«Το έκρυβα από τα παιδιά μου»: Το μαρτύριο του Αλέξη Κούγια με τον καρκίνο, η απώλεια της 1ης συζύγου και η νέα σχέση

by Εύα Ζαχαριάδη

Αλέξης Κούγιας: Η αφοπλιστική συνέντευξη για την υγεία του και για την προσωπική του ζωή

Ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου και μίλησε τόσο για την προσωπική του ζωή όσο και για την επαγγελματική του πορεία.

Μιλώντας για το ατύχημα αλλά και την μάχη με τον καρκίνο, ο γνωστός ποινικολόγος περιέγραψε με λεπτομέρειες τις δύσκολες ώρες που πέρασε έχοντας στο πλευρό του την σύντροφό του.

«Εγώ δεν είχα βιώσει το πώς είναι να ζεις με τον καρκίνο. Στο σπίτι μου δεν είχαμε προβλήματα τέτοια, δεν υπήρχε κληρονομικότητα. Έπαθα ένα ατύχημα και εκείνη τη μέρα έτυχε να είναι του Αγίου Νεκταρίου. Λόγω ημέρας είπα θα νηστέψω μετά από δεκαετίες για 40 μέρες και στο τέλος είπα να κάνω εξετάσεις να δω τι ευεργετικές συνέπειες έχει η νηστεία», ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε για την μάχη με τον καρκίνο: «Ξαφνικά έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία και μαθαίνω ότι έχω υψηλούς καρκινικούς δείκτες. Έχω μία σύντροφο με την οποία είμαστε μαζί τρία χρόνια και το είδε πολύ διαφορετικά, άρχισε να ψάχνει σε όλο τον κόσμο, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να αντιμετωπίσεις αυτόν τον αργό θάνατο με διαφορετικό τρόπο από την μάχη».

Για την ημέρα της εγχείρησης: «Φτάνουμε στην ημέρα της εγχειρήσεως. Η προσδοκία ήταν πως θα ήταν μία εγχείρηση 5 ωρών. Πήγα στις 5 το πρωί μαζί με την σύντροφό μου, το έκρυψα από τα παιδιά μου, απ΄ όλους. Θα προτιμούσα να μάθουν ένα κακό στο τέλος παρά να ζήσουν επί μήνες με ένα κακό. Η σύντροφός μου έμεινε εκεί δίπλα μου, 10 μέρες σε μια πολυθρόνα», περιέγραψε ο Αλέξης Κούγιας.

«Το έκρυβα από τα παιδιά μου»: Το μαρτύριο του Αλέξη Κούγια με τον καρκίνο, η απώλεια της 1ης συζύγου και η νέα σχέση

Αλέξης Κούγιας: Η προσωπική ζωή

Ο πρώτος γάμος

Μιλώντας για τον πρώτο του γάμο είπε: «Την είχε βαφτίσει χριστιανή η Μαρινέλλα, η οποία και μας πάντρεψε. Ήταν παρόντες και οι γονείς μου. Ήμασταν εγώ 32 κι εκείνη 26. Έπειτα από λίγο έγινε ένα ατύχημα κι έχασε τη ζωή της. Λίγους μήνες μετά τον γάμο. Ύστερα από εκείνο το σκηνικό έμεινα 10 χρόνια σε ξενοδοχείο. Δεν πήγα ποτέ στο σπίτι μου στην Πολιτεία να πάρω τα πράγματά μου, τα οποία υπάρχουν ακόμη και σήμερα εκεί. Και μάλιστα αυτοί που αγόρασαν αργότερα το σπίτι, με είχαν ενημερώσει να πάω να πάρω τα κοστούμια μου και τις φωτογραφίες. Την επόμενη μέρα πήγα και πήρα ένα κοστούμι και εσώρουχα και κοιμόμουν σε ένα ντιβάνι στο ξενοδοχείο. Ήταν σοκ για μένα η απώλεια της συζύγου μου που κράτησε 20 χρόνια».

Ο γάμος και το διαζύγιο με την Εύη Βατίδου

«Ξαναπαντρεύτηκα όταν ήμουν 51 ετών. Είχα πει πως στην εκκλησία θα πάω μόνο ερωτευμένος. Πιστεύω στον έρωτα και γι’ αυτό τον λόγο ήθελα να πάω στην εκκλησία ερωτευμένος. Γι’ αυτό και είμαι ευγνώμων στην πρώην σύζυγό μου, που μου προκάλεσε αυτό το συναίσθημα και τα παιδιά μου, είναι παιδιά έρωτος, δεν είναι παιδιά μιας… απλής σχέσης. Μείναμε επτά χρόνια μαζί, αλλά ποτέ δεν υπήρξαν θέματα ηθικής, ποτέ δεν υπήρξαν θέματα συμφερόντων. Τουλάχιστον μέσα στον γάμο. Αργότερα υπήρξαν κάποιες εξαιρέσεις που δεν θα έπρεπε να υπάρξουν. Μια αντιδικία 12 ετών, πολύ έντονη με θέμα την μισή περιουσία μου και των παιδιών μας την περιουσία. Ευτυχώς τα παιδιά ήταν μικρά. Ήταν 5 και 2 ετών και δεν επηρεάστηκαν, αλλά και αργότερα δεν άκουσαν για την μητέρα τους μια άσχημη κουβέντα από εμένα και σαν σύζυγος ήταν εξαιρετική. Αυτά που ακολούθησαν μετά ήταν κάτι που δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί. Στην ουσία ο γάμος αυτός δεν προχώρησε για κάτι που δεν θα έπρεπε να γίνει ποτέ», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

«Το έκρυβα από τα παιδιά μου»: Το μαρτύριο του Αλέξη Κούγια με τον καρκίνο, η απώλεια της 1ης συζύγου και η νέα σχέση

Η νέα σύντροφος

Μιλώντας για την προσωπική του ζωή και την σύντροφό του αποκάλυψε: «Τώρα έχω μια νέα σύντροφο, που είναι εξαιρετική και μακάρι να υπήρχε αυτή η σχέση αρκετά χρόνια πριν. Είχα την άποψη και την έχω ακόμα, ότι όταν έχεις παιδιά δεν χρειάζεται να ξαναπαντρευτείς και επειδή δεν είχα ποτέ την ανασφάλεια του να μείνω μόνος μου και μετά τον χωρισμό έμεινα πολλά χρόνια μόνος μου. Είναι πολύ άσχημο να μην ξυπνάς και να μην κοιμάσαι με τα παιδιά σου», αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας.

Οι κόντρες

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στις κόντρες που έχει κατά καιρούς. «Δεν είμαι εκρηκτικός χαρακτήρας», είπε αρχικά για να συνεχίσει: «Αυτή η εικόνα έχει δημιουργηθεί από την συμμετοχή μου στη ζωή σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις. Η κυρίαρχη είναι στα δικαστήρια. Λόγω και του γεγονότος ότι έμεινα και πάρα πολλά χρόνια μόνος μου και χωρίς οικογένεια. Οι καταβολές μου, από την γειτονιά που γεννήθηκα, την Πετρούπολη ήταν λαϊκές και το ποδόσφαιρo ταυτισμένο με αυτές τις λαϊκές γειτονιές της δυτικής όχθης της Αθήνας, η εικόνα μου πολλές φορές χαρακτηρίζεται και από συμπεριφορές που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Υπήρχε ένα κοντράστ. Από την μια μεριά υπήρχε η εικόνα ενός δικηγόρου που αν είχες κάνει μια έρευνα σε δικαστές και εισαγγελείς, θα σου έλεγαν πως “δεν έχουμε δει πιο ήρεμο δικηγόρο στα δικαστήρια. Δεν έχουμε δει πιο έντιμο δικηγόρο που να μην σέβεται τα δικαστήρια. Επειδή δυστυχώς η δημοσιότητα θέλει εκρηκτικές εικόνες. Κι αυτό έκανε τον Κούγια να φαίνεται “Αγρίμι”. Ενώ δεν είναι έτσι. Αν έκανες ένα ρεπορτάζ εκεί στην περιοχή τη δική μου που είναι οι παλιοί μου φίλοι, θα σου έλεγαν πως ο Κούγιας είναι ο μεγαλύτερος πλακατζής».

Τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση Λιγνάδη

Η αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην υπόθεση του Δημήτρη Λινγάδη ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος παρά την δικαστική απόφαση σε βάρος του.

«Έχω μια δυνατότητα, που είναι αδυναμία για τους άλλους, να έχω τη δικογραφία και να μπορώ να τη διαβάσω σαν Κούγιας γιατί έχει σημασία ποιος διαβάζει τη δικογραφία. Εκεί λοιπόν όταν δω ότι ο άλλος, χωρίς να γνωρίζει τη δικογραφία και χωρίς να μπορεί να τη διαβάσει όπως την διαβάζω εγώ, χαρακτηριστική περίπτωση η υπόθεση Πισπιρίγκου που όλοι την έχουν προκαταδικάσει όπως και χαρακτηριστική περίπτωση η υπόθεση Λιγνάδη που καταδικάστηκε με μειοψηφία των τακτικών δικαστών».

«Είμαστε η μόνη χώρα παγκοσμίως που έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό προσωρινές κρατήσεις. Ένας ανακριτής, μία ανακριτής και ένας εισαγγελέας, μία εισαγγελέας μόνο με τη δική τους άποψη βάζουν στη φυλακή κάποιον γιατί κατηγορείται για ένα σοβαρό αδίκημα. Στις αγγλοσαξονικές χώρες, στην Ιταλία και στη Γαλλία πλέον η προσωρινή κράτηση είναι κάτι εξαιρετικό γιατί εκεί ακόμα και σε ανθρωποκτονίες – που είναι το υπέρτατο προστατευόμενο αγαθό η ανθρώπινη ζωή – οι εισαγγελείς λένε ότι δεν μπορούν να αποφασίσουν για κάποιον προληπτικά».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo