Θεόφιλος Σεχίδης: Ο άνθρωπος που τεμάχισε μάνα, πατέρα, αδελφή, γιαγιά, θείο και έψυξε τα μυαλά τους για να τα μελετήσει

Θεόφιλος Σεχίδης: Ο άνθρωπος που τεμάχισε μάνα, πατέρα, αδελφή, γιαγιά, θείο και έψυξε τα μυαλά τους για να τα μελετήσει

Θεόφιλος Σεχίδης: Η απίστευτη ιστορία του δολοφόνου που τεμάχισε την οικογένειά της

Ο Θεόφιλος Σεχίδης είναι ένας από τους μεγαλύτερους δολοφόνους της Ελλάδας, καθώς σκότωσε και διαμέλισε, όλη του την οικογένεια μέσα σε μια μέρα. Έπασχε από σχιζοφρένεια και πίστευε πως όλοι θέλουν να τον σκοτώσουν. Έτσι, προσπάθησε να αμυνθεί, σύμφωνα με τις ομολογίες του. Ο ίδιος πέρασε 22χρόνια στη φυλακή και άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.

«Τον πατέρα μου και τον θείο μου τους σκότωσα με όπλο. Τη μητέρα μου, την αδελφή μου και τη γιαγιά μου τις αποκεφάλισα με δύο μαχαίρια», ήταν η ομολογία του Θεόφιλου Σεχίδη. Ο 24χρονος που δολοφόνησε όλη του την οικογένεια σε μια μέρα.

Το «σοκ ήταν πανελλήνιο» και ήταν από τις λίγες φορές που δεν ήταν μια τις συνηθισμένες δημοσιογραφικές υπερβολές. Ο Σεχίδης διέπραξε ένα έγκλημα πέρα από τα συνηθισμένα για τα ελληνικά δεδομένα και φυσικά χωρίς καμία αφορμή ή αιτία.

Οι δολοφονίες συνέβησαν στη Θάσο τον Μάιο του 1996. Η αποκάλυψη τους, έγινε τον Αύγουστο του ίδιου έτους, δηλαδή δυόμισι μήνες αργότερα. Ο Θεόφιλος Σεχίδης ήταν 24 χρόνων τότε και φοιτούσε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κομοτηνής.

Ο πατέρας του, Δημήτρης, ήταν δάσκαλος και η μητέρα η Μαρία ήταν νοικοκυρά. Η μεγαλύτερη αδελφή του, η Ερμιόνη, έπασχε από σχιζοφρένεια.

Η Ελένη Σεχίδη, γυναίκα του θείου του Θεόφιλου, κατήγγειλε στη βελγική αστυνομία ότι είχε χάσει τα ίχνη του άντρας της, όπως και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας. Επανειλημμένως είχε επιχειρήσει να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά μάταια.

Στο τηλέφωνο του σπιτιού απαντούσε σταθερά ο Θεόφιλος, ο οποίος της έλεγε πως έλειπαν όλοι στο εξωτερικό. Οι αστυνομικές αρχές του Βελγίου τότε δεν είχαν βρει επαρκή στοιχεία για να συνεχίσουν την έρευνα.

Έτσι, λίγο καιρό αργότερα, η Ελένη Σαχίδη ταξίδεψε στη Φλώρινα, απ΄ όπου καταγόταν η οικογένεια.  Προσπάθησε να εντοπίσει τα ίχνη του άντρα της. Όμως, στις 3 Αυγούστου πήγε και ο δράστης του εγκλήματος στη Φλώρινα, ο οποίος «έπαιζε θέατρο» αναζητώντας δήθεν τη μητέρα του, τον πατέρα του, την αδερφή του και τον θείο του.

Ρωτούσε με αγωνία τους χωριανούς, τους συγγενείς και τους φίλους. Η θεία του, άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον Θεόφιλο. Γνώριζε βέβαια ότι ήταν κάπως ιδιόρρυθμος, αλλά η συμπεριφορά του ήταν εντελώς αλλοπρόσαλλη.

Θεόφιλος Σεχίδης: Ο άνθρωπος που τεμάχισε μάνα, πατέρα, αδελφή, γιαγιά, θείο και έψυξε τα μυαλά τους για να τα μελετήσει

Θεόφιλος Σεχίδης: Τα όπλα που βρήκαν στην κατοχή του

Λίγους μέρες νωρίτερα, στις 21 Ιουλίου και σε έλεγχο που είχε γίνει στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή της Καβάλας, είχαν βρει μια κοντόκανη καραμπίνα, ένα κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε δεκάμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 700.000 δρχ., με τριετή αναστολή λόγω του γεγονότος ότι είχε λευκό ποινικό μητρώο και αφέθηκε ελεύθερος.

Σε συνδυασμό με το γεγονός πως, ο Σεχίδης δεν μπορούσε να δώσει πειστικές απαντήσεις για το πού βρίσκονται οι πέντε συγγενείς του, ενέτεινε τις υποψίες των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Πίστευαν πλέον, πως πιθανώς σχετίζεται με την εξαφάνισή τους. Άλλωστε έπεφτε και σε συχνές αντιφάσεις.

Στις 8 Αυγούστου, συνελήφθη ο Θεόφιλος Σεχίδης και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ως ύποπτος για τη δολοφονία των πέντε μελών της οικογένειας. Ύστερα από πολύωρη ανάκριση, ο δράστης ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα, τη μητέρα, την αδελφή, τον θείο και τη γιαγιά του.

«Ήταν άρρωστοι και ήθελα να τους λυτρώσω», ήταν η αρχική του δήλωση. Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Ήθελαν να με βγάλουν από τη μέση και πρόλαβα να τους σκοτώσω πρώτος. Υπήρχε συνωμοσία σε βάρος μου. Βρισκόμουν εν αμύνη. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο επειδή ήξερα ότι ήμουν άλλης μάνας παιδί και δεν μου έλεγαν την αλήθεια. Τους ξέκανα για να μην με ξεκάνουν».

Θεόφιλος Σεχίδης: Ο άνθρωπος που τεμάχισε μάνα, πατέρα, αδελφή, γιαγιά, θείο και έψυξε τα μυαλά τους για να τα μελετήσει

Θεόφιλος Σεχίδης: Το χρονικό των δολοφονιών

Ο πρώτος φόνος έγινε το πρωί της 19ης Μαΐου, στην περιοχή της αρχαίας ακρόπολης της Θάσου στην περιοχή του Λιμένα. Ο Θεόφιλος Σεχίδης πήγε εκεί με τον θείο του Βασίλη για να συζητήσουν. Ωστόσο, η συζήτηση έγινε έντονη και οι δύο τους άρχισαν να τσακώνονται;

«Προσπάθησε να με χτυπήσει με ένα μαχαίρι. Τον έσπρωξα και έπεσε σε γκρεμό, από ύψος 10 μέτρων. Κατέβηκα κάτω και τον είδα να ψυχορραγεί. Για να μη βασανίζεται άλλο, του έκοψα με το μαχαίρι το κεφάλι». Στη συνέχεια είπε πως έκρυψε το πτώμα σε κάτι θάμνους.

Έπειτα, αγόρασε ένα καινούριο πουκάμισο και ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο και πήγε σπίτι να περιμένει τους υπόλοιπους της οικογένειας. Γύρω στις 7:30 της ίδιας μέρας μπ