Το εξώδικο του Πλεύρη προς την Αναστασία Γιάμαλη και η αποστομωτική απάντησή της

Αναστασία Γιάμαλη: Ο Πλεύρης της έστειλε εξώδικο

Αναστασία Γιάμαλη: Αίσθηση έχει προκαλέσει η κόντρα μεταξύ του Κωνσταντίνου Πλεύρη και της δημοσιογράφου.

Πιο αναλυτικά, σεξιστικό εξώδικο απέστειλε ο Πλεύρης στη δημοσιογράφο του KONTRA Channel. Σχετικά με αναφορές στο δελτίο του σταθμού για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την καλεί να τον καλέσει στην εκπομπή για να παρουσιάσει τις δικές του θέσεις.

Συγκεκριμένα, στο εξώδικο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ο ίδιος βλέπει την εκπομπή της δημοσιογράφου όχι επειδή έχει “αξία”. Αλλά επειδή η ίδια έχει “ωραίαν εμφάνισιν”.

Και υπογραμμίζει ότι “ακολουθείτε την τακτικήν της μονομερούς εκφοράς απόψεων, διότι δεν καλείτε όσους έχουν αντίθετον γνώμην. Οι συνομιληταί σας όλοι των έχουν τα ίδια φρονήματα, επομένως δεν γίνεται διάλογος. Αφού απουσιάζει ο αντίλογος. Συνεπώς μεροληπτείτε πράγμα που δεν είναι ορθόν, αλλά είναι δημοκρατικόν”. Ενώ προσθέτει “η ωραιότης σας επικαλύπτει τα προαναφερθέντα ελαττώματά σας και σας προσήκει το αρχαιοελληνικόν “έξωθεν Ελένη, έσωθεν Εκάβη”.

Τι αναφέρει ακριβώς το σεξιστικό εξώδικο;

Το σεξιστικό εξώδικο έδωσε στη δημοσιότητα η δημοσιογράφος μέσω social media.

Από την πλευρά της, η Γιάμαλη επεσήμανε “όταν ο σεξισμός «παρακολουθώ τας εκπομπάς σας όχι διότι έχουν αξίαν. Αλλά διότι έχετε ωραίαν εμφάνισιν»/ «έξωθεν Ελένη, έσωθεν Εκάβη». Και το mansplaining «καποιος θα σας εξηγήσει τι σημαίνει» «αγνοείτε ουσιαστικώς τας εννοίας…» συναντούν την ακροδεξιά ρητορική περί «ρατσισμού, ιθαγενείας, κιναιδισμού, παναριστερισμού».

Αλλά και την ανάγκη για αυτοπροβολή με επιχείρημα απολύτως τεκμηριωμένες δηλώσεις τρίτων που μετέφερα στο πλαίσιο του σχολίου μου στο δελτίο του Kontra για τον κορυφαίο Αφροέλληνα, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τότε έχουμε ένα εξώδικο του κ. Κωνσταντίνου Πλεύρη. Απάντησα αρμοδίως με εξώδικο. Δεν θα λογοκριθούμε από κανέναν πολλώ δε μάλλον από εκείνους που έχουν κριθεί και έχουν τοποθετηθεί στο περιθώριο της κοινωνίας.

Συνέχεια δηλώσεων της Αναστασίας Γιάμαλη

Μάλιστα, η δημοσιογράφος απάντησε με εξώδικο, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι “με μεγάλη μου έκπληξη έλαβα την από 22.07.2021 Εξώδικη Κλήση σας. Η οποία είχε ως βασικό αίτημα της να εξαναγκαστώ να σας προσκαλέσω στην εκπομπή την οποία παρουσιάζω στον τηλεοπτικό σταθμο KONTRA. Προκειμένου να αποκαταστήσετε δήθεν την αλήθεια.

Ως καλώς γνωρίζετε όλες οι αναφορές στις οποίες προέβην την 21.07.2021 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης του κ. Αντετοκουνμπο από πολιτικά πρόσωπα ήταν απολύτως ακριβείς.

Δηλώνετε δε οτι την εκπομπή μου την παρακολουθείτε όχι διότι έχω αξία, αλλά διότι έχω ωραία εμφάνιση. Εξάλλου κατά την άποψη σας αγνοώ παντελώς έννοιες όπως ρατσιμός, ιθαγένεια, υπηκοότητα, κιναιδισμός, παναριστερισμός, και θα επιθυμούσατε να μου αναπτύξετε διεξοδικά τις δικές σας ορθέ θέσεις, εφόσον “μου επιτρέψουν” {ποιοι άραγε;} να σας προσκαλέσω στην εκπομπή που παρουσιάζω. Ωστόσο οι δικές σας θέσεις είναι γνωστές και έχουν κριθεί”.

“Σας δηλώνω ότι δεν απειλούμαι, εκβιάζομαι από εξώδικες κλήσεις, προκειμένου να προσκαλώ “προσωπικότητες” στην εκπομπή που παρουσιάζω.

Σας καλώ όπως απόσχετε στο μέλλον από την παρακολούθηση της εν λόγω εκπομπής, ούτως ώστε εφεξής να προστατέψετε την υψηλή αισθητική σας στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι”.

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη