Το μυστικό που ήρθε στην δημοσιότητα 60 χρόνια μετά: H αιτία που ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος χώρισε την Αλίκη και την έδιωξε από το παλάτι

Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Όσα δεν γνωρίζαμε για την σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Κάποτε η γνωστή ηθοποιός είχε μια έντονη σχέση με τον βασιλιά, ωστόσο τα πράγματα δεν έληξαν και πολύ καλά, χωρίς κανείς τότε να γνώριζε τι είχε συμβεί.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε μία έντονη προσωπική ζωή, με πολλούς άνδρες, είτε να έχουν περάσει από τη ζωή της, είτε να τη φλερτάρουν, όπως ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Το 1960, σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούσαν, ο διάδοχος Κωνσταντίνος και η Αλίκη είχαν γνωριστεί μέσω του Σοφοκλή Βενιζέλου και ο νεαρός -τότε- πρίγκιπας- είχε «κεραυνοβοληθεί» μαζί της.

Μπορεί να έγινε έτσι ή ίσως ο Νάσος Μπότσης να ήταν αυτός που την έβαλε στη βασιλική οικογένεια, αφού η αδελφή του, Τούλα Λεβίδη, ήταν στην αυλή της Φρειδερίκης και επιστήθια φίλη της πριγκίπισσας Σοφίας.

Πως γνωρίστηκαν βασιλιάς Κωνσταντίνος και Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Σοφία, μαζί με την Ειρήνη, και τον -τότε διάδοχο- Κωνσταντίνο, πήγαν να δουν την Αλίκη να παίζει στην παράσταση «Τόπο στα νιάτα» και μετά, έσπευσαν στις κουΐντες για να τη συγχαρούν.

Και κάπως έτσι, τον χειμώνα του 1959, στα παρασκήνια του θεάτρου Μουσούρη, ξεκίνησε το πιο αμφιλεγόμενο ελληνικό ρομάντζο των τελευταίων πενήντα χρόνων ή έστω, ένα παθιασμένο φλερτ.

«Με τον Κωνσταντίνο είχαν μια φιλία κι απ’ ό,τι φαίνεται, αυτός ήταν πράγματι ερωτευμένος μαζί της», έχει υπογραμμίσει ο αδελφός της Αλίκης, Αντώνης Βουγιουκλάκης και πρόσθεσε «πήγαινε σχεδόν καθημερινά έξω από τον Φίνο, στην οδό Χίου ή όπου αλλού είχαν γύρισμα κι έβαζε τις κασέτες με τα τραγούδια της, σ’ ένα ανοιχτό αυτοκίνητο που είχε. Την κόρταρε πολύ. Την πολιορκούσε συνέχεια…».

Περιστατικά σαν κι αυτά, στάθηκαν αφορμή να ξεκινήσει μια ανεξέλεγκτη παραφιλολογία, στα ελληνικά και τα ξένα έντυπα (όπως το Paris Match και το Οggi), για το ειδύλλιο του «πρίγκιπα και της Eλληνίδας Grace Kelly».

Τον Ιούλιο του 1960, οι εφημερίδες έγραφαν ότι η Αλίκη θα πήγαινε στην Ιταλία, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Ρώμης και εκ των υστέρων, μάλιστα, ρεπορτάζ, του περιοδικού «Oggi», επέμενε πως «η Αλίκη μαζί με τον Κωνσταντίνο έζησε παθιασμένες στιγμές στην Ιταλία».

Γεγονός είναι -όπως γράφει και ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στο βιβλίο του «Έχω ένα μυστικό»- πως, μετά το μετάλλιο του Κωνσταντίνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Αλίκη τού έστειλε ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα.

Πολλοί μίλησαν και για ραβασάκια του βασιλιά Κωνσταντίνου στην Αλίκη

Πολλοί μίλησαν και για ραβασάκια του Κωνσταντίνου στην Αλίκη, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Φρειδερίκης, με τις φήμες να οργιάζουν για μυστικές συναντήσεις του ζευγαριού, με κάποιους, μάλιστα, να λένε πως το τραγούδι «Εκεί, ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό», του Μάνου Χατζιδάκι, αναφερόταν στα ερωτικά ραντεβού της Αλίκης και του Κωνσταντίνου σε κάποιο εξοχικό «περίπτερο», στο βουνό και βέβαια υπήρχε και ο περίφημος αστικός μύθος, για τα τούνελ που συνέδεαν τα Ανάκτορα με τη Στησιχόρου.

Τη μια και μοναδική φορά που μίλησε για τη σχέση του με την Αλίκη, στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, «Τετ α Τετ», στο ΡΙΚ, ο τέως βασιλιάς επεσήμανε «έλεγαν τότε ότι υπάρχει ένα τούνελ από τα ανάκτορα που βγαίνει στο σπίτι της. Και απαντούσα εγώ: “Αν παραδεχτούμε ότι υπάρχει αυτό το τούνελ και η Αλίκη αποφασίσει να αλλάξει σπίτι, θα πρέπει να αλλάξουμε το τούνελ;».

«Κουβεντιάζαμε ώρες ατέλειωτες», εξομολογήθηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου, στην τηλεοπτική της συνέντευξη στο «Ενώπιος Ενωπίω», το 1993 και συμπληρώνει «κάναμε παρέα, ήταν πολύ τρυφερό παιδί, πολύ πιεσμένος από τη μητέρα του. Μετά τον είχε στείλει τουρνέ για να τον απομακρύνει από μένα…».

Γεγονός είναι πως η ανησυχία της βασίλισσας Φρειδερίκης για τον «ενθουσιασμό» του Κωνσταντίνου με την Αλίκη και ο φόβος μιας πιθανής εγκυμοσύνης που θα έφερνε σε δύσκολη θέση το παλάτι, την ανάγκασε να τον στείλει περιοδεία στον Έβρο και μετά σε στρατιωτική σχολή.

Περισσότερες πληροφορίες για τον βασιλιά Κωνσταντίνο και την Βουγιουκλάκη

Στο βιβλίο του, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ σημειώνει και το αξέχαστο εκείνο περιστατικό στην πρεμιέρα της παράστασης «Οδός Ονείρων», στο θέατρο Μετροπόλιταν, με πρωταγωνίστρια -όχι στη σκηνή βεβαίως- την Αλίκη.

Παρόντες, στην πλατεία, ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Τζίνα Μπαχάουερ, η Τζέιν Φόντα και όταν έκανε την είσοδό του ο Κωνσταντίνος, σηκώθηκαν όλοι όρθιοι, κατά το πρωτόκολλο εκτός από την Αλίκη, που παρέμεινε στη θέση της και πρότεινε, μάλιστα, επιδεικτικά το χέρι της για να της το φιλήσει ο πρίγκιπας.

Το σκάνδαλο που ξέσπασε μετά ήταν τεράστιο, με τη φωτογραφία, στην οποία η Αλίκη είναι καθισμένη με τεντωμένο το χέρι για χειροφίλημα, μπήκε σε κάθε εφημερίδα της εποχής.

«Θυμάμαι είχε γράψει η Ελένη Βλάχου “αποκλείεται η Αλίκη να μην ξέρει τρόπους καλής συμπεριφοράς. Γιατί δεν σηκώθηκε;”. Του είχα θυμώσει. Προσωπικά ζητήματα», έλεγε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Λίγο αργότερα ο Κωνσταντίνος θα αρραβωνιαζόταν την Άννα-Μαρία και το ρομάντζο τους -αν υπήρξε- θα τελείωνε άδοξα. Φαίνεται, όμως, πως παρότι η Αλίκη είχε ταχθεί εναντίον του -στο δημοψήφισμα που έγινε μετά τη μεταπολίτευση για την κατάργηση της βασιλείας στην Ελλάδα- συνέχισαν να έχουν φιλικές σχέσεις και να συναντιούνται κατά καιρούς, όποτε εκείνη ταξίδευε στο Λονδίνο.

Η Αλίκη δεν έπαυε να λέει πως αν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος την είχε παντρευτεί δεν θα είχε χάσει τον θρόνο του, θα τον είχε προφυλάξει από απερίσκεπτες κινήσεις.

Related posts

Τατιάνα Μπλάτνικ: Τι έκανε λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του διαζυγίου της από τον Νικόλαο

Αυτός είναι ο Αμερικάνος Μπασκεμπολίστας που καταζητείται στη χώρα μας

Χαμός στη χώρα μας με όσα έγραψε ο Παπανώτας σήμερα για το Στέφανο Κασσελάκη