Θάλεια Ματίκα: Ο ρόλος που την ανέδειξε, η όμορφη οικογένεια, οι πολλοί θαυμαστές και η απώλεια που την τσάκισε

Θάλεια Ματίκα: Ο ρόλος που την ανέδειξε, η όμορφη οικογένεια, οι πολλοί θαυμαστές και η απώλεια που την τσάκισε

Θάλεια Ματίκα: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής της

Στην Αθήνα στις 04/17/1978 γεννήθηκε η ηθοποιός Θάλεια Ματίκα, η οποία αφού αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Η αγάπη της για το θέατρο την οδήγησε όμως στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γνωστή σε ένα ευρύτερο κοινό έγινε την περίοδο 2003 – 2004 με τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη “Κλείσε τα Μάτια” (τηλεοπτικός σταθμός Mega). Σταθμός στην καριέρα της αποτέλεσε ο ρόλος της στη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη Μη μου λες αντίο, στο ρόλο της Χριστίνας, μιας όμορφης φοιτήτριας στην περιοχή της Κομοτηνής η οποία ερωτεύεται παράφορα τον Μουράτ, μουσουλμάνο από την Κομοτηνή και αναπτύσσουν μια θυελλώδη σχέση χωρίς εκείνη να γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα.

Έκτοτε εμφανίζεται σταθερά σε τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Με τη συμμετοχή της στην ταινία μικρού μήκους “Μικρός Ινδιάνος” του Σταύρου Στάγκου κέρδισε το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Δράμας.

Το ζευγάρι είναι περισσότερο από δέκα χρόνια μαζί και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον 8χρονο Δάνο και την 4χρονη Νάγια.Οι δύο ηθοποιοί τις περισσότερες φορές προσπαθούν να κρατούν την προσωπική τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, επιλέγοντας να προβάλουν κυρίως τα επαγγελματικά τους βήματα

Η γνωστή ηθοποιός δεν είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media και σπάνια δημοσιεύει φωτογραφίες από προσωπικές της στιγμές.

Ωστόσο, πρόσφατα μοιράστηκε μία τρυφερή φωτογραφία με πρωταγωνιστές τον αγαπημένο της σύζυγο και τη μικρή τους κόρη.

Οι δύο τους έπαιζαν ξέγνοιαστοι στην φουσκωτή τους πισίνα, με τη Θάλεια Ματίκα να εκτελεί χρέη paparazzi και να απαθανατίζει την όμορφη στιγμή.

Θάλεια Ματίκα: Ο ρόλος που την ανέδειξε, η όμορφη οικογένεια, οι πολλοί θαυμαστές και η απώλεια που την τσάκισε

Θάλεια Ματίκα: «Μια καμπή στη ζωή μας, ήταν όταν γεννήθηκε ο γιος μας κι έφυγε ο μπαμπάς του Τάσου, την ίδια περίοδο, από καρκίνο…»

Μια καμπή στη ζωή μας, ήταν όταν γεννήθηκε ο γιος μας κι “έφυγε” ο μπαμπάς του Τάσου, την ίδια περίοδο, από καρκίνο. Ήταν μια πολύ σκληρή στιγμή για μας, γιατί ήταν ένας ακμαίος άνθρωπος κι “έφυγε” πάρα πολύ γρήγορα. Όταν χάσαμε το θέατρο “Άνεσις” και βρεθήκαμε… ξεκρέμαστοι επαγγελματικά, ενώ ακόμα υπάρχουν “απόνερα” από αυτή την ιστορία. Είχαμε πλέον και δύο παιδιά και μια πολύ έντονη διαδικασία στο σπίτι. Επαγγελματικά είχαμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας, τα οποία ανατράπηκαν…

Πλέον όλοι μας ζούμε ταραγμένες περιόδους. Αυτή τη φορά με τον κορονοϊό, αλλά και το θέατρο “Άνεσις”, που ήταν μια σταθερά και τη χάσαμε, αποφάσισα ότι θα πρέπει στη ζωή να οριοθετείς τα πράγματα και να τα βάζεις στη σωστή τους διάσταση. Ήμουν μια γυναίκα που πριν από αυτό πάθαινα πανικό με το παραμικρό κι έβλεπα μαυρίλα γύρω μου, ενώ δεν πρέπει ν’ αντιμετωπίζεις τη ζωή έτσι, δεν βγαίνει.

Χρειάζεται ψυχραιμία, δεν μπορεί να πέφτεις στα πατώματα κάθε φορά που θα συμβαίνει κάτι. Κρατάω πάρα πολύ τις σταθερές σε σχέση μ’ αυτό που ήμουν, έχω κάνει μεγάλη αλλαγή στο κομμάτι αυτό.

Θάλεια Ματίκα: Ο ρόλος που την ανέδειξε, η όμορφη οικογένεια, οι πολλοί θαυμαστές και η απώλεια που την τσάκισε

Θάλεια Ματίκα: Οι φανατικοί θαυμαστές της

«Είμαι γενικά ως άνθρωπος πολύ απλή στη ζωή µου έχει εξομολογηθεί η Θάλεια Ματίκα.  Δεν τρελαίνομαι µε αυτά τα πράγματα. Μέσα µου δεν άλλαξε τίποτα απολύτως. Ήξερα πως εφόσον θα παίξω στην τηλεόραση, θα είναι και αυτό ένα κοµµάτι της ζωής µου. Μέχρι και σήμερα έτσι το αντιμετωπίζω. Διάφοροι τρελοί (θαυμαστές) προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν µαζί µου. Κι αυτό ήταν λίγο τρομακτικό. Με γράμματα… Ένας τύπος επέμενε πολύ και είχε εμφανιστεί μέχρι και στο δικηγορικό γραφείο της μητέρας µου. Εγώ τα αντιμετώπισα όλα αυτά µε ψυχραιμία και χωρίς να τους δώσω ιδιαίτερη σημασία.Είμαι άνθρωπος που προτιμά τις πολύ προσωπικές σχέσεις από τις κοινωνικές επαφές. Την οικογένειά µου και τους καλούς µου φίλους».