Το δεύτερο μεγαλύτερο έργο στην Αθήνα: Νέα φώτα θα κατακλύσουν τους δρόμους της Αθήνας – Πού τοποθετήθηκαν τα πρώτα

Αθήνα: Πού τοποθετήθηκαν τα πρώτα φώτα

Ο Δήμαρχος Αθηναίων συνεχίζει με αμείωτη ένταση το πρόγραμμα αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πρωτεύουσας. Μάλιστα αυτό αποτελεί δεύτερο μεγαλύτερο έργο στην Αθήνα μετά το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ποτέ στη χώρα. Πρόκειται για το έργο αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Αθήνας με την αντικατάσταση των συνολικά 45.000 ενεργοβόρων ηλεκτροφωτιστικών του Δήμου Αθηναίων, με νέους τεχνολογίας LED.

Το έργο έχει προϋπολογισμό ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα ΣΔΙΤ που έχει υλοποιηθεί στην χώρα, μέσω του οποίου έχει υπολογιστεί η εξοικονόμηση ενέργειας κατά 65% και εξοικονόμηση πόρων της τάξης των 3,8 εκ ευρώ ετησίως, από τα περίπου 7 εκ. ευρώ που πληρώνει ετησίως ο δήμος Αθηναίων σε τιμολόγια οδοφωτισμού.

Η βελτίωση του φωτισμού αναμένεται να έχει σημαντική συμβολή στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς η πόλη θα είναι φωτισμένη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Το πρόγραμμα ηλεκτροφωτισμού θα εφαρμοστεί και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα της πόλης. Το έργο ξεκίνησε τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου από την Πατησίων όπου και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες.

Τα νέα φωτιστικά είναι πιο ελαφριά, ενώ διαθέτουν κι ένα ειδικό τσιπάκι, μέσω του οποίου λειτουργούν όλοι οι αυτοματισμοί. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι όταν καίγεται μια λάμπα, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται πλέον να καλούν στις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να καταγραφεί το πρόβλημα, διότι τα τεχνικά συνεργεία θα ενημερώνονται αυτομάτως από το ψηφιακό σύστημα.

Τι πετυχαίνει ο δήμος Αθηναίων

Ειδικότερα, ο δήμος Αθηναίων, πετυχαίνει:

  • Ραγδαία μείωση του ετήσιου κόστους συντήρησης, λόγω της προτεινόμενης τεχνολογίας της οποίας η διάρκεια ζωής φτάνει τα 20 έτη.
  • Μείωση βλαβών και χρόνου αποκατάστασης.
  • Μείωση των αερίων θερμοκηπίου CO2 κατά 23.900 τόνους ετησίως.
  • Εξάλειψη του υδραργύρου από την υφιστάμενη βάση των φωτιστικών του δήμου Αθηναίων (αυτή τη στιγμή ο δήμος Αθηναίων κατά ~23% χρησιμοποιεί λαμπτήρες που περιέχουν αέρια υδραργύρου).
  • Μείωση της φωτορύπανσης και εξάλειψη φαινομένων που έχουν αρνητική επίδραση σε πεζούς και οδηγούς

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τα νέα φωτιστικά σώματα, αλλά και στιγμιότυπα από τις εργασίες τοποθέτησής τους, παρουσία του Κώστα Μπακογιάννη.

Related posts

Η ιστορία της Εμμανουέλας: «Παράτησα τη ζωή στην Αθήνα για ένα χωριό 300 κατοίκων και νιώθω ότι ήδη έχω κερδίσει 10χρόνια ζωής»

Πέθανε το βράδυ της γιορτής του: Ανείπωτος θρήνος για τον 22χρονο Αντώνη Γκίκα

Με μπαστούνι και αθλητικά παπούτσια η Άννα Μαρία της Δανίας: «Μποτιλιάρισμα» στο κέντρο για τη σύζυγο του τέως, σταματούσαν τα αμάξια να την δουν

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας για την οικογένειά του και η επιθυμία για το σημερινό μνημόσυνο

Αλέξης Τσίπρας: «Τη δεύτερη φορά θα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα»

Θρήνος στη Ρόδο: Ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Χατζηβάσιλας σκοτώθηκε σε τροχαίο, στα μαύρα η οικογένειά του

Εικόνες νοσταλγίας: Τα Χριστούγεννα της μακρινής δεκαετίας του 80 μέσα από φωτογραφίες, σκίτσα και διαφημίσεις της εποχής

Τα στέκια τους για φαγητό και ποτό: Αυτά είναι τα μαγαζιά της Αθήνας με διάσημους Έλληνες ιδιοκτήτες

Αφροπόλεμος στο Σύνταγμα: Νεαροί έριξαν σαπούνι στο σιντριβάνι και γέμισε αφρούς η πλατεία