“Το παιδί μου είναι δυόμιση μηνών, ζυγιζει 3.510 κιλά και ξεκινάει χημειοθεραπείες”.

by Τόνια Τζαφέρη

Η σπαρακτική ανάρτηση για τον παιδικό καρκίνο

Ο μήνας του Σεπτέμβριου είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση και Ενημέρωση για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως εξαιτίας αυτού του σκοπού αποκαλείται και “Χρυσός”.

“Το παιδί μου είναι δυόμιση μηνών, ζυγιζει 3.510 κιλά και ξεκινάει χημειοθεραπείες”.

Ένας μήνας φόρος τιμής στην γενναία μάχη παιδιών που ήρθαν αντιμέτωπα με τη διάγνωση και τον σκληρό εχθρό.  Ένας αγώνας άνισος , δύσκολος γεμάτος πόνο σωματικό και ψυχικό.

Παιδιά με απίστευτη δύναμη ψυχής , γεμάτα χαμόγελο ,κουράγιο παρόλο τον πόνο των χειρουργείων , θεραπειών και τις παρενέργειες που ακολουθούν. Γονείς που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, πολλές φορές αβοήθητοι όταν ψάχνουν να βρουν λύσεις για την καλύτερη θεραπεία του παιδιού τους . Για όλα αυτά τα Παιδιά και Γονείς γίνεται η Παγκόσμια Εκστρατεία του Χρυσού Σεπτέμβρη .

Η συγκλονιστική ανάρτηση μιας μητέρας για τον παιδικό καρκίνο

Ο γιατρός μπήκε μέσα στο δωμάτιο, μας κοίταξε στα μάτια και είπε πέντε λέξεις :Το παιδί σας έχει καρκίνο.

Το δωμάτιο σκοτείνιασε ένα εσωτερικό τρέμουλο με έπιασε και στα αυτιά μου βουητό. Έσφιξα πιο πολύ στην αγκαλιά μου τον γιο μου και εκείνος ρευτηκε το γάλα που μόλις είχε πιει λαίμαργα απο το στήθος μου.

Γαμωτο είναι δυόμιση μηνών, ζυγιζει 3510 κιλά και ξεκινάει χημειοθεραπειες. Γαμωτο είναι μωρό και πρέπει να παλέψει με τον Καρκινοδρακο και εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να του το πάρω.

Καρκινοδρακε ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!

(Απο το ημερολόγιο μου που κρατούσα στην παιδοογκολογικη το 2017) .

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν