Τέλος στα άλατα του πλυντηρίου: Οι 5 έξυπνοι τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτά

by Εύα Ζαχαριάδη

Τέλος στα άλατα του πλυντηρίου: Όλα τα κόλπα για να τα ξεφορτωθείτε χωρίς κόπο

Όλα τα πλυντήρια ρούχων μαζεύουν άλατα γι’ αυτό και χαλάει η απόδοση τους. Υπάρχουν όμως τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτά.

Είναι σημαντικό γιατί τα άλατα συσσωρεύονται στα ρούχα, οι ίνες χάνουν τη φυσική τους απαλότητα και τα ρούχα αποκτούν σκληρή υφή.

Πώς θα πείτε λοιπόν αντίο στα άλατα; Υπάρχουν κάποιοι εύκολοι τρόποι που θα σας βοηθήσουν να τα ξεφορτωθείτε. 

Με ξύδι και baking soda

Το ξύδι και η μαγειρική σόδα είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε το πλυντήριο σας. Ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με 2 κουταλιές νερό για να σχηματιστεί μία πάστα και τοποθετήστε τη στη θήκη του απορρυπαντικού. Στη συνέχεια προσθέστε περίπου 250ml λευκό ξύδι κατευθείαν στον κάδο και επιλέξτε ένα πρόγραμμα πλύσης στους 60°C. Ο συνδυασμός των 2 αυτών συστατικών μαζί με την υψηλή θερμοκρασία θα καθαρίσει το πλυντήριο από άλατα, υπολείμματα μαλακτικού, μικρόβια, μούχλα και δυσοσμίες.

Εάν σας ενοχλεί η μυρωδιά που ενδεχομένως να αφήσει το ξύδι, βάλτε άλλη μία πλύση με ζεστό νερό. Στη συνέχεια μπορείτε να πλύνετε κανονικά τα ρούχα σας.

Όλοι οι έξυπνοι τρόποι για να βάλετε τέλος στα άλατα του πλυντηρίου

Με κρυσταλλική σόδα

Η κρυσταλλική σόδα αποτελεί μία επίσης δημοφιλή απάντηση στην ερώτηση πως να καθαρίσω το πλυντήριο ρούχων από τα άλατα. Στην αγορά θα βρείτε συγκεκριμένα κρυσταλλική σόδα πλυντηρίου. Απλά προσθέστε 500g στον κάδο και βάλτε το πλυντήριο να πλύνει στο μεγαλύτερο πρόγραμμα που διαθέτει με την υψηλότερη θερμοκρασία. Η κρυσταλλική σόδα θα καθαρίσει βρωμιές, υπολείμματα και συσσωρευμένα άλατα.

Με χλωρίνη

Για βαθύ καθαρισμό του πλυντηρίου σας -κυρίως από επικίνδυνα μικρόβια- χρησιμοποιήστε χλωρίνη. Ειδικά εάν πλένετε πολύ βρώμικα ρούχα ή αν δεν βγάζετε τα πλυμένα ρούχα αμέσως από τον κάδο. Για να καθαρίσετε σωστά με χλωρίνη απλά προσθέστε 60ml χλωρίνης στη θήκη του απορρυπαντικού και πλύνετε τουλάχιστον στους 60°C με extra ξέβγαλμα. Εάν το πλυντήριο δεν διαθέτει αυτή την επιλογή, τότε βάλτε το να πλύνει ξανά ώστε να βεβαιωθείτε ότι η χλωρίνη ξεβγάλθηκε εντελώς.

Προσοχή: Μην αναμειγνύεται τη χλωρίνη με άλλα απορρυπαντικά. Μπορούν να προκληθούν χημικές αντιδράσεις που θα βλάψουν το πλυντήριο σας. Το ζεστό νερό μαζί με τη χλωρίνη δημιουργεί αρκετό αφρό επομένως μην ρίξετε περισσότερη ποσότητα από τη συνιστώμενη.

Αφαλάτωση της συσκευής κάθε 3 μήνες

Για να αποφύγετε το σχηματισμό αλάτων στο πλυντήριο ρούχων σας και να εξασφαλίσετε την καλή και αποδοτική λειτουργία του, καλό είναι να αφαλατώνετε τη συσκευή κάθε 3 μήνες με ένα ελεγμένο καθαριστικό πλυντηρίου ρούχων. Ανάλογα τη συσκευή σας επιλέξτε το προϊόν αφαλάτωσης που συστήνει η εταιρεία.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν