Τέλος τα άλατα και η σκουριά: Πως να κάνετε το σίδερο ρούχων να αστράφτει με φυσικό τρόπο

Τέλος τα άλατα και η σκουριά: Πείτε αντίο στην μαυρίλα κάτω από το σίδερο

Είναι φυσιολογικό το σίδερο, με την πάροδο του χρόνου να μαζέψει βρωμιές, άλατα και σκουριά στην πλάκα του. Δεν είναι ότι πιο ευχάριστο καθώς μπορεί να κολλάνε τα ρούχα πάνω τους ή ακόμα και να λερώνονται τα ρούχα.

Παρακάτω θα βρεις τον πιο απλό και εύκολο τρόπο προκειμένου να κάνεις το σίδερό σου να είναι και πάλι σαν… καινούριο και τη διαδικασία του σιδερώματος πιο εύκολη από ποτέ.

Αν η πλάκα του δεν είναι ακόμα πάρα πολύ λερωμένη τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά. Βρέξε μια χαρτοπετσέτα με ξίδι και κόλλησέ την σε όλη την επιφάνεια της πλάκας. Άσε εκεί τη χαρτοπετσέτα για 5 λεπτά και ύστερα, απομάκρυνέ την και τρίψε την πλάκα με ένα χαρτί, που θα έχει επίσης πάνω του λίγο ξίδι. Η βρωμιά θα φύγει και εσύ θα είσαι πανέτοιμη να σιδερώσεις ξανά.

Σε περίπτωση που το σίδερο είναι παρατημένο καιρό και έχει συγκεντρώσει πάνω του πολλές βρωμιές, θα χρειαστείς ένα πιο δραστικό αλλά εξίσου… σπιτικό προϊόν.

Αυτό δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα. Τοποθέτησε λίγη πάνω σε ένα νωπό χαρτί κουζίνας και άρχισε να σιδερώνεις πάνω σε αυτήν. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει σαν λειαντικό και θα απομακρύνει ακόμα και τις πιο επίμονες βρωμιές.

Μόλις τελειώσεις με το καθάρισμα, βάλε το σίδερο στη ρύθμιση ατμού προκειμένου να απομακρύνεις οποιοδήποτε υπόλειμμα έχει μείνει μέσα στις τρύπες της συσκευής. Για τις πιο… επίμονες τρύπες, θα χρειαστείς μόνο μια οδοντογλυφίδα προκειμένου να αφαιρέσεις ό, τι έχει απομείνει.

Τέλος τα άλατα και η σκουριά: 6 μυστικά για να εξαφανίσετε την σκουριά από το μπαλκόνι

Τα μπαλκόνια λερώνονται συχνά με δύσκολους λεκέδες. Μπορεί κάποιοι από τους λεκέδες που συναντάτε στο μπαλκόνι σας να έχουν να κάνουν με σκουριά. Σίγουρα, το θέαμα από ένα σκουριασμένο μπαλκόνι, μόνο ως ωραίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Για τη σκουριά στα πλακάκια: Βάλτε σε αυτά μαγειρική σόδα, με ξύδι και τρίψτε τα.

Για τη σκουριά στο σιφόνι της βεράντας: Φτιάξτε μείγμα από μαγειρική σόδα, κρεμόριο και χυμό λεμονιού. Ρίξτε το στη σκουριά και μετά από μισή ώρα ρίξτε νερό για να το ξεπλύνετε.

Για τη σκουριά στα εργαλεία κηπουρικής σας: Βυθίστε ένα τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο στο νερό και τρίψτε τα σκουριασμένα εργαλεία σας. Για τα πιο δύσκολα, ρίξτε τα πρώτα σε λευκό ξύδι και μετά επαναλάβετε την αρχική διαδικασία.

Για τη σκουριά στα μεταλλικά εξαρτήματα της τέντας: Τρίψτε και βάψτε τις σκουριές. Έπειτα, αλείψτε, με λάδι τις σκουριές.

Για λεκιασμένες γλάστρες, φτιαγμένες από πηλό: Τρίψτε τους λευκούς λεκέδες, με εμποτισμένο σε ξύδι, σύρμα.

Για τη σκουριά σε υφάσματα: Βάλτε μια φέτα λεμόνι χωρίς φλούδα στο λεκέ και σιδερώστε την περιοχή, με το σίδερό σας. Επαναλάβετε, μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης, φτιάξτε μείγμα από ξύδι, αλάτι και λεμόνι για να τρίψετε το λεκέ, με οδοντόβουρτσα. Στο τέλος, απλά ξεπλύνετε με καυτό νερό.

Related posts

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη

«Είναι ψεύτικο και το βίντεο!»: Τα 4 σημεία που κανείς δεν πρόσεξε πάνω στην Κέιτ κάνουν τις θεωρίες συνομωσίας να φουντώνουν

“Εσύ σε σούπερ μάρκετ;” Μαθεύτηκε η αλήθεια για την χρυσή κληρονόμο Αθηνά Ωνάση, με τι ασχολείται σήμερα