Τέτα Ντούζου: Το γλυκό κορίτσι, η μεγάλη επιτυχία και η ξαφνική απόσυρση από μια καριέρα γεμάτη φήμη και δόξα

Τέτα Ντούζου: Άγνωστες πτυχές της ζωής της

Το 1982 έκανε την πρώτη της εμφάνιση η ηθοποιός Τέτα Ντούζου και έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από τη συμμέτοχή της στην ταινία «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα». Η Παναγιώτα  Ντούζου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Ιουνίου του 1964 και δραστηριοποιήθηκε στον καλλιτεχνικό χώρο τη δεκαετία του ’80. Είναι κόρη του Αντρέα Ντούζου και αδερφή του Στηβ Ντούζου, επίσης ηθοποιού. Η μητέρα της, Αναστασία Ντούζου, ήταν γνωστή συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής. Έφυγε με την οικογένεια της το 1967, σε πολύ μικρή ηλικία, για την Αμερική για να επιστρέψει στην Ελλάδα το 1980.

Τέτα Ντούζου: Η υποκριτική δεν ήταν το όνειρο ζωής της 

Το «κορίτσι με το πλατύ χαμόγελο», όπως έγραφαν για εκείνη οι εφημερίδες της εποχής, έγινε γρήγορα γνωστό και αγαπητό στο κοινό.

Μαζί με την Καίτη Φίνου και τη Νανά Βενέτη αποτέλεσαν talk of the town πρόσωπα της δεκαετίας του ’80.Μεγαλωμένη μέσα σε καλλιτεχνική οικογένεια (πατέρας της ο Ανδρέας Ντούζος και αδελφός της ο Στηβ Ντούζος), δεν μπορούσε παρά να ακολουθήσει τα βήματά τους. Η υποκριτική δεν ήταν το όνειρο της ζωής της. Εκείνη με τα παιδιά ήθελε να ασχοληθεί, αλλά δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα χρήματα. Έτσι αποφάσισε -μόλις στα 18 της χρόνια- να λάβει μέρος στις βιντεοταινίες της εποχής για να μπορέσει στη συνέχεια να σπουδάσει παιδοψυχολογία.

Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία Ρόδα, τσάντα και κοπάνα (1982) που σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Παράλληλα σπούδασε ψυχολογία.

Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή στο κοινό μέσα από δεκάδες ταινίες (κινηματογράφος και βίντεο) στις οποίες πρωταγωνίστησε, κυρίως χάρη στους αβανταδόρικους ρόλους της χαριτωμένης κοπέλας που υποδυόταν. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου όπως με Μίμη Φωτόπουλο, Νίκο Ρίζο, Μάρω Κοντού, Στάθη Ψάλτη.

Τέτα Ντούζου: Ο θυελλώδης έρωτας και ο παραμυθένιος γάμος

Η Τέτα είναι παντρεμένη εδώ και 30 χρόνια με τον βιομήχανο Γιάννη Γεωργιάδη και έχουν αποκτήσει δύο κόρες.

Αρχές του ’90 η Τέτα Ντούζου γνωρίζει τον μετέπειτα άνδρα της μέσω κοινής παρέας και στο όνομα του παραμυθένιου έρωτα που από μικρό κορίτσι ήθελε να ζήσει εγκαταλείπει καριέρα, χρήματα και επιτυχίες. Παντρεύονται και αποκτούν μαζί δύο κόρες. Δεν υπάρχει πια η λάμψη της τηλεόρασης και του σινεμά για εκείνη. Είναι πλέον αποφασισμένη να αφοσιωθεί στην οικογένειά της.

Ωστόσο το τηλέφωνο δεν σταμάτησε να χτυπά για επαγγελματικές προτάσεις, με την ίδια να απαντά μονίμως αρνητικά. «Δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τον χώρο εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν είχε άλλωστε ποτέ φίλους ηθοποιούς. Όλοι οι φίλοι της είναι από τα παιδικά της χρόνια» εξήγησε ο αδελφός της Στηβ Ντούζος, τονίζοντας στη συνέχεια ότι η Τέτα τα παράτησε όλα επειδή αγάπησε.

Η Τέτα Ντούζου είναι σήμερα μια ευτυχισμένη νοικοκυρά που φροντίζει το σπίτι και τα παιδιά της. Παντρεμένη εδώ και 25 χρόνια με τον βιομήχανο Γιάννη Γεωργιάδη, μένει μόνιμα στη Φιλοθέη και έχει τεράστια αδυναμία στα δύο κορίτσια της.

Η μεγάλη κόρη της σπουδάζει οικονομικά στο εξωτερικό, ενώ η μικρή της είναι μαθήτρια λυκείου. Όταν ο χρόνος τής το επιτρέπει συνεργάζεται με ένα μεσιτικό γραφείο, ενώ στο παρελθόν είχε ανοίξει τη δική της μπουτίκ ρούχων στην οδό Πατησίων και ένα nail spa.

Related posts

Νέο λουκέτο σε εργοστάσιο μετά την «Γιούλα» – Δεν το πιστεύει κανείς

Πeθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Πετσέτες που μоσχоβολούν: Το «μαγıκό» υλıκό που όλοı έχοuμε στο σπίτι και εξαφανίζει μοúχλα και δuσάρεστες оσμές