Τάκης Ζαχαράτος: Ο φοβερός μίμος, η αυστηρότητα από τους γονείς, η τραυματική εμπειρία με το αμάξι και η ψυχοθεραπεία

Τάκης Ζαχαράτος: Η ζωή του γνωστού κωμικού και μίμου

Άρχισε να γίνεται σταδιακά γνωστός για τις μιμήσεις του, μέχρι που έφτασε να συμμετέχει και στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Πρωινός Καφές. Έχει κάνει μαθήματα φωνητικής και συμμετέχει και σε μουσικές παραστάσεις. Ο λόγος για τον Τάκη Ζαχαράτο.

Στον κινηματογράφο έπαιξε για πρώτη φορά στην ταινία “Πάνω κάτω και πλαγίως” του Μιχάλη Κακογιάννη και στο “Beautiful people” του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Στις μουσικές παραστάσεις του έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τον Ανδρέα Βουτσινά στην παράσταση “ΥΠΑΡΧΩ” στη Θεσσαλονίκη, με τον Σταμάτη Κραουνάκη στην μπουάτ Zoom, με τη Σοφία Σπυράτου στις Μορφές και στο Regency Casino Thessaloniki και με τον Δημήτρη Παπάζογλου με μουσική Νίκου Δανίκα στην Ίντριγκα και στη Μέδουσα.

Έχει συμμετάσχει ως guest star σε πολλές εκπομπές της τηλεόρασης όπως Τα Εγκλήματα, Το κόκκινο δωμάτιο, Της Ελλάδος τα παιδιά, Μάνα είναι μόνο μια, Αλ Τσαντίρι Νιουζ. Το 2005 παρουσίασε το σόου Ζω ένα δράμα.

Κυκλοφόρησε τους δίσκους : Έγκλημα καρδιάς (1994) και Όλοι οι δρόμοι (2005) ενώ έχει συμμετάσχει και στο δίσκο των Etsi De, “Ya Mas” με το τραγούδι “Με το Prada μες το Lada”.

Άρχισε να παίζει στο θέατρο το 2008 στο Σεσουάρ για δολοφόνους, στην 10η σαιζόν του έργου, και το 2009 στην κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά Η χαρτοπαίχτρα. Το 2010 έκανε ένα one man show με τίτλο «My Way» ενώ το 2011 ένα νέο one man show με τίτλο «Εδώ» και το 2012 ανέβασε το «I am what I am».

Το 2017 ανέβασε την παράσταση “Στον καθρέφτη του Παλλάς”, μαζί με την Μαρινέλλα, σε κείμενα Γιάννη Ξανθούλη και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Ο Τάκης Ζαχαράτος για τους γονείς του και την ψυχοθεραπεία

Αυτή η αυστηρότητα που είχα και η πειθαρχία, τόσο από την ενόργανη και το στίβο, όσο και από το σπίτι μου δημιούργησε την εντύπωση ότι πρέπει να αποστασιοποιηθώ από τις χαρές. Έπαιρνα την αγάπη με σταγονίτσες, είχε πει ο Τάκης Ζαχαράτος.

Έκανα ψυχοθεραπεία είχε πει ο Τάκης Ζαχαράτος πολλά χρόνια πριν -όχι μόνο για αυτό- αλλά και για να είμαι καλύτερος στην τέχνη μου ακολουθώντας τη συμβουλή του Ανδρέα Βουτσινά που μου έλεγε ότι όλοι οι ηθοποιοί στο Αctors Studio έκαναν ψυχανάλυση τονίζοντας μου «Πώς μπορείς εσύ να κάνεις 300 προσωπικότητες και να επιστρέφεις στον εαυτό σου; Θέλεις ένα διάδρομο προσγείωσης». Ήταν μέντορας και δάσκαλός μου και είμαι πολύ τυχερός που τον συνάντησα. Νομίζω ότι φοβόμουν την αγάπη γιατί δεν ήξερα πώς να τη διαχειριστώ. Επειδή ήταν λίγο σπαρτιατική η αθλητική ζωή μου έπρεπε να κρατώ απόσταση από τις απολαύσεις. Οπότε είχα ένα στερητικό σύνδρομο και είχα πείσει τον εαυτό μου ότι δεν θα χαρώ. Επέτρεπα να γεύομαι σταγονίτσα –σταγονίτσα την αγάπη.

Ουσιαστικά αυτό άλλαξε τα τελευταία χρόνια μετά την πρώτη περιοδεία που πήγαινα σε γεμάτα θέατρα με πέντε-έξι χιλιάδες κόσμου σε όλη την Ελλάδα. Δεν πίστευα ότι με ήξεραν. Για να κάνεις περιοδεία πρέπει να είσαι ή πολύ γνωστός από ένα σίριαλ ή τραγουδιστής με δίσκους. Δεν είχα φανταστεί ότι θα υπήρχε αυτή η αντίδραση. Θυμάμαι ότι πήγαινα σε θέατρα που δεν ήξερα καν την χωρητικότητα. Μου έλεγαν οι φίλες μου «Πόσους χωράει εκεί και τους απαντούσα «Δεν ξέρω. Όπου μου πούνε παίζω». Όταν έβλεπα τα γεμάτα θέατρα έλεγα «Κλείσε τα μάτια και προχώρα». Εκεί άρχισα να συνειδητοποιώ ότι έπρεπε να ανοίξω χώρο να δεχτώ όλο αυτό το δώρο γιατί θεωρώ ότι είναι άδικο, αχάριστο, άγριο για τον εαυτό σου να μην ανοίγεις την πόρτα στη χαρά ενώ τόσος κόσμος σου λέει «Σ αγαπώ».

Η τραυματική εμπειρία που έζησε ο Τάκης Ζαχαράτος και το θαύμα με το αμάξι

Με άγγιξε σα ξυράφι και γλύτωσα. Άλλη μία φορά επίσης σώθηκε η ζωή μου από θαύμα. Ξέρεις με τα χρόνια κατέληξα ότι η κάθε ημέρα είναι ένα μικρό θαύμα είχε πει ο Τάκης Ζαχαράτος σε συνέντευξή του σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πιστεύει στα θαύματα.

Στις 19 Αυγούστου ο Τάκης Ζαχαράτος που πολλές φορές την είχε ενσαρκώσει στις μεταμορφώσεις του με την ίδια κάθε φορά να απολαμβάνει το θέαμα προχώρησε σε μια συγκινητική ανάρτηση.

Συγκεκριμένα ο Τάκης Ζαχαράτος δημοσίευσε μια φωτογραφία από το παρελθόν από μια συνάντηση που είχε με τη Ζωή Λάσκαρη σε μια παράσταση και έγραψε, «Τόσο τυχερός που σε συνάντησα ΖΩΗ μου!!!!!Μου λείπεις !!!!».

Η κόντρα μεταξύ των δύο καλλιτεχνών ξεκίνησε όταν ο πρώτος είχε πει με χιούμορ πως η Μελίνα Ασλανίδου έχει προκαλέσει έλλειψη υαλουρονικού στην αγορά με τις αλλαγές στο πρόσωπό της.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες εβδομάδες ο Τάκης Ζαχαράτος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, είχε αποκαλύψει ότι κάλεσε τη Μελίνα Ασλανίδου στην πρεμιέρα του, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

«Νομίζω την έχουν καλέσει αλλά δεν ήθελε να έρθει. Έτσι έμαθα. Το τηλέφωνό μου είναι ανοιχτό και η καρδιά μου είναι ανοιχτή. Σάτιρα κάνουμε, δεν έχουμε κάτι προσωπικό. Η σάτιρα έχει μια υπερβολή, από αυτό το μεγεθύνεις για να έχει ενδιαφέρον. Δεν έχουμε απωθημένο με κανέναν…», είχε δηλώσει ο Τάκης Ζαχαράτος.

Είναι βέβαιο πως οι μιμήσεις του θα μας κρατούν συντροφιά πολλά χρόνια καθώς πέρα από ταλαντούχος ο Τάκης Ζαχαράτος είναι δουλευταράς πολύ και λατρεύει την υποκριτική ενώ έχει να δώσει πολλά ως μίμος.

Related posts

Οι τελευταίες εξελίξεις με την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok

Ακάθιστος Ύμνος: Γιατί στέκονται όρθιοι οι πιστοί