Το παιδί ντρεπόταν να τα φορέσει: Κορόιδευαν μαθητή για τα παπούτσια του και αυτός ο δάσκαλος έκανε κάτι αξιέπαινο

Bullying: Ο δάσκαλος που έδωσε μεγάλο μάθημα ζωής

Η ιστορία που ακολουθεί δεν δείχνει μόνο πως τα λόγια μπορούν να πληγώσουν ένα παιδί αλλά και πόσο σημαντικό είναι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία να είναι άνθρωποι πάνω απ’ όλα.

Μία μαμά περιγράφει την ιστορία του μικρού παιδιού της και ζητά από όλους τους γονείς να διδάσκουν στα παιδιά τους την ευγένεια από πολύ μικρή ηλικία.

«Πρόσφατα πήγαμε με τον 10χρονο γιο μου για ψώνια κι εκείνος λάτρεψε αυτά τα παπούτσια, που είχαν τον Μπομπ Σφουγγαράκη. Ήταν για εκείνον τα πιο όμορφα που είχε δει ποτέ στη ζωή του.

Ανυπομονούσε να τα δείξει στην γιαγιά και τον παππού.

Δεν τα φορούσε, όταν έβρεχε για να μην τα λερώσει και ήταν πάντα πολύ προσεκτικός σε κάθε του βήμα με τα αγαπημένα του παπούτσια.

Ήταν τόσο περήφανος για αυτά! Δεν μπορούσε να περιμένει για να τα φορέσει στο σχολείο, επειδή ήξερε ότι οι συμμαθητές του θα τα έβρισκαν πολύ cool όπως κι εκείνος.

Όμως, είχε κάνει λάθος… Όταν γύρισε από το σχολείο, έβαλε τα παπούτσια στο πιο σκοτεινό σημείο της ντουλάπας και δεν μου είπε ποτέ ξανά τίποτα για αυτά. Το επόμενο πρωί, ενώ ετοιμαζόταν για το σχολείο, τον ρώτησα για τα παπούτσια.

Bullying: Γιατί πρέπει οι γονείς να διδάσκουν την ευγένεια στα παιδιά τους

Εκείνος μου είπε ότι δεν μπορούσε να τα βρει μέσα στην ντουλάπα. Πήγα και έψαξα πολύ, μέχρι που τα βρήκα. «Φόρεσέ τα και φύγαμε», τού είπα.

Το παιδί, τότε, μου είπε ότι είχε μία δύσκολη στιγμή με αυτά, αλλά δεν το σκέφτηκα καν. Του τα φόρεσα και φύγαμε.

Όταν πήγα στο σχολείο, κάποιος με ρώτησε τι κάνει ο μικρός μου και αν μου είπε τίποτα για τα παπούτσια.

Την προηγούμενη ημέρα ένας συμμαθητής του στην τάξη τού είπε ότι τα παπούτσια ήταν πολύ άσχημα και οι δάσκαλοι είπαν σε αυτόν τον μαθητή να του ζητήσει συγγνώμη. Ωστόσο, η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Τα παπούτσια που λάτρεψε το παιδί μου και τα πρόσεχε σαν τα μάτια του, τώρα τον έκαναν να νιώθει άσχημα που τα φορούσε.

Η καρδιά μου ράγισε για εκείνον, όμως δεν σταματούσα να του ζητώ να τα φορέσει και να μην επιτρέπει στη γνώμη των άλλων να τον επηρεάζει.

Την επόμενη μέρα το παιδί μου θα ήταν καταχαρούμενο που θα φορούσε ξανά τα παπούτσια του. Τι είχε αλλάξει; Ένας από δασκάλους στο σχολείο απέδειξε ότι είναι κάτι πολύ παραπάνω.

Όταν άκουσε την ιστορία του γιου μου, παρήγγειλε για τον ίδιο ένα ζευγάρι παπούτσια με τον Μπομπ για να μοιάζουν σαν «δίδυμοι».

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου αυτόν τον άνθρωπο για τη στήριξη στο παιδί μου και θα παρακαλούσα όλους τους γονείς να διδάξουν στα παιδιά τους την ευγένεια, γιατί ένα σχόλιο μπορεί να πληγώσει ένα άλλο παιδί.

Όλοι έχουμε ευαισθησίες, πόσο μάλλον τα παιδιά μας.

Αρκούν λίγες λέξεις για να τους ραγίσουν την καρδιά, αλλά και τόσες άλλες για να τα κάνουν να νιώσουν όμορφα».

Πηγή: Love What Matters [infokids.gr]

Related posts

Αληθινή εξομολόγηση: «Με λένε Δέσποινα και με μεγαλώνει μόνη της, η γυναίκα του πατέρα μου»

Εξομολόγηση αναγνώστριας: “Ο φίλος μου με απάτησε με την αδερφή μου. Πήγαν να μου εξηγήσουν, αλλά τους έδιωξα. Δεν έχουμε ξαναμιλήσει έκτοτε”

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους: Μόλις στα 14 της, έχασε τη ζωή της από αποσμητικό – Το τραγικό λάθος και το αίτημα των γονιών της

Μάθημα ανθρωπιάς: «Εγκαταλείφθηκε 10 μηνών άρρωστη. Την υιοθέτησα και τη βάπτισα – Γεννήθηκε χωρίς ελπίδα, πέθανε με πολλή αγάπη»

Τρισευτυχισμένος μπαμπάς ο Κώστας Σόμμερ με τη νεογέννητη κόρη του: Η σύζυγος του αποκάλυψε το όνομα που θα δώσουν στο μωρό

Η Δώρα Τσαμπάζη για τη διαδικτυακή τοξικότητα: «Δυο λόγια σε σένα που ευχήθηκες καρκίνο στον άντρα μου»

Για τις γιαγιάδες του κόσμου: Όταν η μαμά σου γίνεται γιαγιά, ξέρεις πάντα ότι κάποιος αγαπάει τα παιδιά σου όσο εσύ

Έζησε λίγο αλλά με πολύ αγάπη: «Την εγκατέλειψαν 10 μηνών χωρίς καν όνομα, μόνο με μία ασθένεια, την υιοθέτησα και μετά από λίγο πέθανε στα χέρια μου»

«Είμαστε απαρηγόρητοι»: Βρέθηκε νεκρή μόλις 12 χρονών παιδί και ο λόγος δεν τον χωράει ο ανθρώπινος νους