Την ήθελαν όλοι για την ομορφιά της: Η Ιρανή πριγκίπισσα που διεκδίκησαν 150 άντρες με 13 να αυτοκτονούν επειδή τους απέρριψε

Ιρανή πριγκίπισσα: Η ιστορία της Ανίς Οντ Ντοουλέ που δείχνει πως τα πρότυπα ομορφιάς πάνε και έρχονται

Η πιο διάσημη πριγκίπισσα του 19ου αιώνα είναι η Ιρανή, Ανίς Οντ Ντοουλέ. Ήταν η πιο περιζήτητη νύφη της εποχής. Σήμερα ίσως μας φαίνεται παράξενο αλλά η Ανίς αποτελούσε το πρότυπο ομορφιάς εκείνης της εποχής.

Σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς, ενδεχομένως να μην ήταν και τόσο τυχερή, αλλά τότε η Ανίς έκανε θραύση και πολλοί άντρες τη διεκδικούσαν και σφάζονταν για χατήρι της.

Καταγόταν από βασιλική οικογένεια και ήταν γαλαζοαίματη. Η οικογενειακή της περιουσία ήταν τεράστια, τόσο σε έκταση γης, όσο και σε πλούτη. Αυτά όμως που την έκαναν ιδιαίτερα αγαπητή, ήταν η μεγαλοψυχία και η τεράστια ευφυΐα της.

Ιρανή πριγκίπισσα: Εκτός από φυσική ομορφιά είχε καλιεργήσει και τον πνευματικό της κόσμο

Ήταν από τις ελάχιστες μορφωμένες γυναίκες της περιοχής εκείνη την εποχή. Από πολύ μικρή ηλικία, το βασίλειο της οικογενείας της τη συμβουλευόταν σε θέματα διακυβέρνησης και διαχείρισης των πόρων του βασιλείου.

Ιδιαίτερη ικανότητα είχε στη διπλωματία, καθώς χάρη στο λέγειν και την ικανότητά της να λύνει διαφωνίες με ειρηνικό τρόπο, είχαν αποφευχθεί πολλές πολεμικές συγκρούσεις.

Αυτό που την έκανε αξιολάτρευτη στο λαό, ήταν και ο φιλανθρωπικός της χαρακτήρας. Βοηθούσε τους φτωχούς και χάριζε συχνά μέρος της περιουσίας της σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Είχε κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη όλων, χάρη στο μεγαλείο της προσωπικότητάς της. Πολλοί ήταν οι άνθρωποι που την ερωτεύτηκαν και θέλησαν να την κάνουν γυναίκα τους.

Συγκεκριμένα, ο θρύλος της αναφέρει πως όταν έφτασε σε ηλικία γάμου, τουλάχιστον 150 μνηστήρες από τα γύρω βασίλεια τη διεκδίκησαν. Από αυτούς που απέρριψε, οι 13 δεν το άντεξαν και αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Τελικά, ο εκλεκτός της καρδιάς της ήταν ο βασιλιάς της Περσίας Νασέρ αλ-Ντιν Σαχ Καχάρ, ο οποίος είχε και πολλές άλλες γυναίκες, καθώς η παράδοση και η θρησκεία τους το επέτρεπε. Παρόλα αυτά, η Ανίς ήταν η αγαπημένη του σύζυγος και είχε την πρωτοκαθεδρία σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Οι φωτογραφίες της περιζήτητης αυτής πριγκίπισσας, μας αποδεικνύουν πως η εξωτερική εμφάνιση δε μετράει. Ο εσωτερικός πλούτος και η ομορφιά της καρδιάς είναι αυτά που κάνουν έναν άνθρωπο ωραίο και αξιαγάπητο.

Related posts

Σημαντική εξέλιξη στο Ιράν: Καταργήθηκε η αστυνομία ηθών, δικαίωση για τις διαδηλώσεις των γυναικών

Θλίψη στο Ιράν: Έφυγε από την ζωή ο «πιο βρόμικος άνθρωπος στον κόσμο» – Είχε να πλυθεί 50 χρόνια

Η συμβολική κίνηση της Σύνθια Σάπικα: Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ που έκοψε τα μαλλιά της στον «αέρα» της τηλεόρασης και έγινε viral

Συγκλονίζει η Δέσποινα Μοιραράκη: Η πρώτη εμφάνιση μετά την απώλεια του συζύγου της και η εμπειρία της στο Ιράν

«Δεν θα επιχειρούσα να γυρίσω πίσω στη χώρα»: Ανατριχιάζουν οι δηλώσεις της Ιρανής Αμπάντι Μπίτα του GNTM

Όλοι την ήθελαν: Η Ιρανή πριγκίπισσα του 19ου αιώνα που διεκδικούσαν 150 πρίγκιπες με 13 να αυτοκτονούν επειδή τους απέρριψε

«Έγραψα 20 Μαθηματικά, 20 Φυσική, 19,5 Χημεία»: Ο ιρανός πρόσφυγας που αρίστευσε στις Πανελλήνιες 2022

Καρολίνα του Μονακό: Η πανέμορφη και γοητευτική πριγκίπισσα, οι δύσκολες στιγμές, το χτύπημα της μοίρας και τα σημάδια των 62 ετών

Πριγκίπισσα Άννα: Η «άγνωστη» κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ, το αξέχαστο στυλ, η λατρεία για πάρτι και ροκ μουσική