Το κόλπο για να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά στο πλυντήριο πιάτων

Αν μυρίζει άσχημα το πλυντήριο πιάτων σας τότε αυτό το κόλπο θα σας λύσει τα χέρια

Μια σημαντική συσκευή στη κουζίνα που την χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι είναι το πλυντήριο πιάτων. Μετά από ένα γεύμα με μεγάλη παρέα ή με την οικογένεια, το πλυντήριο πιάτων θα δώσει λύση. Όμως κάποιες φορές μπορεί να βγάλει μια άσχημη μυρωδιά αφού το χρησιμοποιήσαμε.

Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός πως σε πολλά πλυντήρια πιάτων, μένει ελάχιστο νερό στην βάση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να λιμνάζουν νερά και να αναπτύσσεται μούχλα, προκαλώντας μια άσχημη μυρωδιά. Ωστόσο, υπάρχει μία εύκολη λύση για να την διώξετε.

Η λύση έρχεται από το ψυγείο και ένα προϊόν που υπάρχει σίγουρα σε κάθε νοικοκυριό. Πρόκειται για το λεμόνι. Κόψτε μία λωρίδα και βάλτε την μέσα στο πλυντήριο και η μυρωδιά θα φύγει.

Ακολουθούν μερικά έξτρα κόλπα για ένα καλό πλυντήριο

Το πλυντήριο των ρούχων είναι μια συσκευή που έχει λύσει τα χέρια κάθε νοικοκυράς, έχει κι αυτό όμως τα μικρά μυστικά του για να έχετε πιο απαλά και μυρωδάτα ρούχα.

1. Πως να γεμίσεις το πλυντήριο ρούχων;

Για καλύτερα αποτελέσματα στη πλύση, γέμισε το πλυντήριο μέχρι το 80% της χωρητικότητάς του. Η πλήρης πλήρωση του πλυντηρίου δεν θα πλύνει τα ρούχα σωστά. Ενώ αν βάλεις πολύ λίγα, μπορεί να προκαλέσεις βλάβη στα ρούχα.

2. Η θερμοκρασία του νερού

Για καλύτερα αποτελέσματα, πλύνε τα ρούχα στους 35-60 ° C, αυτό θα απολυμάνει τα λινά και θα αφαιρέσει τη βρωμιά. Το πλύσιμο σε κρύο νερό δεν καταστρέφει τα βακτήρια και τα ακάρεα σκόνης στα σεντόνια και τις πετσέτες, ενώ το πολύ ζεστό νερό μπορεί να βλάψει τα υφάσματα.

3. Βοηθήματα πλύσης

Τα μαλακτικά τείνουν να συσσωρεύονται στο ύφασμα και μπορεί να κάνουν τις πετσέτες άκαμπτες. Χρησιμοποιήσε λευκό ξύδι καλύτερα. Απλά πρόσθεσε μισό φλυτζάνι λευκό ξύδι στη θέση του μαλακτικού για να κάνει τα λινά μαλακά και να αφαιρέσει τα ίχνη σκόνης.

Related posts

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση στη Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό