Το έξυπνο κόλπο για να απαλλαγείτε από την επικίνδυνη μούχλα στο πλυντήριο σας

by Εύα Ζαχαριάδη
Το έξυπνο κόλπο για να απαλλαγείτε από την επικίνδυνη μούχλα στο πλυντήριο σας

Ο τρόπος για να αφαιρέσετε την μούχλα από το πλυντήριο σας

Άμα προσέξετε πως τα ρούχα σας έχουν μια περίεργη μυρωδιά μετά από το πλυντήριο, τότε είναι πιθανό πως το πλυντήριο σας έχει πιάσει μούχλα. Όμως παρακάτω σας δίνουμε την λύση για να απαλλαγείτε από την επικίνδυνη μυρωδιά.

Αν έχετε αρχίσει να παρατηρείτε μαύρους λεκέδες στους ελαστικούς δακτυλίους του πλυντηρίου ή στον θάλαμο σκόνης, αυτό που βλέπετε είναι στην ουσία μια πολύ επιβλαβής μούχλα που προκαλεί αρκετές ασθένειες στους ανθρώπους.

Το έξυπνο κόλπο για να απαλλαγείτε από την επικίνδυνη μούχλα στο πλυντήριο σας

Ο τρόπος για να καθαρίσετε την επικίνδυνη μούχλα από το πλυντήριο

  • Μαγειρική σόδα και ξίδι
  • Ένα σφουγγάρι
  • Λαστιχένια γάντια
  • 25 γραμμάρια αλάτι λεμονιού ή οξαλικό υδροξείδιο του καλίου

Αρχικά, καθαρίστε το εσωτερικό του πλυντηρίου σας με το σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τυχόν ακαθαρσίες.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε το χλωριωμένο σας απορρυπαντικό πάνω από το λαστιχένιο δαχτυλίδι σας, φροντίζοντας να το διανείμετε ομοιόμορφα. Κλείστε την πόρτα του πλυντηρίου σας μετά από αυτό και περιμένετε για μερικές ώρες.

Στη συνέχεια, ρυθμίστε το πλυντήριο σας σε ένα κύκλο για «ξέβγαλμα» και ρίξτε λίγο αλάτι λεμονιού ή οξαλικό υδροξείδιο του καλίου στο χώρο του απορρυπαντικού και ρυθμίστε το πλυντήριο σας στην υψηλότερη βαθμίδα. Μετά από αυτό, το πλυντήριο σας θα φαίνεται καινούργιο!

Κάντε αυτό κάθε λίγες εβδομάδες, για να εξασφαλίσετε ότι το πλυντήριό σας θα παραμένει φρέσκο. Επίσης να κλείνετε την πόρτα του πλυντηρίου σας μετά από κάθε κύκλο.

Προτεινόμενα