Θανάσης Μυλωνάς: Ο έρωτας και ο γάμος με την Κατερίνα Βασιλάκου, η μάχη με τον καρκίνο και το πρόωρο τέλος στα 51 του

by Εύα Ζαχαριάδη

Θανάσης Μυλωνάς: Το ξεκίνημα και η καριέρα του ηθοποιού

Ο ηθοποιός Θανάσης Μυλωνάς γεννήθηκε το 1938, στην Αττική, στην περιοχή Μπογιάτι. Από μικρός ήθελε να γίνει ηθοποιός και να παίξει στο σανίδι γι’ αυτό και πραγματοποίησε τις σπουδές του στην Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης» .

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958 με το έργο «Λοκαντιέρα».Στο σινεμά ξεκίνησε το 1959 με την ταινία «Ένα Νερό Κυρά Βαγγελιώ». Έλαβε μέρος σε 52 ταινίες, δράματα και κωμωδίες. Μερικές από τις ταινίες που πήρε μέρος είναι «Έγκλημα στα παρασκήνια (1960)», «Ο βασιλιάς της γκάφας (1962)», «Της κακομοίρας (1963)», «Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του (1964)», «Ένας μάγκας στα σαλόνια (1969)», «Ο παραμυθάς (1969)», «Οι γενναίοι του Βορρά (1970)», «Αέρα! Αέρα! Αέρα! (1972)»κ.α.. Κινηματογραφική του παρτενέρ αναδείχτηκε η Α. Ζήλια, με την οποία γύρισε 7 ταινίες , ενώ με τη σύζυγο του τρεις.

Έπαιξε σε κωμωδίες κυρίως, όπως στο «Της κακομοίρας».

Θανάσης Μυλωνάς: Ο έρωτας και ο γάμος με την Κατερίνα Βασιλάκου, η μάχη με τον καρκίνο και το πρόωρο τέλος στα 51 του

Όταν ο Θανάσης Μυλωνάς γνώρισε την Κατερίνα Βασιλάκου

Η Κατερίνα Βασιλάκου τον  χειμώνα του 1966 συναντά τον ηθοποιό Θανάση Μυλωνά, μέλλοντα σύζυγό της, στο θέατρο Μπουρνέλη στο θίασο της Κατερίνας Ανδρεάδη στην στην κωμωδία των Μος Χάρτ – Τζ. Κάουφμαν «Δεν θα τα πάρεις μαζί σου». Το 1969 παντρεύονται στον Άγιο Γεώργιο Κυψέλης και τέσσερα χρόνια μετά θα αποκτήσουν μία κόρη, την Ελένη.

Η κοινή καριέρα με τη γυναίκα του

Μαζί η Κατερίνα Βασιλάκου και ο Θανάσης Μυλωνάς θα δημιουργήσουν τον πρώτο δικό στους θίασο και εμφανίζονται στην Αθήνα στο θέατρο «Χατζηχρήστου», στη Θεσσαλονίκη και κάνουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.

Το 1975 έφτιαξαν  νέο θίασο παρουσιάζοντας έργα τα θέατρα «Αλάμπρα» και «Όρβο» τα έργα: «Μαίρη Ρόζ» του Τζέιμς Μπάρυ, «Η Δωδεκάτη νύχτα του κου Σαίξπηρ» σε διασκευή Γιώργου Σκούρτη, «Οι εχθροί» του Γκόρκυ, «Ανθρώπινες σχέσεις» του Αντριου Ντέιβις. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το έργο «Μικροαστοί» του Γκόρκι που επαναλήφθηκαν και την περίοδο 1978 – ’79.

Ο καρκίνος και το πρόωρο τέλος

Το 1987 ο Θανάσης Μυλωνάς θα χτυπηθεί από τον καρκίνο και η ίδια για δυο χρόνια αποσύρεται από το θέατρο προκειμένου να συμπαρασταθεί στη μάχη που έδινε ο σύζυγός της.Πέθανε στις 4 Ιανουαρίου 1989, σε ηλικία 51 ετών, και τάφηκε στο Νεκροταφείο της Άνοιξης, στη Δροσιά Αττικής.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo