Το μυστικό των ειδικών για ολόλευκα ρούχα, χωρίς χρωμοπαγίδες και λευκαντικά πλυντηρίου

by Εύα Ζαχαριάδη

Τα λευκά ρούχα θα αποκτήσουν και πάλι την λάμψη τους

Το καθάρισμα των λευκών ρούχων είναι μια από τις πιο δύσκολες διαδικασίες γιατί πολλά μπορεί να πάνε λάθος. Έχει και αυτή η διαδικασία τα κόλπα της για να λάμψουν πάλι τα ρούχα σας και μάλιστα με εναλλακτικό τρόπο.

 Θεωρείτε πως είναι δύσκολο να καθαρίσετε τα λευκά ρούχα σας; Τα ρούχα σας παραμένουν κίτρινα παρά την όποια προσπάθεια καταβάλλετε; Μάλλον, τα καθαριστικά σας δεν έχουν αποτέλεσμα και καλύτερο θα ήταν για εσάς να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.

Το μυστικό των ειδικών για ολόλευκα ρούχα, χωρίς χρωμοπαγίδες και λευκαντικά πλυντηρίου

Όλα τα μυστικά που τα προτείνουν και οι ειδικοί για τα λευκά ρούχα

Μαγειρική σόδα: Δεν είναι δύσκολο να βρει κανείς μαγειρική σόδα. Αυτό, συμβαίνει διότι υπάρχει σε κάθε σπίτι. Τοποθετήστε λίγη μαγειρική σκόνη στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό. Το βέβαιο είναι πως τα ρούχα σας θα απαλλαγούν από τους λεκέδες και θα γίνουν καθαρά και λευκά.

Ασπιρίνη: Προσπαθήστε να διαλύσετε έξι ασπιρίνες σε ένα μπολ από νερό. Στη συνέχεια βάλτε μέσα σε αυτό τα λερωμένα ρούχα για να τα πλύνετε. Προχωρήστε σε αυτό πριν από κάθε πλύση. Το βέβαιο είναι πως τα ρούχα σας θα είναι σαν να τα αγοράσατε χθες από το κατάστημα.

Ξύδι και λεμόνι: Πρόκειται για δύο πολύ δυνατά υλικά. Με αυτά μπορεί κάποιος να αφαιρέσει τους λεκέδες από τα ρούχα του. Ανακατέψτε σε ένα μπολ λεμόνι και ξύδι και αφήστε μέσα τα ρούχα σας να μουλιάσουν για περίπου τριάντα λεπτά. Όταν τα πλύνετε, τα ρούχα σας θα μοιάζουν σαν να είναι καινούρια.

Βόρακας: Μπορείτε να αναμίξετε το βόρακα με απορρυπαντικό ή με ξίδι. Έτσι, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε μία πάστα, την οποία θα πρέπει να βάλετε επάνω στο λεκέ. Έπειτα, αφήστε το ρούχο να ξεκουραστεί, ενώ μετά το τοποθετήστε το στο πλυντήριο.

Απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων: Ρίξτε το στον κάδο με τα ρούχα σας. Δεν χρειάζεται να φοβάστε. Οι λεκέδες θα αποτελέσουν παρελθόν.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου: Πρόκειται για ένα απολύτως φυσικό υλικό. Με αυτό μπορείτε να αφαιρέσετε οποιοδήποτε λεκέ από τα ρούχα σας. Τοποθετήστε λίγο υπεροξείδιο του υδρογόνου επάνω στα ρούχα σας και βάλτε το στο πλυντήριο για σίγουρα αποτελέσματα.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν