Τάκης Παπαματθαίου: Το διαζύγιο που δεν περίμενε, η απόσυρση από την τηλεόραση και ο ηθοποιός γιος του, που του μοιάζει πολύ

Τάκης Παπαματθαίου: Το διαζύγιο που δεν περίμενε, η απόσυρση από την τηλεόραση και ο ηθοποιός γιος του, που του μοιάζει πολύ

Τάκης Παπαματθαίου: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του

Ο Έλληνας ηθοποιός Τάκης Παπαματθαίου πριν ασχοληθεί με την υποκριτική, υπήρξε τελειόφοιτος της Νομικής. Αργότερα, υπήρξε Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Επιπλέον, μάλιστα παίζει κιθάρα και είναι πρωταθλητής Ελλάδας Ηθοποιών στο σκάκι. Ο ηθοποιός έχει παίξει στο Φεστιβάλ Ηρωδείου και Επιδαύρου σε σκηνοθεσία Κ. Κουν σε πάρα πολλά έργα (τραγωδίες) όπως για παράδειγμα το έργο «Οιδίπους Τύραννος», σε αρχαίες κωμωδίες όπως τις «Όρνιθες» καθώς και στα Διεθνή Φεστιβάλ Παγκόσμιου Θεάτρου σε Φλωρεντία, Βερολίνο, Αμβούργο, Άμστερνταμ, Ζυρίχη και Βρυξέλλες.

Ο Τάκης Παπαματθαίου έχει παίξει στο Θέατρο Τέχνης σε ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο και έχει συμμετάσχει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και σε πολλά ακόμη. Αν τον ρωτήσεις τι προτιμά, τηλεόραση δηλαδή ή θέατρο, θα σου πει αναμφίβολα θέατρο, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να μην περάσει και από την τηλεόραση παίζοντας σε πάρα πολλές επιτυχημένες σειρές αλλά και στον κινηματογράφο με συμμετοχή ακόμη και στην αμερικανική ταινία με την Νία Βαρντάλος στο «My life in ruins».

Έχει πρωταγωνιστήσει και σε πολλές τηλεοπτικές διαφημίσεις, για κάποιες από τις οποίες έχει κάνει και σπικάζ, όπως έκανε και στο ραδιόφωνο.

Ο ηθοποιός που δεν μασάει τα λόγια του, έχει δηλώσει παλαιότερα σε συνέντευξή του για την τηλεόραση:«Είναι η ίδια η φύση της, που γίνεται μια φτιασιδωμένη, πολύ φτηνιάρικη πόρνη, ούτε καν π@τ@ν@ πολυτελείας δεν είναι, ναι έχει και μια όμορφη αισθητική, να έχει έστω μια τέτοια γοητεία και να σε ξεγελάει. Είναι πολύ κιτς. Έχω πολλά χρόνια να κάνω τηλεόραση. Δεν μου λείπει και η πορεία μου, δεν την έχω στηρίξει σε αυτήν»

«Εμένα μου αρέσει να δοκιμάζομαι σε όλα τα είδη. Όταν μετά από μεγάλους ρόλους που είχα παίξει αποφάσισα να κάνω επιθεώρηση, μου έλεγαν: “Πού πας;”. Τους απαντούσα: “Θέλω να το δοκιμάσω”. Ξέρεις, υπάρχουν δύο τάσεις στην Ελλάδα: ο άκρατος λαϊκισμός και η άκρατη κουλτούρα. Η δηθενιά. Του Κουν, ας πούμε, δεν του άρεσε να τον αποκαλείς σκηνοθέτη. “Εγώ δεν είμαι σκηνοθέτης!” έλεγε. “Εγώ είμαι παραστασάς!”. Δεν πούλαγε κάτι. Ήταν απλά άμεσος. Όπως είναι όλοι οι σπουδαίοι»,είχε πει ο Τάκης Παπαματθαίου.

Τάκης Παπαματθαίου: Το διαζύγιο που δεν περίμενε, η απόσυρση από την τηλεόραση και ο ηθοποιός γιος του, που του μοιάζει πολύ

Η προσωπική ζωή του Τάκη Παπαματθαίου

Ο Τάκης Παπαματθαίου χώρισε από το γάμο του το 1995.Ο γιος του  ήταν 8 ετών, αλλά είχε καλές σχέσεις και με την πρώην γυναίκα μου και με τα πεθερικά μου.Στη συνέχεια έκανε σχέση με την ηθοποιό Φιλίτσα Καλογεράκου αλλά μετά από χρόνια χώρισαν.

Μάλιστα η Φιλίτσα είχε πει σχετικά:«Ο Τάκης είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Μπορεί να μη συνεχίσαμε στον ερωτικό τομέα, αλλά συνεχίζω να τον αγαπάω ως άνθρωπο και να με αγαπάει και αυτός», είπε η Φιλίτσα Καλογεράκου, που πρόσφατα χώρισε με τον Τάκη Παπαματθαίου, μετά από περίπου επτά χρόνια σχέσης.

Όταν ο Τάκης Παπαματθαίου θέλησε να βρει τα ένσημά του ηλεκτρονικά, με έκπληξη διαπίστωσε ότι για το ασφαλιστικό ταμείο είχε πεθάνει! Το αποκορύφωμα του παραλογισμού που έζησε ήταν όταν του ζητήθηκε να κάνει υπεύθυνη δήλωση για να αποδείξει ότι είναι ζωντανός! «Τι άλλο να πει κανείς; Εγώ ήξερα ότι υπήρχαν τα ένσημα. Μου είπαν κάποια στιγμή να μπω ηλεκτρονικά να τα δω. Και είδα αυτό που είδα. Φαίνεται ότι επειδή έχουμε ακούσει πως οι Ευρωπαίοι είναι πολύ τυπικοί νομίζουμε ότι μπορούμε να γίνουμε το ίδιο. Κάτι που δεν μας πάει. Με αποτέλεσμα να φτάνουμε στην υπερβολή. Κάτι που μας πάει. Ευτυχώς βγήκε ο διοικητής και είπε ότι είμαι ενεργός. Δηλαδή ότι υπάρχω», είχε πει γελώντας.

Τα ένσημα αυτά τα έχει αποκτήσει ύστερα από 36 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στη θεατρική σκηνή. «Μόνο ένα καλοκαίρι δεν έχω δουλέψει. Το έχω ανάγκη

προφανώς. Είναι πολύ δύσκολο επάγγελμα, αλλά το ήθελα! Έχω παίξει άρρωστος, με πόνους, να πηγαίνω μετά στα νοσοκομεία. Πρέπει να είσαι λίγο “πειραγμένος” για να κάνεις αυτή τη δουλειά», είχε πει ο ηθοποιός.

Βιοπορίζομαι από το θέατρο. Εντάξει, αλλά από εκεί και πέρα δεν με αφορούν οι δημόσιες σχέσεις ή δεν θα ασχοληθώ με το πώς να προμοτάρω τον εαυτό μου. Με φαντάζεσαι να κάνω τον μάνατζερ του εαυτού μου; Δεν τα πάω καλά μ’ αυτά. Ούτε μπορώ να είμαι όλη την ώρα στα τηλέφωνα. Ξέρω ότι δεν μου κάνει και τόσο καλό αυτό. Κάνω προσπάθειες να με διορθώσω, αλλά τίποτα. Ας πούμε, τώρα έφτιαξα σελίδα στο Facebook», είχε πει ο Τάκης Παπαματθαίου.

Είναι ένας χώρος ανταγωνιστικός, ζηλιάρικος. Όμως, οι ηθοποιοί έχουμε μια εντιμότητα. Παρόλο που ο χώρος είναι ματαιόδοξος, παραδεχόμαστε τον καλό και τον ταλαντούχο. Δεν ξέρω αν το συναντάς αλλού αυτό. Από το σινάφι μας δεν έχω κανένα παράπονο. Δέχομαι μεγάλη αγάπη από τους συναδέλφους μου, είχε αναφέρει ο Τάκης Παπαματθαίου.

Έχει ξεφτιλιστεί το επάγγελμα του ηθοποιού, αρχής γενομένης από τότε που καταργήθ