φετίχ του ιμπεριαλισμού». Στη συνέχεια βλέπουμε και την Μποφίλιου, με κόκκινη κόκκινη ρόμπα και ένα καπέλο του Κόκκινου Στρατού σε ένα δωμάτιο με αφίσες του Μάρξ, του Στάλιν, του Λένιν και ένα σωρό σοβιετικά διακοσμητικά. Διορθώνει τον επισκέπτη της για την προφορά του ονόματός της («Νατάsha»,θα πει με νόημα στον Φοίβο), θα τον κεράσει φίνα ρωσική βότκα και με ένα τηλέφωνο που θα κάνει από μια ρονταριανή κόκκινη συσκευή με το σφυροδρέπανο θα κλείσει όλα τα τραπέζια για την πρεμιέρα του μαγαζιού με μέλη του κόμματος. Κι όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα δύο ένοπλων στρατιωτών που ρίχνουν βελάκια στο πρόσωπο του Ρίγκαν. 

Από τη στιγμή που έχει χτιστεί με αυτό τον τρόπο η παρουσία της στο επεισόδιο, δεν θα γινόταν στην εμφάνισή της στο μαγαζί να φορούσε κάτι άλλο από μια κατακόκκινη τουαλέτα με παγιέτες προκειμένου να τραγουδήσει τις «Μέρες του φωτός», μαζί με τον Αλευρά, και το «Εν λευκώ». Δες ολο το επεισόδιο εδώ.

Η Μποφίλιου μιλά πάντα ανοιχτά για την πολιτική της στάση και ταυτότητα. Αυτό που σίγουρα δεν είχαμε συνηθίσει ήταν να βλέπουμε τους ίδιους τους καλλιτέχνες να αυτοσαρκάζονται για τις πεποιθήσεις τους. «Τα Νούμερα» δημιουργήσαν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε ο αυτοσαρκασμός αυτός όχι μόνο να είναι πετυχημένος σε κωμικό επίπεδο, αλλά να λειτουργήσει και ως μια άρρητη απάντηση προς όλες αυτές τις στρατιές ανθρώπων που κάθε φορά που η Μποφίλιου κάνει μια δήλωση με την οποία διαφωνούν, της επιτίθενται με άγρια επιθετικότητα επιχειρώντας να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα της.

Μην νομίζετε, όσα λέει ο Τζοναθαν (Μιχάλης Σαράντης) στη αρχή του επεισοδίου αναφερόμενος στην Μποφίλιου ότι «όλοι καλλιτέχνες που κάνουν και statement εκτός από την τέχνη τους δεν είναι likeable» και ότι είναι «στιγματιστική», «κόκκινη» και «έντεχνη» είναι απόψεις που ακούγονται σε συσκέψεις στελεχών της επικοινωνίας και του θεάματος.

Αυτή η τόσο στενόμυαλη και μυωπική προσέγγιση θίχτηκε με λεπτή, καλοδουλεμένη και ήπια ειρωνεία. Σε ένα από τα ουκ ολίγα σεναριακά λογοπαίγνια της σειράς,  όσοι αντιδρούσαν στην Μποφίλιου ήταν οι «πάνω», με προεξάρχοντα τον Πάνο Μουζουράκη και καθόλου έμμετρους συνοδοιπόρους του που προσπαθούσαν να βρουν ρίμα στο σύνθημα «Είσαι η ντροπή της υφηλίου Μποφίλιου».

Ωστόσο, η κορυφαία στιγμή της παρουσίας της Μποφίλιου στα «Νούμερα» ήταν μουσική και είχε να κάνει με ξεκάθαρη θέση και ήταν η εκτέλεση του «Δημοσθένους Λέξις» με την ίδια, τον Δεληβοριά και τον Μουζουράκη.

Το επόμενο guest θα το κάνει ο Γιώργος Μαζωνάκης. Ναι, σίγουρα δεν είναι αυτή η τελευταία φορά που γράφουμε για «Τα Νούμερα».

Related posts

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη

«Είναι ψεύτικο και το βίντεο!»: Τα 4 σημεία που κανείς δεν πρόσεξε πάνω στην Κέιτ κάνουν τις θεωρίες συνομωσίας να φουντώνουν

“Εσύ σε σούπερ μάρκετ;” Μαθεύτηκε η αλήθεια για την χρυσή κληρονόμο Αθηνά Ωνάση, με τι ασχολείται σήμερα