Το Θεομητορικό Κειμήλιο για προσκύνημα: Στον Πειραιά από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου η Αγία Ζώνη της Παναγιάς

Πειραιάς: Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου η Αγία Ζώνη της Παναγίας

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στον Πειραιά, από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, θα παραμένει ανοικτός επί 24ώρου και καθημερινά θα τελούνται ακολουθίες.

Το θεομητορικό κειμήλιο της Αγίας Ζώνης, το οποίο φυλάσσεται από αιώνων στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, θα εξέλθει από το Άγιον Όρος και θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

Η Αγία Ζώνη θα αφιχθεί στον Πειραιά, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022. Η υποδοχή θα παραγματοποιηθεί στην προβλήτα των πλοίων του Αργοσαρωνικού έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος.

Στις 11:00 θα γίνει η επίσημη υποδοχή της από τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Την Αγία Ζώνη θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ, συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων.

Πειραιάς: Για πρώτη φορά η Αγία Ζώνη της Παναγίας μετά την πανδημία, έξω από το Άγιον Όρος

Αξίζει να σημειώσουμε πως θα είναι η πρώτη φορά που η Αγία Ζώνη της Παναγίας εξέρχεται από το Άγιον Όρος μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πειραιώς, προκειμένου οι πιστοί να έχουν την δυνατότητα να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας, θα παραμένει ανοικτός όλο το 24ωρο και καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Related posts

Επıχειρηματίας, φίλος του Χάρι και της Μέγκαν: «Λuπάμαι που η Κέιτ έχει καpκiνο αλλά το παλάτı είπε αυτό το ψέμα»

Γιατί ο Χριστός αφού αναστήθηκε έφαγε ψητό ψάρι και μέλι;

Νέο λουκέτο σε εργοστάσιο μετά την «Γιούλα» – Δεν το πιστεύει κανείς