Το μυστικό της γιαγιάς: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίσετε την λεκάνη της τουαλέτας

by Εύα Ζαχαριάδη

Το μυστικό της γιαγιάς: Η σωστή μέθοδος για να καθαρίσετε την τουαλέτα

Μια δουλειά που πρέπει να την κάνουμε όλοι στα σπίτια μας γιατί η τουαλέτα είναι ένα μέρος που μαζεύει πλήθος μικροβίων. Για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος που τον ακολουθούσαν και οι γιαγιάδες μας.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους καθαρισμού είναι η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με την χλωρίνη. Ρίχνετε λίγο χαρτί στην τουαλέτα και ένα με δύο φακελάκια μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια περιχύνετε τη λεκάνη με χλωρίνη και αφήνετε τα υλικά να δράσουν για τουλάχιστον μισή ώρα.

Καθαρίστε την τουαλέτα σας με αυτό το εργαλείο

Το καθάρισμα της τουαλέτας πέρα από μια αηδιαστική δουλειά είναι και πολύ βαρετή. Είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε μέσα στην ημέρα σας αλλά και ένα από τα πιο σημαντικά.

Ασχέτως με το πόσο συχνά το κάνετε, ο σωστός τρόπος για να έχετε μια τουαλέτα που όχι μόνο δείχνει καθαρή αλλά είναι κιόλας, είναι ο παρακάτω.

Το μυστικό της γιαγιάς: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίσετε την λεκάνη της τουαλέτας

Με τη βοήθεια ενός κατσαβιδιού θα μπορείτε πολύ γρήγορα να έχετε μπροστά σας μια πεντακάθαρη τουαλέτα που μυρίζει πολύ όμορφα και είναι και πεντακάθαρη.

Όταν καθαρίζετε την τουαλέτα σας με κλασικά πανιά υπάρχουν κάποια σημεία που δεν μπορείτε να φτάσετε. Έτσι η τουαλέτα σας μπορεί να δείχνει καθαρή αλλά δεν είναι στο 100% της.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

  • Αφαιρέστε με τη βοήθεια του κατσαβιδιού το καπάκι της τουαλέτας και το κάθισμά της. Μόλις τα καταφέρετε έχετε πλήρη πρόσβασε σε όλα εκείνα τα σημεία που θέλουν πραγματικό καθάρισμα.
  • Με τη βοήθεια του κατσαβιδιού πάλι, αφού το καλύψετε με ένα πανί, περάστε όλο το σημείο κάτω από το κάθισμα της τουαλέτας. Κάντε το με λίγη χλωρίνη και επιμείνετε αρκετά μέχρι να καθαρίσετε εντελώς το σημείο.
  • Δεν χρειάζεται να κάνετε την παραπάνω διαδικασία κάθε φορά που καθαρίζετε το μπάνιο σας αλλά φροντίστε να το κάνετε μια φορά το μήνα ή και μια φορά στους έξι μήνες.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo