Τι πρέπει να κάνω; – Μου ζήτησε να χάσω κιλά για να είμαστε μαζί…

by Τόνια Τζαφέρη
Τι πρέπει να κάνω; – Μου ζήτησε να χάσω κιλά για να είμαστε μαζί…

“Εσείς η ίδια να εκτιμάτε τον εαυτό σας, με όλα του τα χαρακτηριστικά”

Εξομολόγηση αναγνώστριας: «Εδώ και 2 μήνες μιλάω με ένα παιδί, με το οποίο είμαστε από διαφορετικές πόλεις. Έχουμε συναντηθεί όμως και έχουμε περάσει πολύ όμορφα. Δείχνει να είναι πολύ καλό παιδί και ταιριάζουμε πάρα πολύ. Υπάρχει όμως ένα αλλά… Ενώ ενδιαφέρεται για εμένα και συνεχίζουμε να μιλάμε, μου ζήτησε να χάσω κιλά για δοκιμάσει να μπει σε σχέση μαζί μου και μόνο τότε θα είμαστε μαζί, ενώ λέει πως η προσωπικότητα μου τον έχει κερδίσει στο απόλυτο. Μου ζήτησε επίσης να ξανά βρεθούμε μετά από 2 μήνες για να δει αν όντως τα έχασα. Εγώ ήμουν σε μια φάση για να τα χάσω γιατί όντως είχα παχύνει αρκετά. Όμως όλο αυτό με στρεσάρει και το ξέρει βέβαια.

Τι πρέπει να κάνω; – Μου ζήτησε να χάσω κιλά για να είμαστε μαζί…

Ο χρόνος δηλαδή που μου έχει δώσει, σε 2 μήνες να χάσω το 90% των κιλών μου που έχω πάρει- κάτι που δε γίνεται γιατί είναι αρκετά και χρειάζονται παραπάνω χρόνο. Ο λόγος που συνεχίζω να μιλάω μαζί του είναι γιατί πραγματικά ταιριάζουν οι απόψεις μας και η προσωπικότητά μας, τα θέλω μας και πολλά άλλα. Τον χαλάνε όμως τα κιλά μου! Ποια είναι η άποψή σας; Επίσης κάτι τελευταίο οι δικοί του με βρίζουν και δε με θέλουν γιατί αυτός είναι αξιωματικός στο στρατό και εγώ μια καμαριέρα. Γι αυτούς μια αμόρφωτη, δίχως επίπεδο και πως θα του μειώνω την εικόνα. Δε δείχνει να επηρεάζεται από την άποψη τους αλλά εμένα κάπως με χάλασε.

Η απάντηση της ψυχολόγου προς την αναγνώστρια

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ζητάτε τη γνώμη μου σχετικά με τη στάση ενός νέου ανθρώπου με τον οποίο συνομιλείτε και θεωρείτε ότι ταιριάζετε. Το ζητούμενο ωστόσο δεν είναι να μελετήσουμε τη δική του στάση στην όποια μεταξύ σας σχέση, αλλά τη δική σας.

Μιλάτε με έναν άνθρωπο που σας βάζει όρους οι οποίοι σας πιέζουν, και είστε πολύ ευχαριστημένη με την επικοινωνία σας. Έχετε ελάχιστες ευκαιρίες ουσιαστικής και δια ζώσης επικοινωνίας και με χρονοδιάγραμμα που δεν επιθυμείτε. Λαμβάνετε δύσκολα σχόλια από το οικείο περιβάλλον του και στενοχωριέστε. Συνοψίζοντας εν συντομία λοιπόν τα παραπάνω θεωρώ πως έχετε να ξανακοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και να επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεστε.

Έχετε μια πάρα πολύ σημαντική αποστολή. Να αναδιαμορφώσετε το όνειρο που έχετε για τη δημιουργία μιας όμορφης και υγιούς σχέσης! Πρωτίστως χρειάζεται εσείς η ίδια να εκτιμάτε τον εαυτό σας, με όλα του τα χαρακτηριστικά, και να μην τον πιέζετε ζητώντας του να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις.

Οι αλλαγές που σας είναι σημαντικές, είναι προσωπική και μόνον απόφαση.

Φροντίστε τον εαυτό σας πολύπλευρα γιατί μόνον έτσι θα μπορέσετε να τον χαρείτε! Μην ξεχνάτε ούτε λεπτό πόσο μοναδική και υπέροχη είστε!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Προτεινόμενα