Τηγάνισμα: Τα τρία εύκολα και δοκιμασμένα κόλπα για για να διώξετε την βαριά μυρωδιά από το σπίτι σας

by Εύα Ζαχαριάδη

Τηγάνισμα: Τα κόλπα για να απαλλαγείτε από την βαριά μυρωδιά του τηγανιού

Η αλήθεια είναι πως το τηγάνισμα βγάζει νόστιμα φαγητά και είναι εύκολη λύση. Όμως το τηγάνισμα δεν είναι ευνοϊκό καθώς βγάζει μια βαριά μυρωδιά που καλύπτει όλο το σπίτι, κάνοντας την ζωή μας δύσκολη μέχρι να ξεφορτωθούμε την τηγανίλα από το σπίτι.

Πόσες φορές έχετε ακούσει τις μαμάδες ή τις γιαγιάδες σας να αναφέρουν πως όλο το σπίτι μυρίζει τηγανίλα; Πόσες φορές τις έχετε δει να εξαγριώνονται από τις μυρωδιές του τηγανίσματος; Η απάντηση είναι άπειρες.

Για να αποφύγει κανείς τη μυρωδιά που βγαίνει από το τηγάνι δεν αρκεί το κοινό μέτρο αντιμετώπισης. Δηλαδή, αυτό με τα ανοιχτά παράθυρα και τον απορροφητήρα. Για την αντιμετώπιση της τηγανίλας χρειάζεται κάποιος να προβεί σε άλλου είδους μέτρα.

Τι θα μπορούσε να κάνει λοιπόν κάποιος σε περίπτωση που μύρισε το σπίτι από τις μυρωδιές του τηγανιού;

Τηγάνισμα: Τα τρία εύκολα και δοκιμασμένα κόλπα για για να διώξετε την βαριά μυρωδιά από το σπίτι σας

Πως θα ξεμυρίσει η κουζίνα από το τηγάνισμα, 1ο κόλπο

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε τα λεφτά σας για να πάτε στην αγορά και να πάρετε ό,τι κυκλοφορεί σε αποσμητικό. Αυτό, διότι μπορείτε να το φτιάξετε από μόνοι σας. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα σταχτοδοχείο, μία πατάτα και ένα λεμόνι.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να προχωρήσετε σε κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες. Αρχικά, θα πρέπει να κόψετε τις φλούδες του λεμονιού και τις φλούδες της πατάτας. Στη συνέχεια, οφείλετε να τις τοποθετήσετε μέσα στο σταχτοδοχείο, που βρήκατε στο ντουλάπι του σπιτιού σας ή στο τραπέζι του σαλονιού σας. Τέλος, αφήστε το συγκεκριμένο σταχτοδοχείο στο δωμάτιο της κουζίνας.

Πως θα ξεμυρίσει η κουζίνα από το τηγάνισμα, 2ο κόλπο

Τηγάνισμα: Τα τρία εύκολα και δοκιμασμένα κόλπα για για να διώξετε την βαριά μυρωδιά από το σπίτι σας

Γεμίστε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό, λίγη τριμμένη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο. Αφήστε μείγμα να βράσει για περίπου μισή ώρα. Η μυρωδιά από τα μπαχαρικά θα καταφέρει να νικήσει την τηγανίλα πολύ σύντομα.

Πως θα ξεμυρίσει η κουζίνα από το τηγάνισμα, 3ο κόλπο

Πάρτε τις φλούδες από ένα πορτοκάλι και ρίξτε τις σε ένα αλουμινόχαρτο μαζί με μερικά κανελογαρύφαλλα. Βάλτε τα στο φούρνο για λίγα λεπτά και έπειτα αφήστε τις σε ένα τραπέζι κάπου στο σπίτι. Θα μοσχοβολήσει όλος ο χώρος.

Το σίγουρο είναι πως η κουζίνα σας θα μυρίζει υπέροχα και δεν θα έχετε ξοδέψει χρήματα. Αυτό, διότι τα συγκεκριμένα υλικά υπάρχουν και στο σπίτι σας. Τέλειο;

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν