Θεοδώρα Κακοσαίου: «Όχι, δεν ντρέπομαι για τα κιλά μου. Έχω ραγάδες, κυτταρίτιδα. Ό,τι θέλει ας σκέφτεται ο καθένας»

by Εύα Ζαχαριάδη
Θεοδώρα Κακοσαίου: «Όχι, δεν ντρέπομαι για τα κιλά μου. Έχω ραγάδες, κυτταρίτιδα. Ό,τι θέλει ας σκέφτεται ο καθένας»

Θεοδώρα Κακοσαίου: Γνωρίστε την 22χρονη makeup artist και plus size μοντέλο

Η Θεοδώρα Κακοσαίου είναι 22χρονών, είναι TikToker, makeup artist, και plus size μοντέλο. Φέρνει το κίνημα του body positivity στην Ελλάδα και η ίδια εξηγεί πως κατάφερε να αγαπήσει το σώμα της χωρίς να έχει ενοχική σχέση με το φαγητό. Το 22χρονο μοντέλο, μέσα από κατάθεση ψυχής μιλάει για τα πρότυπα ομορφιάς που κυνηγάνε τα κορίτσια από μικρή ηλικία και συγκινεί.

Καθημερινά δεχόμαστε κριτική για την εμφάνισή μας, ενώ επιθυμούμε συνεχώς να αλλάξουμε φυσικά χαρακτηριστικά πάνω στο σώμα μας, τα οποία αποκαλούνται «ατέλειες». Μεγαλώνοντας με αυτή την αρνητική αντίληψη, πολύ συχνά οδηγούμαστε σε προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας.

@kakosaioutheodora @Ioulia Kallimani ♬ Dumb B – Ranvision

Θεοδώρα Κακοσαίου: «Όχι, δεν ντρέπομαι για τα κιλά μου. Έχω ραγάδες, κυτταρίτιδα. Ό,τι θέλει ας σκέφτεται ο καθένας»

Η συνέντευξη της Θεοδώρας Κακοσαίου

«Ήταν καλά στο χωριό, έμαθα την αγροτική ζωή, βέβαια πηγαινοερχόμασταν συνέχεια με τον πατέρα μου στην Αθήνα οπότε δεν μου φαινόταν ότι ζούσα μόνιμα στο χωριό. Την απόφαση να έρθω την πήρα γιατί βασικά δεν ήθελα να δώσω Πανελλήνιες, αλλά κανείς δεν πίστευε ότι το εννοούσα, μέχρι που κάποια στιγμή ήρθε ο καιρός και με πίεζαν να δώσω, οπότε έδωσα και πέρασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Κρήτη, μια πολύ όμορφη σχολή αλλά εγώ ήξερα τι ήθελα να κάνω. Να ασχοληθώ με το επαγγελματικό μακιγιάζ και την αισθητική. Έτσι ήρθα στην Αθήνα και γράφτηκα σε μια ιδιωτική σχολή, αλλά έπεσε πάνω στο lockdown οπότε δεν μπόρεσα να την παρακολουθήσω διά ζώσης και κανονικά. Το κυνήγησα όμως, έκανα σεμινάρια, πρακτική, παρακολουθούσα συνεχώς βίντεο στο YouTube.»

— Τι σε επηρέασε και κατάλαβες από μικρή ηλικία ότι αυτό είναι που θέλεις να κάνεις;

Δεν θυμάμαι πώς κατέληξα στο να θέλω να ασχοληθώ με το μακιγιάζ, πάντα βαφόμουν και μου άρεσε αυτή η διαδικασία, αλλά δεν ξέρω πως μου μπήκε το μικρόβιο. Γενικά μου άρεσε το power of make-up όπου μπορείς να μεταμορφώσεις ένα πρόσωπο σε κάτι τελείως διαφορετικό, το body painting κ.λπ. Είναι μια τέχνη αυτό το πράγμα και επειδή απο μικρή έκανα σχέδιο και ζωγράφιζα, απλά κατέληξα εκεί.

Θεοδώρα Κακοσαίου: «Όχι, δεν ντρέπομαι για τα κιλά μου. Έχω ραγάδες, κυτταρίτιδα. Ό,τι θέλει ας σκέφτεται ο καθένας»

— Υπάρχει και μια κουλτούρα που υποκινεί την αισθητική σου κάπως, δεν είναι απλά λίγο ρουζ και λίγη πούδρα.

Ναι, απόλυτα, είναι κάτι δημιουργικό, κάτι που θέλει φαντασία. Είναι τέχνη.

— Ανήκεις στη generation Z, μέσα από τη δράση σου στα social media εκπροσωπείς τη νέα γενιά. Πώς σε κάνει να αισθάνεσαι που είσαι 20 χρονών και μπορείς να εκφράζεις γυναίκες με παραπάνω κιλά, αμφισβητώντας τα παγιωμένα πρότυπα ομορφιάς;

Επειδή και εγώ δεν ξύπνησα μια μέρα και είχα αυτην την αυτοπεποίθηση του να φοράω, όπως σήμερα, σορτσάκι κολλητό, κοντό μπλουζάκι, σουτιέν καθόλου, επειδή και εγώ άργησα και έχασα πάρα πολλά πράγματα, στιγμές με φίλους, εξόδους, μπάνια το καλοκαίρι και γενικά ντρεπόμουν, αισθάνομαι δυνατή και ότι πραγματικά προσφέρω. Καλώς ή κακώς, τα στερεότυπα από οταν γεννήθηκα ήταν αδύνατη, ψηλή, λιγνή, από μικρή μου έλεγαν να χάσω κιλά, να κάνω κάτι για το σώμα μου. Το νούμερο ένα σχόλιο που ακούω μέχρι και τώρα είναι το «α, ρε, με τέτοια προσωπάρα, αν ήσουν και 20 κιλά πιο αδύνατη, θα ήσουν τέλεια».

Ο κάθε άκυρος, ο κάθε πικραμένος θα μου αναφέρει το προσωπικό του σχόλιο για το σώμα μου. Έχασα έτσι πάρα πολλά πράγματα. Είχα χάσει κυριολεκτικά έξι καλοκαίρια, που τότε όλα τα παιδιά από το σχολείο πηγαίναν για μπάνιο και έγω ντρεπόμουν και δεν πήγαινα ποτέ. Ενώ οι φίλοι μου με παροτρύναν να πάω μαζί, εγώ δεν ήθελα, δεν μου άρεσε το σώμα μου. Όλο αυτό το βασίζω πραγματικά στα στερεότυπα και τις εικόνες-πρότυπο που μας ταΐζουν από μικρές.

— Τι άλλαξε;

Ήταν καλοκαιρί και ήμουν στο χωριό. Ζεσταινόμουν πάρα πολύ από τις δουλειές που κάναμε στο χωράφι. Ως που κάποια στιγμή είπα «τέλος», πήρα την κολλητή μου τηλέφωνο και της είπα «πάμε για μπάνιο». Απόρησε και αυτή. Έτσι το πήρα απόφαση, έβαλα το μαγιό μου, πήγα στο beach bar στην παραλία, έβγαλα και φωτογραφία, την ανέβασα κιόλας. Είπα «τέλος, είσαι αυτή που είσαι, έτσι όπως είσαι. Αγάπα το».

Για κάποιους και σύμφωνα με διατροφολόγους τα ιδανικά κιλά για μένα είναι τα 60 κιλά. Εγώ πιστεύω οτι το ιδανικό σώμα για μένα είναι να είμαι 80 κιλά. Μπορώ αν θέλω κάποια στιγμή στο μέλλον να το άλλαξω αυτό, στο χέρι μου είναι. Αλλά αυτό είμαι. Ό,τι κιλό βλέπεις είναι επιλογή μου. Δεν έχω θυροειδή ή θέμα υγείας, ό,τι βλέπεις είναι φαγητό. Άρα είναι σαν να λέω ότι ντρέπομαι για