Το μυστικό για να το διαλέξετε: Γιατί πρέπει να σηκώνετε πάντα ένα καρπούζι πριν το αγοράσετε

Καρπούζι: Το έξυπνο κόλπο και ο λόγος πίσω από την κίνηση που πρέπει να το σηκώνετε

Δεν υπάρχει άλλο φρούτο που να πρωταγωνιστεί τόσο πολύ το καλοκαίρι όσο το αγαπημένο καρπούζί. Είναι το φρούτο που θα μας δροσίσει και συνάμα θα μας γλυκάνει για αυτό είναι σημαντικό να ξέρετε να διαλέγετε το σωστό καρπούζι.

Είτε το απολαμβάνετε κομμένο σε φέτες όπως είναι, είτε ως μέρος σαλάτας, σούπας ή επιδόρπιου, είτε σε μια δροσιστική λεμονάδα, κοκτέιλ ή ένα αλκοολούχο, το καρπούζι, αδιαμφισβήτητα, είναι το φρούτο- πρωταγωνιστής του καλοκαιριού.

Επιπλέον, είναι χαμηλά σε θερμίδες, δεν περιέχουν καθόλου λίπος και είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών όπως το β-καροτένιο, το λυκοπένιο και η βιταμίνη C, σύμφωνα με το Food Network.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα φρούτα, τα καρπούζια δεν συνεχίζουν να ωριμάζουν περαιτέρω αφού κοπούν, εξηγεί το Masterclass, οπότε η επιλογή του σωστού, απόλυτα ώριμου καρπουζιού είναι ιδιαίτερα σημαντική. Πώς μπορείτε, λοιπόν, να διαλέξετε το σωστό καρπούζι, ένα καρπούζι που είναι απόλυτα ώριμο, γλυκό, ζουμερό και νόστιμο;

Το σήκωμα ενός καρπουζιού μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πόσο ζουμερό είναι

Καθώς επιλέγετε μεταξύ διαφορετικών καρπουζιών θα πρέπει πάντα να τα σηκώνετε. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να σηκώσετε μερικά καρπούζια για να αισθανθείτε το βάρος τους και στη συνέχεια να επιλέξετε αυτό που αισθάνεστε πιο βαρύ σε σχέση με το μέγεθός του, συνιστούν οι ειδικοί του Εθνικού Συμβουλίου Προώθησης Καρπουζιών.

Τα καρπούζια αποτελούνται κυρίως από νερό -92% για την ακρίβεια, σύμφωνα με το Food Network . Όπως εξηγεί το Healthline, όσο πιο βαρύ αισθάνεται ένα καρπούζι, τόσο περισσότερο νερό περιέχει και τόσο πιο γλυκό και ώριμο είναι.

Καρπούζι: Πώς να καταλάβετε ότι είναι ώριμο

Εκτός από το να σηκώσετε το καρπούζι μπορείτε, επίσης, να το εξετάσετε διεξοδικά και να αναζητήσετε οπτικές ενδείξεις, όπως να εξετάσετε το σχήμα του καρπουζιού και να διαλέξετε το πιο συμμετρικό καρπούζι με παχουλό και γεμάτο σχήμα και λεία φλούδα. Θα μπορούσατε, επίσης, να δοκιμάσετε την αγαπημένη σε όλους τεχνική χτυπήματος καρπουζιών.

Φαίνεται ότι υπάρχει κάποια επιστήμη πίσω από τη μέθοδο του χτυπήματος, οπότε χτυπήστε με το δάχτυλό σας και ακούστε τον ήχο που ακούγεται -αν είναι ψηλός δεν είναι αρκετά ώριμο, αν είναι χαμηλός θόρυβος είναι πολύ ώριμο και αν είναι κούφιος ήχος, πρέπει να είναι ακριβώς το σωστό.

Related posts

Αποκάλυψη φωτιά για Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει τελικά η πριγκίπισσα

Τεράστια «Βóμβα» στην Ελληνική Showbiz με τον «Σασμό» – Διάσημοι ηθοποιοί της σειράς ζευγάρι και στη ζωή

Ασταμάτητος ο Παλαιοχριστιανός: Έκανε κίνηση-ματ και ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω-κάτω στην Ελλάδα