Τάνια Καψάλη: Τα χρυσά συμβόλαια, τα πρόστιμα και η ξαφνική απομόνωση

by Τόνια Τζαφέρη
Τάνια Καψάλη: Τα χρυσά συμβόλαια, τα πρόστιμα και η ξαφνική απομόνωση

Τάνια Καψάλη: Γρήγορα κατέκτησε την κορυφή και γρήγορα ξέπεσε

Πρόκειται για αγαπημένη ηθοποιό της τότε εποχής με την ομορφιά της να κάνει πάταγο, χαρίζοντας της πολλά χρυσά συμβόλαια… τα οποία όμως τελικά οδήγησαν αργότερα σε πρόστιμα και εξαφάνιση από την δημόσια σκηνή.

Η Τάνια Καψάλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1969 όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια.

Μπορεί να μη μας συστήθηκε μέσα από τη «Λάμψη», αλλά ο ρόλος της Τατιάνας Δράκου ήταν αυτός που την έκανε μέσα σε χρόνο μηδέν πασίγνωστη κι αγαπητή στο πανελλήνιο με τα πανέμορφα μάτια της να έχουν χαραχτεί στη μνήμη του τηλεοπτικού κοινού.

Τάνια Καψάλη: Τα χρυσά συμβόλαια, τα πρόστιμα και η ξαφνική απομόνωση

Από τη σειρά αποχώρησε το 1994 στο απόγειο της καριέρας της λόγω πολύ σοβαρού οικογενειακού προβλήματος με τον πατέρα της που την ανάγκασε να τα παρατήσει όλα μέχρι αυτό να ξεπεραστεί.

Η Τάνια Καψάλη, βρέθηκε από σύμπτωση στα 14 της χρόνια στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, εξαιτίας της ιδιαίτερης και οικογενειακής σχέσης που είχε με την Δέσπω Διαμαντίδου και την Αλέξάνδρα Λαδικού και ξεκίνησε να είναι στον χώρο του θεάτρου παρακολουθώντας απλά πρόβες.

Πως ξεκίνησε η Τάνια Καψάλη την υποκριτική της καριέρα

Δύο χρόνια μετά και σιγά σιγά, βρέθηκε στην Αθήνα και σε μία παράσταση που θα ανέβαζε η Δέσπω Διαμαντίδου, την είδε ο Νίκος Περάκης και την πήρε στην ταινία Λόυφα και Παραλλαγή. Έτσι και βρέθηκε στην δουλειά… Οι γονείς της δεν είχαν καμία σχέση με τον χώρο αλλά δεν ήταν και καθόλου αρνητικοί όταν τους είπε θα ασχοληθώ με το θέατρο. Η παρουσία της Δέσπως και της Αλεξάνδρας ήταν τόσο έντονη στην ζωή τους, που ένιωθαν πολύ καλά μαζί τους και όλο αυτό για την κόρη τους, τους φαινόταν φυσιολογικό.

Τάνια Καψάλη: Τα χρυσά συμβόλαια, τα πρόστιμα και η ξαφνική απομόνωση

Η Τάνια Καψάλη δεν έχει μείνει στο μυαλό των τηλεθεατών μόνο ως μία ταλαντούχα ηθοποιός, αλλά και ως μία από τις ωραιότερες γυναίκες της ελληνικής σόουμπιζ, με κομψές εμφανίσεις και έμφυτη ευγένεια. Τα πράσινα μάτια της Τάνιας ερωτεύτηκαν πολλοί και οι θαυμαστές της την παρακολουθούσαν πιστά σε πολλές σειρές από αυτές που πρωταγωνίστησε, όπως το Τμήμα Ηθών, το Εις Θάνατον, το Φιλί Ζωής. Για τέσσερα χρόνια ενσάρκωσε το ρόλο της Τατιάνας Δράκου στη Λάμψη του Νίκου Φώσκολου, την περίοδο 1991-1995.

Η Τάνια Καψάλη  βρέθηκε στη Stefi film εντελώς τυχαία  ένα Πάσχα που είχε κατέβει στην Αθήνα. Στην πρεμιέρα της ταινίας Λούφα και Παραλλαγή, στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ήταν κάπως περίεργα τα πράγματα. Ανάμεσα στους συμμαθητές της με βαμμένα και διαφορετικά πορτοκαλί μαλλιά, ένιωθε λίγο αμήχανα. Γνώριζες ότι το φυσικό χρώμα των μαλλιών της είναι κατάξανθο;

Μετά την πρεμιέρα, κυκλοφορούσε στο σχολείο με μπερέ μέχρι που τα έβαψε καστανά. Πριν τελειώσει το σχολείο και περιμένοντας τα αποτελέσματα, κυκλοφόρησε ένα δημοσίευμα από τον Πλωρίτη και την Δανδουλάκη ότι αναζητούν μια κοπέλα για το θεατρικό «Κληρονόμος» και να μοιάζει κάπως με την Κάτια, επειδή θα ήταν πρώτη της ξαδέρφη. Κάπως έτσι ξαναβρέθηκε στον χώρο. Αν και ταυτόχρονα βρισκόταν καθημερινά στο Κρατικό Θέατρο, με παρότρυνση του Ανδρέα Βουτσινά βρέθηκε στη σχολή του Δοξιάδη και κυρίως για να δουλέψει την προφορά της και το θεσσαλονικιώτικο θεματάκι με το… λάμδα! Το θέμα της προφοράς το δούλευε και με τον Άγγελο Αντωνόπουλο στην θεατρική παράσταση του Κούρκουλου που επίσης έπαιζε. Όλο αυτό στην αρχή ήταν πολύ γλυκό κι όμορφο, ώσπου ξεκίνησε να δουλεύει συνέχεια και πολύ.

Τάνια Καψάλη: Τα χρυσά συμβόλαια, τα πρόστιμα και η ξαφνική απομόνωση

Τα χρυσά συμβόλαια της Τάνιας Καψάλη με την “Λάμψη” του Φώσκολου

Η Τάνια Καψάλη ήταν το πουλέν του  Νίκου Φώσκολου στη Λάμψη. Αν και η Τάνια ήταν πολύ μικρή σε ηλικία (21 ετών) άβγαλτη επαγγελματικά και άγουρη, έδειχνε αρκετά μεγαλύτερη εξαιτίας του look της. Το ξασμένο μαλλί με την πολύ λακ ήταν ένας από τους βασικούς λόγους. Οι υπόλοιπες δουλειές ήρθαν γλυκά στη ζωή της. Η Λάμψη της άνοιξε πολλές πόρτες κι εκείνη φρόντιζε να «κυνηγά» την συμμετοχή της και σε άλλα σίριαλ, εξίσου μεγάλων σκηνοθετών. Μανουσάκης, Κοκκινόπουλος και κάποιους άλλους σκηνοθέτες που είχαν συνεργασία με τον ΑΝΤ1 (δεν μπορούσε να συμμετέχει σε δουλειές άλλων καναλιών εξαιτίας του αποκλειστικού συμβολαίου της). Ακόμη και γι’ αυτές τις δουλειές της, «έτρωγε» πρόστιμο από τον Φώσκολο.

Τα βαριά πρόστιμα που επέβαλε ο Νίκος Φώσκολος στην Τάνια Καψάλη

Η Τάνια Καψάλη  την συμμετοχή της στη σειρά του Γιώργου Μιχαηλίδη με τα αναμορφωτήρια, την πλήρωσε ακριβά! Έβρισκε διάφορα σημειώματα στον καθρέφτη του καμαρινιού της από τον ίδιο τον Φώσκολο, με μεγάλα γράμματα… «Η Καψάλη θα φάει πρόστιμο 300.000 δρχ αυτό τον μήνα επειδή έκανε Τμήμα Ηθών«, ήταν ένα απ’ αυτά. Η «τιμωρία» δεν σταματούσε εκεί αλλά συνεχιζόταν και με τις λιγότερες συμμετοχές στις σκηνές της Λάμψης για κάποια επεισόδια. Ωστόσο μεταξύ τους, είχαν πάρα πολύ αγαπησιάρικη σχέση.

Ο Νίκος Φώσκολος αφού έβγαλε μεγάλα ονόματα στον κινηματογράφο, αποφάσισε να κάνει κάτι στην τηλεόραση και για τα νέα παιδιά που βρέθηκαν στη σειρά του, ήταν ευκαιρία ζωής! Βρέθηκαν ξαφνικά με χρυσά συμβόλαια στον ΑΝΤ1 και πολλά λεφτά. Κάθε πρώτη του μήνα, ο λογαριασμός τους φούσκωνε και φυσικά οι ανέσεις ήταν πάρα πολλές και διαφορετικές από αυτές των σημερινών διασήμων. Το ίδιο ζούσε και η Τάνια Καψάλη. Τα λεφτά της ήταν πάρα μα πάρα πολλά και μάλιστα έβγαζε και πολλά έξτρα από τις διαφημίσεις. Εξαιτίας της καλής της εμφάνισης, η ζήτησή της ήταν μεγ