Το κόλπο της γιαγιάς με την στάχτη που κάνει θαύματα – Ακαριαίος θάνατος για κατσαρίδες και μυρμήγκια

by Τόνια Τζαφέρη

Συμβουλή: Πως να απαλλαγείτε οριστικά από κατσαρίδες

Οι παλιές γυναίκες και γιαγιάδες γνωρίζουν καλά από καθαριότητα και μυστικά τα οποία λύνουν τα χέρια ακόμη και για τις πιο δύσκολες υποθέσεις… Οι κατσαρίδες είναι αδιαμφισβήτητα ανεπιθύμητες σε κάθε σπίτι και η κάθε νοικοκυρά προσπαθεί αν τις εξολοθρεύσει μια και καλή.

Με τη στάχτη μπορούμε να φτιάξουμε αλισίβα, πώς; Βράζουμε 2 με 3 κουταλάκια στάχτη σε 1 μπρίκι με νερό και μετά την σουρώνουμε με ένα φίλτρο του καφέ.

Η αλισίβα αποτελεί το καλύτερο απορρυπαντικό γενικής χρήσης, καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει από ρούχα και πατώματα, μέχρι τζάμια, ασημικά, πιάτα, σκουριές που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα.

“Αν θέλετε να απομακρύνετε ποντίκια, έντομα και κατσαρίδες…”, ακολουθήστε την συμβουλή της γιαγιάς

Η στάχτη επουλώνει τις πληγές. Διαλύστε λίγο χειροποίητο σαπούνι μέσα στην αλισίβα και πλύνετε την πληγή χωρίς να ξεπλύνετε. Επίσης απομακρύνει και τα μικρόβια που προκαλούν μολύνσεις. Αν θέλετε να απομακρύνετε ποντίκια, έντομα και κατσαρίδες, σκορπίστε στάχτη στις γωνίες και στα σκοτεινά σημεία της αποθήκης σας ή του σπιτιού σας. Όσο υπάρχει στάχτη δεν θα πλησιάσουν απρόσκλητοι επισκέπτες.

Το κόλπο της γιαγιάς με την στάχτη που κάνει θαύματα – Ακαριαίος θάνατος για κατσαρίδες και μυρμήγκια

Η στάχτη απωθεί τις ψείρες από το τριχωτό της κεφαλής, τους ψύλλους και τα τσιμπούρια από τα κατοικίδια ζώα. Αν φτιάξετε ένα μίγμα στάχτης μαζί με ξύδι ώστε να γίνει μια πηχτή λάσπη και την αλείψετε στο τριχωτό. Αν ρίξετε στάχτη στα ρούχα σας και μετά τα αποθηκεύσετε, δεν θα τα πλησιάσει ποτέ ο σκόρος. Όταν θα θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε πάλι απλά τινάξτε τα. Μπορούν έτσι να μείνουν αρκετά χρόνια χωρίς να πάθουν τίποτα απολύτως.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν