“Το όραμα του 31χρονου που σκοτώθηκε το βράδυ της Ανάστασης” – Γονάτισε ο Μητροπολίτης στο μνήμα του Χρήστου

31χρονος Χρήστος: Άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο

Τραγική ήταν η είδηση το Πάσχα που πέρασε, για έναν νεαρό άνθρωπο, μόλις 31 ετών ο οποίος έχασε την ζωή του σε τροχαίο ατύχημα σκορπώντας θλίψη και θρήνο.

Ο Χρήστος Σταυρόπουλος, που σκοτώθηκε το βράδυ της Ανάστασης, όταν ένα όχημα έκανε αναστροφή στα Σιχαινά και εκείνος οδηγούσε τη μηχανή του και «καρφώθηκε» πάνω του, είχε ένα όραμα με τον Άγιο Ραφαήλ. Το περασμένο Σάββατο τελέστηκε το τρισάγιό του και ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος εξέφρασε την επιθυμία να παραστεί, όπως είχε κάνει και στην κηδεία του, μετά το Πάσχα 2022, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ραφαήλ και μάλιστα, γονάτισε πάνω στο μνήμα του Χρήστου και προσευχήθηκε.

Το όραμα που είχε δει ο 31χρονος Χρήστος λίγες ημέρες πριν πεθάνει

Kηδεύτηκε εκείνη την ημέρα, τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατό του, ανήμερα της εορτής του Αγίου που λάτρευε, για τον οποίον είχε αλλάξει η ζωή του, και γιατί- όπως ο ίδιος είχε περιγράψει και το επιβεβαίωναν και οι φίλοι του- είχε «προσωπική συνάντηση» μαζί του. Η ιστορία ξεκινά το 2010, όταν ο Χρήστος ήταν μόλις 19 ετών και είχε ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία. Σύμφωνα με την αδελφή του Βασιλική, εκείνη την ημέρα έβρεχε καταρρακτωδώς και ο Χρήστος μαζί με την παρέα του βρίσκονταν σε ένα καφέ στην Βούντενη. Το ανατριχιαστικό όραμα που είχε ο Χρήστος Σταυρόπουλος Όπως αποκαλύπτει “κάποια στιγμή ανοίγει η πόρτα του καφέ και μπαίνει μέσα ένας άνδρας. Δεν είχε βραχεί, δεν κρατούσε ομπρέλα και αυτό έκανε εντύπωση. Πηγαίνει στον Χρήστο και τον αποκαλεί με το όνομά του, ενώ ο αδελφός μου δεν τον είχε ξαναδεί. Τον καλεί να βγει έξω. Ο Χρήστος σηκώνεται και τον ακολουθεί.

Οι φίλοι του επιχείρησαν να πάνε μαζί του, αλλά εκείνος τους είπε να καθίσουν στη θέση τους. Ο άνδρας τού ζήτησε να μεταβούν στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Στάθηκαν κάτω από το σκέπαστρο για να μην βρέχεται ο Χρήστος, γιατί ούτως ή άλλως ο άνδρας δεν βρεχόταν. Του είπε κάποια πράγματα για το παρελθόν και το μέλλον. Ο Χρήστος επέμενε να μάθε ποιος είναι. Ο άνδρας τού πιάνει το χέρι και ο αδελφός μου το αισθάνθηκε σαν μπαμπάκι. Ο άνδρας που ευωδίαζε του είπε ότι «κάτι του έχει τάξει και δεν το ‘χει κάνει». Ο Χρήστος τον ξαναρώτησε ποιος είναι και τότε ο άνδρας του είπε να μπει μέσα στο εκκλησάκι και να κοιτάξει την εικόνα τέρμα αριστερά. «Αυτός είμαι» του είπε.

Ο Χρήστος μπήκε μέσα και είδε την εικόνα του Αγίου Ραφαήλ.

Οι φίλοι του τον είχαν ακολουθήσει τελικά και είδαν τη σκηνή. Ο άνδρας άρχισε να κατηφορίζει… ενώ δεν βρεχόταν! Η παρέα ήταν συγκλονισμένη”. Ήταν μεσάνυχτα και ο Χρήστος Σταυρόπουλος πήγε γρήγορα σπίτι του. Διηγήθηκε στην μητέρα του όλα όσα είχε βιώσει. Από εκείνη την ημέρα η ζωή του άλλαξε. Πήγαινε συχνά στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Μυτιλήνη, ενώ από όλα όσα του είπε ο άνδρας που συνάντησε, μόνο ένα δεν είχε πει στις αδελφές και τη μητέρα του.

Το μόνο που είχε πει στη Βασιλική ήταν ότι «κάποιος θα φύγει. Όχι η μαμά. Θα δεις και θα καταλάβεις». Η οικογένεια συνδυάζει εκείνο το όραμα με τον πρόωρο θάνατό του. Και ο εξομολόγος του είχε πληροφορηθεί όσα του είχαν συμβεί, ενώ και ο Μητροπολίτης ήταν ενημερωμένος και μάλιστα είχε παραστεί και στην κηδεία και στον επικήδειο υπογράμμισε ότι «το παιδί είναι μαζί με τους Αγίους. Ανέβηκε επάνω, και έψαλε το Χριστός Ανέστη μαζί με τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο και υποδέχθηκε πρώτος τον Χριστό στην Ανάστασή του». Τα ίδια συγκινητικά λόγια επανέλαβε ο Μητροπολίτης και στο τρισάγιο, γνωρίζοντας τα πάντα για την ιστορία του 31χρονου που «έφυγε» τόσο νωρίς. «Στο φέρετρο ήταν λες και χαμογελούσε. Είχε το χρώμα του, δεν του έβαλαν μακιγιάζ, μας έχει δώσει τρομερή δύναμη. Γνωρίζουμε ότι είναι κοντά στον Άγιο Ραφαήλ. Το πιστεύουμε» κατέληξε στην «Π» η Βασιλική Σταυροπούλου.

Related posts

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη

«Είναι ψεύτικο και το βίντεο!»: Τα 4 σημεία που κανείς δεν πρόσεξε πάνω στην Κέιτ κάνουν τις θεωρίες συνομωσίας να φουντώνουν

“Εσύ σε σούπερ μάρκετ;” Μαθεύτηκε η αλήθεια για την χρυσή κληρονόμο Αθηνά Ωνάση, με τι ασχολείται σήμερα