Τάσος Αλεξίου: Τα χωράφια που είχε αγοράσει από βοσκούς το 1960, σήμερα πουλήθηκαν για 50 εκατομμύρια ευρώ

by Τόνια Τζαφέρη

Τάσος Αλεξίου: Έδωσε τα χωράφια στο Πόρτο Χέλι σε Ιρλανδό δισεκατομμυριούχο

Νέα τροπή παίρνουν τα πράγματα στο Πόρτο Χέλι μια περιοχή της χώρας με ιδιαίτερα επενδυτικό ενδιαφέρον, όπου πολλοί επενδυτές και επιχειρηματίες κάνουν τις επόμενες κινήσεις τους… μια από αυτές είναι και η παρακάτω.

Με το τίμημα που ταιριάζει στο Μονακό της Ελλάδας – όπως αποκαλούν το Πόρτο Χέλι όσοι αποφάσισαν να επενδύσουν σε αυτό – άλλαξε χέρια το ακριβότερο οικόπεδο της Ελλάδας, που φιλοξένησε το ιδιωτικό αεροδρομίου του Πόρτο Χελίου, επένδυση του επιχειρηματία Τάσου Αλεξίου.

Τάσος Αλεξίου: Τα χωράφια που είχε αγοράσει από βοσκούς το 1960, σήμερα πουλήθηκαν για 50 εκατομμύρια ευρώ

Ο νέος ιδιοκτήτης, Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος στις δραστηριότητες του οποίου ανήκει η κατασκευή premium μεταλλικών πωμάτων φιαλών, εξαγόρασε με το ποσό των (περίπου) 50 εκατομμυρίων τη γειτνίαση με έτερους επιχειρηματίες που βρήκαν καταφύγιο στο Πόρτο Χέλι.

Το έργο του Τάσου Αλεξίου και ο νέος ιδιοκτήτης που απέκτησε τα χωράφια για 50 εκατομμύρια ευρώ

Περιοχή που προσέλκυε το ενδιαφέρον «επιφανών» οικογενειών, όπως οι Μαυρολέων, Λιβανού, Χανδρή, Φράγκου, Παναγιωτίδη, Διαμαντίδη, Βαρδινογιάννη, Μυτιληναίου, Γουλανδρή και Γλύξμπουργκ, ήδη από τη δεκαετία του 1970. Ο βιομήχανος Πρόδρομος Μποδοσάκης αγόρασε πρώτος ένα τεράστιο κομμάτι γης, στον Άγιο Αιμιλιανό.

Τάσος Αλεξίου: Τα χωράφια που είχε αγοράσει από βοσκούς το 1960, σήμερα πουλήθηκαν για 50 εκατομμύρια ευρώ

Ο νέος ιδιοκτήτης, Paul Richard Coulson είναι Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος και πρόεδρος του Ardagh Group, παραγωγός προϊόντων γυαλιού και μετάλλων με έδρα το Λουξεμβούργο, ο οποίος έχει εξελιχθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συσκευασίας μετάλλων και γυαλιού στον κόσμο.

Το 2021, η περιουσία του υπολογίστηκε σε 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον, τον 10ο πλουσιότερο άνθρωπο της Ιρλανδίας.

Η Τάσος Αλεξίου Α.Ε. εξαγοράστηκε από τον Coulson έναντι 55 εκατομμυρίων ευρώ

Με το συγκεκριμένο ακίνητο που περικλείει τα 700 μέτρα του διαδρόμου προσγείωσης και ανήκει στην εταιρεία να αποτιμάται περί τα 45 ως 50 εκατομμύρια, κατά πληροφορίες.

Το επιπλέον ποσό των 5-10 εκατ. ευρώ αφορά και άλλα ΑΚΙΝΗΤΑ που είναι μέτοχος της η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΑΣΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΕ.

Πλέον o Coulson έχει το ρόλο προέδρου και CEO της εταιρείας που ήλεγχε το κτήμα με το ιδιωτικό αεροδρόμιο.

Τάσος Αλεξίου: Τα χωράφια που είχε αγοράσει από βοσκούς το 1960, σήμερα πουλήθηκαν για 50 εκατομμύρια ευρώ

Το αεροδρόμιο λειτούργησε κατά τις δεκαετίες 1960 και 1970. Το 2004 τo αεροδρόμιο έκλεισε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, λόγω προβλημάτων συντήρησης, ενώ το 2008 το πιστοποιητικό αεροδρομίου δεν ανανεώθηκε, και έτσι το αεροδρόμιο έκλεισε οριστικά.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε υψόμετρο 21 μέτρων από τη στάθμη της θάλασσας. Διαθέτει έναν τσιμεντένιο διάδρομο μήκους 678 μέτρων.

Το 2011 ο Τάσος Αλεξίου φεύγει από την ζωή και αφήνει τα ακίνητα στα παιδιά του

Όταν το 2011 ο Τάσος Αλεξίου έφυγε από τη ζωή, το ακίνητο πέρασε στην οικογένειά του (5 παιδιά) για να φτάσει σήμερα να αποτελέσει κτήμα ενός ακόμη επιχειρηματία που βρήκε – επενδυτικό και προσωπικό – καταφύγιο στην Ελλάδα.

Και οι δύο άκρες του αεροδρομίου στο Πόρτο Χέλι βρέχονται από θάλασσα. Απέναντι, σε πολύ μικρή απόσταση, διακρίνονται οι Σπέτσες.

Για πολλά χρόνια, οι επισκέπτες που έρχονταν με ιδιωτικά αεροσκάφη από το εξωτερικό συνέχισαν να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο, όπως και ο ίδιος ο Τάσος Αλεξίου για τις μετακινήσεις της οικογένειάς του.

Πηγή: www.mononews.gr

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo