Θοδωρής Κατσαφάδος: Tα δύσκολα φτωχικά χρόνια, το βαρύ πένθος για την σύζυγό του και η απώλεια του αδερφού του από χειροβομβίδα

Θοδωρής Κατσαφάδος: Όσα δεν γνωρίζαμε για τον γνωστό ηθοποιό

Έχει κάνει μια σπουδαία υποκριτική καριέρα και έχει ξεχωρίσει για πολλούς ρόλους… ωστόσο αρκετά είναι αυτά τα οποία δεν γνωρίζουμε για την προσωπική ζωή του γνωστού ηθοποιού, αλλά και τις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει.

Ο Θοδωρής Κατσαφάδος ξεκίνησε στο Θέατρο Ριάλτο με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη το 1973.Την σεζόν 2020-2021 πρωταγωνιστεί στη κωμική σειρά “Παρουσιάστε”, στο ρόλο του ταξίαρχου.
Ο ηθοποιός Θοδωρής Κατσαφάδος ξεκίνησε στο Θέατρο Ριάλτο με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη το 1973, ενώ ακολούθησαν διάφορες θεατρικές δουλειές όπως «Το λιοντάρι το χειμώνα», «Παπαφλέσσας», «Ερωτόκριτος», «Φορτουνάτος», «Φοιτηταί», «Τοπικός Παράγων», «Η τύχη της Μαρούλας», «Κατσούρμπος».

“Το να κάνει κανείς κάτι μόνο για τα λεφτά το βρίσκω αγοραίο και χυδαίο”, είχε δηλώσει ο Θοδωρής Κατσαφάδος

Ο ηθοποιός με τη μακρά καλλιτεχνική συνεισφορά έχει πει σχετικά:«Το να κάνει κανείς κάτι μόνο για τα λεφτά το βρίσκω αγοραίο και χυδαίο. Είναι ανέντιμο, πώς το λένε; Εντάξει, μπορεί να βιοποριζόμαστε από αυτό το επάγγελμα, όμως, καλό είναι να προσπαθούμε να ελέγχουμε την πλεονεξία μας. Και τα όνειρα; Τα καλλιτεχνικά μας όνειρα και τα πιστεύω μας πού πάνε; Η ιδεολογία μας; Το όραμά μας;», λέει ο ίδιος στο περιοδικό Tv Έθνος.

Ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε ότι αποτελεί μέρος μιας 14μελούς οικογένειας.Ο ίδιος εξομολογήθηκε στην παρουσιάστρια ότι τα δυο μεγαλύτερα αδέρφια του έφυγαν στην Αμερική, λόγω φτώχειας, και τους είδε ξανά έπειτα από 20 χρόνια.Ακόμη, αποκάλυψε ότι όλα τα μέλη της οικογένειας εργάζονταν, προκειμένου να ανταπεξέλθουν.

Η τραγική απώλεια του αδερφού του Θοδωρή Κατσαφάδου

Ο Θοδωρής Κατσαφάδος μίλησε και για την απώλεια του κατά δυο χρόνια μεγαλύτερου αδερφού του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μπροστά στα μάτια του, παίζοντας με μια χειροβομβίδα.

«Με το να το κουβεντιάζω ξορκίζω τις τύψεις και τις ενοχές μου, γιατί εγώ βρήκα την χειροβομβίδα. Δεν το συζητούσα για πάρα πολλά χρόνια και τώρα είναι σα να τον έχω δίπλα μου, θέλω να ζει κοντά μου. Πάντα τον θυμάμαι, τον σκέφτομαι και τον φαντασιώνομαι πώς θα ήταν τώρα… έτσι θα τον κουβαλάω μέχρι τον θάνατό μου, έτσι ζει μέσα από εμένα», τόνισε ο δημοφιλής ηθοποιός.Το δυσάρεστο περιστατικό έλαβε χώρα Πρωτομαγιά, με τον ίδιο να βρίσκει τη χειροβομβίδα. Όλο το σκηνικό συνέβη στα πλαίσια παιχνιδιού, καθώς δεν γνώριζαν ότι παίζουν ουσιαστικά με μια χειροβομβίδα, με τον ίδιο να εξομολογείται ότι «είναι σαν χθες και καθορίζει τη ζωή του».

Στην τηλεόραση ο Γιώργος Κατσαφάδος έχει λάβει μέρος σε διάφορες παραγωγές όπως Ανήσυχα Νιάτα την περίοδο 1973-1974, Η μάχη των πελαργών, Το γυμνό κορίτσι, Έξωση, Μη φοβάσαι τη φωτιά. Τηλεοπτικά έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Πάνο Κοκκινόπουλο στις σειρές 10η εντολή, Μαύρα Μεσάνυχτα, Ο 3ος Νόμος και Ου Φονεύσεις.

Περισσότερες επιτυχίες στις οποίες συμμετείχε ο ηθοποιός Θοδωρής Κατσαφάδος

Τη σεζόν 2010-2011 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην σειρά εποχής Το Νησί υποδυόμενος τον πρόεδρο της Σπιναλόγκας Πέτρο Κοντομάρη. «Πάντα με ενδιέφερε να μπαίνω σε όλα τα είδη της υποκριτικής Δεν ήθελα να βάλω ταμπέλες στην πορεία μου. Έπαιζα στο θέατρο και στο “Κλουβί με τις τρελές” ένα τραβεστί και παράλληλα έκανα γυρίσματα στο “Νησί” υποδυόμενος τον πρόεδρο των χανσενικών στη Σπιναλόγκα. Αυτό καλλιτεχνικά έχει πολύ ενδιαφέρον, αλλά στην αρχή είναι δύσκολο να βρεις δουλειά. Όταν είσαι νέος δεν σε κατατάσσουν στη μνήμη και δεν έρχεσαι αμέσως στο μυαλό του άλλου όταν γίνεται η διανομή ρόλων».

Από το 2011 μέχρι το 2014 ήταν μέρος του βασικού καστ της καθημερινής δραματικής σειράς Κλεμμένα Όνειρα. Τη σεζόν 2016-2017 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά του Λευτέρη Παπαπέτρου, Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα.

Ο Θοδωρής Κατσαφάδος φέτος συνεργάζεται με τον Γιάννη Μπέζο, τον οποίο και γνωρίζει από αρκετά χρόνια πριν, όταν είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά σε ένα στρατόπεδο. «Η ζωή κάνει περίεργους κύκλους. Πριν πολλά χρόνια που ήμουν στον στρατό επιλοχίας στην Κόρινθο, είχα νεοσύλλεκτο τον Γιάννη Μπέζο και τώρα είμαι ταξίαρχός του και αυτός συνταγματάρχης. Εγώ τότε ασχολούμουν με το θέατρο, ο Γιάννης όχι. Είχα δει στα χαρτιά ότι έχει τελειώσει δραματική σχολή. Από τότε έχουμε μια καταπληκτική σχέση, τον αγαπώ και τον θαυμάζω και ας μην τον βλέπω συχνά».

Σ’ αυτή τη σειρά ο μεγάλος πόλος έλξης ήταν ο Γιάννης Μπέζος αλλά και οι Γιάννης Μαυροματάκης η Ελένη Ουζουνίδου, το συνεργείο, το καλογραμμένο κείμενο του Μάκη Πιτταρά και φυσικά ο Γιάννης Καραγιάννης που είναι εξαίρετος παραγωγός. Όλα συνέτειναν στο να πω το “ναι” με μεγάλη ευκολία. Ένας φίλος μου είχε πει: “Όταν έχεις δίλημμα σε ποια δουλειά να πας, να επιλέγεις αυτή που σε θέλουν πολύ”. Κι εδώ με ήθελαν και αυτό είναι τιμητικό και κολακευτικό».

Θοδωρής Κατσαφάδος: “Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι για το πού θα αφήσω τα παιδιά και το εγγόνι μου”

«Τι θα κάνουν με τη ζωή τους σ’ αυτή την κοινωνία και τη χώρα. Έχω κάνει έναν κύκλο πολύ γεμάτο στη ζωή και τη δουλειά μου, είμαι χορτάτος. Και αύριο να σταματήσουν όλα, δεν βαριέσαι… μια χαρά τα πήγα. Ένα χωριατάκι ήμουν, χωρίς διαβάσματα, χωρίς κανονικότητα, και κατάφερα να κάνω έναν ωραίο κύκλο ζωής…» τόνισε ο Θοδωρής Κατσαφάδος στο Mytv.

Από το 1982 μέχρι το 2008 είναι βασικό στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου κι συμμετέχοντας σε διάφορα έργα όπως «Πλούτος», «Αυλή των θαυμάτων», «Κατσούρμπος», Αριστοφάνη «Ειρήνη», Σοφοκλή «Αίας» και άλλα.

Στην τηλεόραση έχει λάβει μέρος σε διάφορες παραγωγές όπως Ανήσυχα Νιάτα την περίοδο 1973-1974, Η μάχη των πελαργών, Το γυμνό κορίτσι, Έξωση, Μη φοβάσαι τη φωτιά. Τηλεοπτικά έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Πάνο Κοκκινόπουλο στις σειρές 10η εντολή, Μαύρα Μεσάνυχτα, Ο 3ος Νόμος και Ου Φονεύσεις. Τη σεζόν 2010-2011 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην σειρά εποχής Το Νησί υποδυόμενος τον πρόεδρο της Σπιναλόγκας Πέτρο Κοντομάρη. Από το 2011 μέχρι το 2014 ήταν μέρος του βασικού καστ της καθημερινής δραματικής σειράς Κλεμμένα Όνειρα. Τη σεζόν 2016-2017 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά του Λευτέρης Παπαπέτρου, Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα. Την σεζόν 2020-2021 πρωταγωνιστεί στη κωμική σειρά Παρουσιάστε, στο ρόλο του ταξίαρχου με τον Γιάννη Μπέζο. 

Ο Θοδωρής Κατσαφάδος δήλωσε με πολύ ταπεινότητα και απέραντη δόση αλήθειας ότι το επάγγελμα του ηθοποιού έχει οικονομική ανασφάλεια:

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του το 2019 έχει πει: «Μια μέρα σταμάτησα μπροστά σε ένα μαγαζί στη Κερατέα με ένα σαραβαλάκι αυτοκίνητο στάρλετ που έχω προκειμένου να αγοράσω εφημερίδες και περιοδικά. Ένας κύριος που ήταν εκείνη την ώρα στο μαγαζί με αναγνώρισε και πήρε το αυτί μου να ρωτά έναν άλλο. Ρε συ αυτός ηθοποιός δεν είναι. Ναι του απαντά ο άλλος. Έπαιζε στο Νησί. Καλά ρε συ κι έχει τέτοιο αυτοκίνητο; Αυτή η στιχομυθία μου έμεινε από τότε. Δεν ξέρω αν στη φαντασία κάποιων οι ηθοποιοί πρέπει να κινούνται με αυτοκινητάρες και να ζουν σε βίλες αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Νομίζω ότι αρκετός κόσμος ξέρει ότι ψάχνουμε για δουλειά δυο φορές το χρόνο. Ότι μένουμε μήνες χωρίς δουλειά και τρώμε από τα έτοιμα, ότι δεν μας πληρώνουνε σε όλες τις δουλειές και μπορεί να ψαχνόμαστε. Εδώ βλέπουμε ηθοποιούς να πεθαίνουν στη ψάθα..»

Στον τραγικό χαμό του αδελφού του σε ηλικία μόλις 12 ετών αναφέρθηκε ο Θοδωρής Κατσαφάδος και εξήγησε γιατί θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για τον θάνατό του. Ο αδελφός του σκοτώθηκε παίζοντας με μια χειροβομβίδα μπροστά στα μάτια του.

«Μιλάω για το δυστύχημα του αδερφού μου με χειροβομβίδα, την οποία βρήκα εγώ, γιατί θέλω να ζει μέσα από μένα. Ο πόνος ήταν μεγάλος γιατί ο 12χρονος αδερφός μου σκοτώθηκε από τη χειροβομβίδα μπροστά μου. Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ, όχι τον θάνατο, τον διαμελισμό. Δεν είναι το ίδιο. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι οργανωμένος για να μπορέσει να επεξεργαστεί ένα σώμα που είναι… παντού.

Εγώ βρήκα τη χειροβομβίδα, αλλά δεν ήξερα τι είναι. Το ότι τη χτύπαγα εγώ, θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του, δεν έγινε. Την έδωσα σε εκείνον, τη χτύπαγε, τη χτύπαγε και με έσωσε ένας τοίχος για λίγα δευτερόλεπτα. Ήταν Πρωτομαγιά, δεν είχαμε σχολείο, βρήκα τη χειροβομβίδα που για μένα ήταν σαν ένα σιδερένιο κουκουνάρι» είπε ο ηθοποιός το 2019 στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη.

Θόδωρος Κατσαφάδος: Η απώλεια της συζύγου του

Δύσκολες στιγμές βιώνει αυτήν την περίοδο ο γνωστός ηθοποιός Θόδωρος Κατσαφάδος, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών η ηθοποιός και σύζυγος του Χριστίνα Βαρζοπούλου. Την είδηση του θανάτου της γνωστής ηθοποιού γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτηση του στο Facebook. Μαζί, είχαν αποκτήσει  μια κόρη, την Μαριλού, που είναι και αυτή ηθοποιός.

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη