«Θα πουλήσω τα παιδιά μου»: Τα έχασε με λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και ξεκινάει απεργία πείνας

by Τόνια Τζαφέρη

Λογαριασμοί ρεύματος: Η απεργία πείνας ενός μαγαζάτορα

Η ενεργειακή κρίση με την οποία έχει έρθει αντιμέτωπη ολόκληρη η Ευώπη, έχει φέρει πολλά προβλήματα και κυρίως αύξηση στις τιμές ρεύματος, γεγονός το οποίο γονατίσει τους Έλληνες πολίτες.

Κραυγή απόγνωσης εκπέμπει από το μικρό χωριό της Μηλέας Ελασσόνας ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης, κ. Φώτης Βούζας, ο οποίος καλείται να πληρώσει εκκαθαριστικό λογαριασμό της τάξης των 8.500 ευρώ!

Ο κ. Βούζας, μιλώντας στο Κουτί της Πανδώρας, εξήγησε ό,τι ενώ για όλους τους προηγούμενους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς πλήρωνε περίπου 2.000 ευρώ, ο τελευταίος λογαριασμός που έλαβε τον αναγκάζει να πληρώσει 8.500 ευρώ.

«Θα πουλήσω τα παιδιά μου»: Τα έχασε με λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και ξεκινάει απεργία πείνας

Γεμάτος απόγνωση και οργή απέναντι στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου που καλούνται να πληρώσουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ο κ. Βουζάς, μη έχοντας άλλη επιλογή, αναγκάζεται πλέον να οδηγηθεί σε απεργία πείνας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του μαγαζάτορα για τις αυξήσεις στο ρεύμα

Όπως δήλωσε ο ίδιος περιγράφοντας την απελπιστική κατάσταση που βιώνει: «Μιλάμε για εγκλήματα. Κάνω απεργία πείνας. Έχω μια ταβέρνα σε ένα χωριό με 300 κατοίκους. Πλήρωνα όλα τα χρόνια το τετράμηνο γύρω στις 2.500 χιλιάδες ΔΕΗ και τώρα μου ήρθε 12.500 χιλιάδες». Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι ο ίδιος έλαβε αρχικά έναν εκκαθαριστικό λογαριασμό της τάξεως των 12.500 ευρώ, από τα οποία έχει καταφέρει να πληρώσει ήδη τα 4.000 ευρώ.

«Θα πουλήσω τα παιδιά μου»: Τα έχασε με λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και ξεκινάει απεργία πείνας

«Να πάω να πουλήσω τα παιδιά. 4 χιλιάδες το παιδί. Έλεος. Αυτοκτονία. Είμαι 43 χρόνια μαγαζάτορας αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί. Τι να κάνω να μου πάρουν το σπίτι;  Να πάω φυλακή να εξιλεωθώ. Όσο κάθομαι έξω θα τους χρωστάω. Είναι απαράδεκτοι. » κατέληξε.

Έρχονται να πάρουν τι και από ποιον; Είμαστε στο έλεος. θα κλείσουμε!, μαγαζάτορας

Η κατάσταση που αντιμετωπίζει ο κ. Βούζας δεν είναι μεμονωμένη. Ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες βρίσκονται στα όρια της χρεωκοπίας εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των λογαριασμών στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Ο πληθωρισμός ρεκόρ (5.1% τον Δεκέμβριο) που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, και που αφορά βασικά αγαθά και είδη διατροφής, πλέον απειλεί ευθέως τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

«Θα πουλήσω τα παιδιά μου»: Τα έχασε με λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και ξεκινάει απεργία πείνας

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός συνέχισε την ανοδική πορεία του καθώς αυξήθηκε 5,1% τον περασμένο Δεκέμβριο, από αύξηση 4,8% τον Νοέμβριο και μείωση 2,3% τον Δεκέμβριο του 2020. Με αποτέλεσμα, σε μέσα επίπεδα πέρυσι να καταγραφεί άνοδος του πληθωρισμού κατά 1,2%, από μείωση 1,2% το 2020.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε ένα έτος (Δεκέμβριος 2021- Δεκέμβριος 2020), το φυσικό αέριο ανατιμήθηκε κατά 135,7%, το ηλεκτρικό ρεύμα κατά 45%, το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 34,1% και τα καύσιμα κατά 21,7%.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo