Τεράστια δύναμη ψυχής: Τυφλός αθλητής από την Κορέα τερμάτισε στο Μαραθώνιο χωρίς συνοδό

by Τόνια Τζαφέρη

Τυφλός αθλητής τερμάτισε στο Μαραθώνιο χωρίς συνοδό

Τυφλός αθλητής: Ιστορίες που σε αγγίζουν στην ψυχή. Την στιγμή που καθημερινά μπορεί να παραπονιέσαι για μικροπράγματα, σκέψου πως κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να ξεπερνούν την εαυτό τους. Με σκληρή δουλειά και προπόνηση. Ανεξαρτήτως συνθηκών.

Μια ιστορία που σίγουρα αξίζει να ακούσεις και να κρατήσεις. Είναι αυτή του Νοτιοκορεάτη, με προβλήματα όρασης. Ο οποίος κατάφερε να τερματίσει τον Μαραθώνιο της Αθήνας, μόνος του. Δίχως συνοδό ή κάποιον αθλητή δίπλα του!

Τυφλός αθλητής τερμάτισε στο Μαραθώνιο χωρίς συνοδό

Ο Ντονγκ Χο Χαν, όπως είναι το όνομα του. Κατάφερε να περάσει την γραμμή του τερματισμού στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ένας τυφλός αθλητής από την Κορέα που έτρεξε τη διαδρομή χωρίς συνοδό – αθλητή!

Σύμφωνα με τα κορεατικά Μέσα, ο Ντονγκ Χο Χαν, που έχασε την όρασή του ενώ ήταν φοιτητής, έγινε αθλητής.Και μάλιστα έχει εκπροσωπήσει την χώρα του σε μεγάλες αθλητικές διαδηλώσεις όπως οι Παραολυμπιακοί στο Ρίο το 2016.

Ο 33χρονος ασχολείται με την ποδηλασία και το τρίαθλο. Φέτος, στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο 33χρονος αθλητής έτρεξε χωρίς τον συνοδό – αθλητή. Που ενημερώνει τον δρομέα για τις κατευθύνσεις και τα πιθανά εμπόδια, χάρη σε ένα ειδικό σύστημα γυαλιών

Η συσκευή που βοήθησε τον τυφλό αθλητή να τερματίσει

Εξοπλισμένος με μια συσκευή την οποία φορά όπως τα γυαλιά του και συνδεδεμένη με κάμερες υψηλής ανάλυσης. Αλλά και GPS λαμβάνει κωδικοποιημένες πληροφορίες σε σχεδόν πραγματικό χρόνο που αφορούν στη διαδρομή. Τα εμπόδια που υπάρχουν μπροστά του, το οδόστρωμα και τους αθλητές που τον περιβάλλουν.

Τυφλός αθλητής τερμάτισε στο Μαραθώνιο χωρίς συνοδό

Με αυτόν τον τρόπο ο Ντονγκ Χο Χαν σημείωσε μια διπλή πρωτιά στην Αθήνα. Έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο χωρίς συνοδεία. Καθώς για χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Τυφλός αθλητής τερμάτισε στο Μαραθώνιο χωρίς συνοδό

Ο Ντονγκ Χο Χαν τερμάτισε με χρόνο 4.27.38! Καταχειροκροτούμενος στο Καλλιμάρμαρο . Ενώ οι συνεργάτες του δήλωσαν μετά το πέρας της διαδρομής:

«Επιλέξαμε τον Μαραθώνιο της Αθήνα επειδή είναι ένας διάσημος αγώνας και μια σκληρή διαδρομή. Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά καλές για εμάς. Είμαστε ευχαριστημένοι».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα