Θοδωρής Ιακωβίδης: Το σκίτσο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

by Τόνια Τζαφέρη

Θοδωρής Ιακωβίδης: Ένας σύγχρονος ήρωας της εποχής μας

Θοδωρής Ιακωβίδης: O πόνος και τα δάκρυα του, έκαναν τον γύρω της Ελλάδας και μας ράγισαν την καρδιά. Ένας νεαρός αθλητής, ο οποίος έκανε τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να καταφέρει να συμμετέχει στους αγώνες αξιοπρεπώς.

Τα οικονομικά προβλήματα όμως, καθώς και οι τραυματισμοί του, οι οποίοι δεν είχαν φροντιστεί όπως θα έπρεπε. Καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: « Είναι πολύ λυπητερό, να ντρέπεσαι να πας στον φυσικοθεραπευτή σου. Γιατί δεν σου παίρνει λεφτά, επειδή ξέρει την κατάσταση σου».

Θοδωρής Ιακωβίδης: Ένας σύγχρονος ήρωας της εποχής μας

Φανερά πιεσμένος, κουρασμένος και στεναχωρημένος έκανε από καρδιάς τις δηλώσεις του, οι οποίες τελικά ενδέχεται να του αλλάξουν την ζωή. Αφού όπως φαίνεται, όταν με το καλό γυρίσει στην Ελλάδα θα έχει την οικονομική στήριξη που κάθε αθλητής χρειάζεται. Και ευχόμαστε να έχει και τις κατάλληλες υποδομές, προκειμένου να προπονηθεί όπως πρέπει.

Μπορεί να δήλωσε στο Gazzetta ότι αποφάσισε να σταματήσει τον αθλητισμό, επειδή δεν μπορεί να το κάνει απερίσπαστος και χωρίς άγχος και πίεση. Ωστόσο κανείς ακόμη δεν γνωρίζει, αν μετά τα τελευταία γεγονότα θα αλλάξει την απόφαση του. Επιστρέφοντας δυναμικά και αποδεχόμενος της χορηγίες.

Η εικόνα αυτή λοιπόν του πρωταθλητή της άρσης βαρών με τα βουρκωμένα μάτια, όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητη, αλλά  συγκίνησε όλους τους Έλληνες. Και μας γέμισε θυμό και απογοήτευση για το γεγονός πως το κράτος, δεν βοηθά ούτε στο ελάχιστο αθλητές και νέα παιδιά με βλέψεις και όνειρα για τους Ολυμπιακούς.

Θοδωρής Ιακωβίδης: Ένας σύγχρονος ήρωας της εποχής μας

Ήδη αρκετοί είναι οι χορηγοί που επικοινώνησαν μαζί με τον αθλητή της Άρσης Βαρών. Και ζήτησαν συνάντηση όταν με το καλό επιστρέψει στην Αθήνα.

Τα δάκρυα του Ολυμπιονίκη συγκίνησαν όλη την Ελλάδα. Χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν κινητοποιηθεί ώστε να βρεθούν χορηγοί και να στηρίξουν το έργο του.

Δείτε το σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου, αφιερωμένο στον Θοδωρή Ιακοβίδη που κάνει θραύση

Θοδωρής Ιακωβίδης: Ένας σύγχρονος ήρωας της εποχής μας

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα