Θωμαΐς Ανδρούτσου: Το ξεκίνημα της καριέρας της, οι κρίσεις πανικού, ο νέος έρωτας και η υιοθεσία

Θωμαΐς Ανδρούτσου: Το ξεκίνημα της καριέρας της, οι κρίσεις πανικού, ο νέος έρωτας και η υιοθεσία

Θωμαΐς Ανδρούτσου: Όλα όσα δεν γνωρίζατε για την ηθοποιό

Στις 27/04/1974 και στη Θεσσαλονίκη γεννήθηκε η ηθοποιός Θωμαΐς Ανδρούτσου στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε.. Μόλις τελείωσε το σχολείο, πήρε την απόφαση να φοιτήσει υποκριτική στη Δραματική Σχολή Βεάκη. Μάλιστα, αδελφή της είναι η επίσης ηθοποιός Μάρια Ανδρούτσου, που έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο 50-50, ενώ έχουν και έναν ακόμη αδελφό τον Γιώργο Ανδρούτσο.

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο τη σεζόν 2002-2003 στον δεύτερο κύκλο της οικογενειακής σειράς Άκρως Οικογενειακόν με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Μπέζο και Ναταλία Τσαλίκη. Έκτοτε η καριέρα της είχε ανοδική πορεία τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Θωμαΐς Ανδρούτσου: Το ξεκίνημα της καριέρας της, οι κρίσεις πανικού, ο νέος έρωτας και η υιοθεσία

Θωμαΐς Ανδρούτσου: Η εγκατάλειψη του θεάτρου

Η  Θωμαΐς Ανδρούτσου αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της και να ασχολείται πλέον με πράγματα που της δίνουν χαρά. Έτσι εγκατέλειψε το το θέατρο και την τηλεόραση και εργάζεται ως θεραπεύτρια και χαρακτηριστικά, ως υποστηρίκτρια, με τη μέθοδο του Breathwork.

Πιο συγκεκριμένα η Θωμαΐς Ανδρούτσου δήλωσε: «Όταν εμφανίστηκαν οι κρίσεις πανικού, τότε κατάλαβα πως αυτό ήταν ένα καμπανάκι για την υγεία και τον οργανισμό μου. Ένιωθα ότι είχα φτάσει σε ένα σημείο που δεν σεβόμουν τον εαυτό μου, τότε συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να έχω ακούσει το ένστικτό μου».

Τότε ήταν που αποφάσισε να παρακολουθήσει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο συνειδητοποίησης και αυτογνωσίας, μέσα από το οποίο ανακάλυψε τον τρόπο για να νιώθει πιο ήρεμη, να μην ζει με τον φόβο και την ενοχή.

Όπως είπε η Θωμαϊς Ανδρούτσου, προσπαθώντας να το το εξηγήσει όσο πιο απλά γίνεται καθώς πρόκειται για μια βιωματική εμπειρία, στο συγκεκριμένο σεμινάριο γίνεται «συνειδητή, κυκλική, αναπνοή απελευθέρωσης τραυμάτων». Λειτουργεί σε προσωπική συνεδρία όπου ανακαλύπτει κανείς έναν συγκεκριμένο τρόπο αναπνοής σε χρονικό διάστημα περίπου μιας ώρας και νιώθει πολύ καλύτερα με τον εαυτό του.

«Έχασα σιγά-σιγά κάποια κιλά. Μάκρυναν και τα µαλλιά µου… Παλιότερα είχα λίγο παραπάνω άγχος µε τα κιλά. Ήµουν γεµατούλα, το πάλευα, έκανα δίαιτες, µετά δεν τα κατάφερνα και µια µαγική στιγµή ανακάλυψα ότι όλο αυτό το άγχος δεν έχει να κάνει µε τα κιλά, έχει να κάνει µε εµένα. Με ανασφάλειες και αγωνίες, που σιγά σιγά προσπάθησα να βάλω σε τάξη. Μπήκε η γυµναστική στη ζωή µου, λίγη γιόγκα, λίγο κολυµβητήριο, το επίσηµό µου όχηµα είναι ένα ποδήλατο. Κινούµαι περισσότερο και κάνω πράγµατα που µε ευχαριστούν πάρα πολύ. Μετά άρχισα να ηρεµώ περισσότερο, να µε αγαπώ πιο πολύ, να µη µε τιµωρώ. Βρήκα περισσότερη γαλήνη µέσα µου» αποκάλυψε η Θωμαΐς Ανδρούτσου.∆εν είναι κατά των αισθητικών επεµβάσεων, αλλά σε καµία περίπτωση δεν επικροτεί την υπερβολή. «Όταν βρίσκεσαι σε αυτόν τον χώρο, υπάρχει κι ένας ρατσισµός. Τα σχόλια των ανθρώπων είναι σκληρά, γιατί υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν κάνει καµία επέµβαση στο πρόσωπό τους και µεγαλώνουν, αλλά η κριτική του κόσµου είναι πολύ σκληρή. “Κοίτα την πώς πατσαβούριασε. Κοίτα πώς γέρασε”. Και όταν είσαι σε αυτό τον χώρο είναι λίγο δύσκολο να το αντιµετωπίσεις. Θέλει ισχυρό χαρακτήρα και ισορροπία».

Θωμαΐς Ανδρούτσου: Το ξεκίνημα της καριέρας της, οι κρίσεις πανικού, ο νέος έρωτας και η υιοθεσία

Θωμαΐς Ανδρούτσου: Η προσωπική της ζωή

Η ταλαντούχα Θωμαΐς Ανδρούτσου είναι ερωτευμένη µε τον Θεσσαλονικιό επιχειρηµατία Σάκη Γκιαούρη. Οι δυο τους, παρόλο που εδώ και ενάµιση χρόνο δεν κρύβουν τη σχέση τους, προτιµούν να την προστατεύουν αποφεύγοντας να λένε πολλά. Η ίδια έχει πει χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είµαι συνηθισµένη να βγαίνουν τέτοια πράγµατα προς τα έξω. Αισθάνοµαι αµήχανα και άβολα. Μπορεί να φαίνοµαι ένας κοινωνικός και εξωστρεφής άνθρωπος, αλλά δεν µιλώ εύκολα για τα προσωπικά µου». Η Θωµαΐς δηλώνει συνειδητοποιηµένα κατά του γάµου. «∆εν είναι και το καλύτερό µου. Τα παραδείγµατα γύρω µας δεν είναι και πάρα πολύ φωτεινά. Το να ζήσουν δύο άνθρωποι µαζί θέλει µεγάλη ωριµότητα, θέλει πολυτέλεια χρόνου, µην πω και χρήµατος (χωρίς να ακουστεί άσχηµα), το οποίο λύνει προβλήµατα για να µπορεί ο καθένας να µην είναι κτητικός, να µην έχει απαιτήσεις τρελές. Να µη θεωρεί τον άλλον κτήµα του ξαφνικά. Βλέπω ότι τα ζευγάρια που µένουν µαζί αλλοιώνονται. Εκεί είναι που χρειάζεται η ισορροπία. Με τροµάζει µια ρουτίνα που αρχίζει να γίνεται δύσκολη και όχι πολύ ευχάριστη. Εν ολίγοις δεν είµαι υπέρ του γάµου», εξηγεί. Λατρεύει τα παιδιά και σε αυτή τη φάση της ζωής της θα προτιµούσε να υιοθετήσει, αντί να γίνει βιολογική µητέρα. «∆εν αποκλείω τίποτα, αλλά δεν είναι στα σχέδια ούτε στις επιθυµίες µου. ∆εν είµαστε όλοι οι άνθρωποι για όλα. Και αν το συνειδητοποιούµε, είναι πολύ πιο ξεκάθαρο και έντιµο. ∆εν χρειάζεται να συµβεί κάτι επειδή έτσι είναι η ροή της κοινωνίας. ∆εν ισχύει πια αυτό. Πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που έχουν ανάγκη από αγκαλιά, φαγητό, αγάπη. Θα υιοθετούσα παιδί πολύ πιο εύκολα από το να κάνω ένα παιδί. Πάρα πολύ πιο εύκολα… Το να κάνω παιδί δεν είναι ιδιαίτερη επιθυµία µου.

Με τροµάζει