Τοστιέρα: Το έξυπνο κόλπο για να μην κολλάει το τυρί στις πλάκες και να είναι πάντα καθαρή

by Εύα Ζαχαριάδη

Τοστιέρα: Τέλος το τρίψιμο της τοστιέρας

Το πιο εύκολο και συνηθισμένο σνακ είναι το τοστ. Το φτιάχνουμε σχεδόν καθημερινά και βολεύει για να παρηγορήσει κανείς το στομάχι του.

Είναι ίσως το πιο οικείο γρήγορο φαγητό που βρίσκει κανείς σε κάθε κουζίνα. Είναι το αγαπημένο κολατσιό των μικρών παιδιών.

Όπως έλεγε και μια διαφήμιση είναι και ένας τρόπος για να δείξεις ενδιαφέρον σε κάποιον φτιάχνοντάς του ένα τοστ, αναφέρει το Bovary.

Και, ως γνωστόν, ωραίο τοστ, είναι το τοστ με το λιωμένο τυρί. Το λιωμένο τυρί με τη σειρά του, είναι μεν πεντανόστιμο, αλλά αφήνει λεκέδες στις πλάκες της τοστιέρας.

Άντε μετά να καθαρίσεις αυτές τις πλάκες που το τυρί δεν βγαίνει με τίποτα.

Τοστιέρα: Το έξυπνο κόλπο για να μην κολλάει το τυρί στις πλάκες και να είναι πάντα καθαρή

Το απόλυτο κόλπο της τοστιέρας για να μην λερώσει ξανά

Όμως ο καθαρισμός της τοστιέρας πρέπει να γίνεται τακτικά καθώς γεμίζει εύκολα όχι μόνο με υπολείμματα τυριών, αλλά και άλλων φαγητών. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η τακτική απολύμανσή της.

Μερικές νοικοκυρές ξέρουν όμως το απόλυτο κόλπο που μπορεί κανείς να φτιάξει το πιο τέλειο τοστ και να μην λερώσει την τοστιέρα.

Κάνουν λοιπόν το εξής: Tοποθετούν δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, πάνω και κάτω απ’ τα τρόφιμα που ψήνουν στην τοστιέρα, για να τη διατηρήσουν καθαρή.

Kαι λειτουργεί! Είναι πολύ βολικό και εύκολο.

Οσο για τους λεκέδες στην τοστιέρα μπορείτε να τους αφαιρέσετε κάνοντας την εξής διαδικασία: Βγάλτε τη συσκευή από την πρίζα και, όσο είναι ακόμη ζεστή, βάλτε ανάμεσα στις πλάκες δύο βρεγμένα φύλλα χαρτιού κουζίνας.

Μισο-κλείστε την τοστιέρα κι αφήστε το βρεγμένο χαρτί να δημιουργήσει υδρατμούς που θα μαλακώσουν τα υπολείμματα τροφών. Λίγα λεπτά μετά, ανοίξτε την τοστιέρα, αφαιρέστε το χαρτί κουζίνας και με λίγο καινούριο, στεγνό χαρτί, αφαιρέστε τους λεκέδες.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo