Το κοινό τους χαρακτηριστικό: Αυτοί είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι που στέλνει στο νοσοκομείο η μετάλλαξη Όμικρον

Το κοινό τους χαρακτηριστικό: Η κλινική εικόνα των πλήρως εμβολιασμένων που νοσηλεύονται

Η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς. Η πραγματικότητα είναι πως κολλάνε και οι εμβολιασμένοι ή όσοι φοράνε μάσκες υψηλής προστασίας ΚΝ95.

Σε μερικούς ανθρώπους τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού λειτουργούν αρκετά σθεναρά, ακόμα και κατά της Ομικρον ενώ σε άλλους η επίδραση είναι ασθενής. Το φαινόμενο πρέπει να εξεταστεί υπό το πρίσμα της εντυπωσιακής ποικιλομορφίας του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος.

Μελέτη που θα δημοσιευτεί και έγινε υπό την εποπτεία του Harvard και του ΜΙΤ έδειξε ότι περίπου το 20% των ανθρώπων λαμβάνουν πολύ πιο ανίσχυρη προστασία από τα εμβόλιά τους κατά της Όμικρον. Εξακολουθούν να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τα εντελώς ανεμβολίαστα άτομα, ωστόσο αυτή η διαφοροποίηση θα μπορούσε να ευθύνεται για το γεγονός ότι ορισμένα από τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα έχουν καταλήξει στο νοσοκομείο.

Τι έδειξε η έρευνα του Χάρβαρντ για το κοινό χαρακτηριστικό των εμβολιασμένων

Οι ερευνητές εξέτασαν δείγματα αίματος από 76 εθελοντές, προκειμένου να μελετήσουν το τμήμα του ανοσοποιητικού συστήματος το οποίο είναι γνωστό ως Τ-λεμφοκύτταρα. Ενώ τα αντισώματα εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου, τα Τ-λεμφοκύτταρα διαρκούν περισσότερο και παρέχουν μια δεύτερη γραμμή άμυνας, εντοπίζοντας και σκοτώνοντας τα μολυσμένα κύτταρα.

Στους εμβολιασμένους ανθρώπους, τα Τ-λεμφοκύτταρα είναι προετοιμασμένα για την καταπολέμηση του SARS-CoV-2 και συνήθως μπορούν να καθαρίσουν τη μόλυνση μέσα σε λίγες ημέρες. Πολλοί ειδικοί τα θεωρούν το πιο κρίσιμο μέρος της άμυνάς μας ενάντια στην Όμικρον.

Οι ερευνητές πήραν Τ-λεμφοκύτταρα εθελοντών και τα έθεσαν απέναντι σε διαφορετικές παραλλαγές του SARS-CoV-2 σε πειράματα δοκιμαστικού σωλήνα. Διαπίστωσαν ότι σε 4 στα 5 άτομα, ο εμβολιασμός είχε ως αποτέλεσμα τα Τ-λεμφοκύτταρα να λειτουργήσουν αποτελεσματικά για την εξάλειψη των λοιμώξεων από Όμικρον εξίσου εύκολα με το πώς σταματούσαν και τις προηγούμενες παραλλαγές του ιού. Σε 1 στους 5 ανθρώπους, ωστόσο, τα Τ-λεμφοκύτταρα η δημιουργία των οποίων προκλήθηκε από το εμβόλιο ήταν πολύ λιγότερο αποτελεσματικά στην «εκκαθάριση» της Όμικρον, παρόλο που λειτουργούσαν καλά έναντι των αρχικών παραλλαγών του κορωνοϊού.

Η ποικιλομορφία στα γονίδια HLA τα οποία ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό μας είναι εγγενές χαρακτηριστικό και όχι σφάλμα του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Αυξάνει τις πιθανότητες να επιβιώσει ένα είδος όπως ο άνθρωπος από μια νέα μολυσματική ασθένεια και είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο μοιραζόμαστε με άλλα σπονδυλωτά, από τα χρυσόψαρα έως τις καρδερίνες.

Related posts

3 ζώδια που έχουν την έκτη αίσθηση – Η διαίσθησή τους είναι τpoμακτική, καταλαβαίνουν τα πάντα

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα

Δάκρυα και στεναχώρια: Κορόμυλο το δάκρυ για αυτά τα 3 ζώδια που μπορεί να χωρίσουν το 2024